Dansk
Gamereactor
nyheder
Halo: Combat Evolved

10 år med Halo og Xbox

Microsofts førstefødte fejrer jubilæum

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er præcis ti år siden, Microsofts store eventyr i spilverdenen startede. Xbox udkom den 15. november 2001, og kostede 4000 kroner. Målsætningen var ganske beskeden, nemlig at sælge 100 millioner konsoller og blive markedsførende.

Helt så godt gik det ikke, og Microsoft måtte i stedet nøjes med en fjerdedel af det tal, efter at have sænket prisen væsentligt. Men selvom Xbox ikke blev en kommerciel succes, førte den meget andet med sig. Blandt andet satte Xbox Live standarden for hvordan en online-tjeneste skulle se ud, stemmechat blev en selvfølge i multiplayer, og harddisk blev indført som standard.

Frem for alt handelde det om spillene. Der kom nogle rigtig gode titler til Xbox, der takket være generationens ubestridt bedste ydeevne også så fantastiske ud.

Halo: Combat Evolved
15. november 2001 udkom Xbox i USA, mens vi i Europa måtte vente til marts 2002.

Det gælder ikke mindst det skelsættende Halo: Combat Evolved, der udkom samtidigt med konsollen og dermed også fylder 10 år i dag (du har vel læst vores Halo Anniversary-anmeldelse?). Da Halo udkom havde den første Ringenes Herre-film endnu ikke været i biografen, bredbånd var en luksus, og iPod var kun tre uger gammel.

Men nok snak. Vi siger tillykke til Xbox, og udpeger fem stærke titler til konsollen nedenfor. Hvad er dit bedste Xbox-minde?

Halo: Combat Evolved
Ninja Gaiden Black
Halo: Combat Evolved
Star Wars: Knights of the Old Republic
Halo: Combat Evolved
Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Halo: Combat Evolved
Grand Theft Auto: Double Pack
Halo: Combat Evolved
Halo: Combat Evolved

Relaterede tekster

3
Halo: Combat EvolvedScore

Halo: Combat Evolved

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Nielsen

Bungies opus må lide middelmådighedens grumme skæbne, under Gearboxs mangel på talent.

1
Ny samling af Halo-bøger annonceret

Ny samling af Halo-bøger annonceret

NYHED. Skrevet af Claus Larsen

Der findes kun få spiluniverser, som er så velbeskrevede og grundigt udforskede, som Halos og nu har 343 Industries og Simon & Schuster annonceret, at der er mere at...Indlæser mere indhold