Dansk
Gamereactor
previews
A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence

Vi har spillet de første fire kapitler i Asobos atmosfæriske stealth eventyr.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det kommende A Plague Tale: Innocence udviklet af Asobo Studios vækkede vores interesse, da vi så det første gang ved Focus Home Interactives What's Next. De få minutters gameplay vi så, var nok til at fange vores interesse.

For at lære mere om den kommende titel, besøgte vi Focus Home Interactive for at spille de to første timer af spilllet. Du spiller som Amicia De Rune, der har følgeskab af sin lillebror Hugo. De to børn bliver forfulgt af Inkvisitionen, imens den sorte død danner baggrund i dette eventyr, der blander historiske fakta med fiktion.

Spoiler advarsel: Vi skal advare om, at vi gennemgår de første fire kapitler i denne preview, og hvis du hellere vil gå rent ind til oplevelsen, så bør du springe direkte til slutningen af denne artikel.

Dette er en annonce:

Det første der rammer os, da vi har spillet i hænderne, er grafikken. A Plague Tale starter i en frodig skov, og Asobo mestrer det miljø designet. Lys effekterne, bladene der hvirvler rundt i luften, og ligger strøede på jorden; det hele er en fornøjelse for øjnene. Det artistiske hold har fint formået at lave overbevisende ændringer i atmosfæren. Skoven skifter fra at være levende med planter, lys og græs til at være helt død og lukket. Vi spillede på PC og oplevede ikke nogen problemer i vores to timer med spillet.

A Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: Innocence

Vi starter med at blive introduceret til Amicia og hendes far, der går tur med en hund. Målet med første kapitel er at introducere, de første principper af gameplayet, som du lærer at gemme dig i højt græs og bruge din slangebøsse, der kan slå ihjel, hvis du sigter helt rigtigt.

Efter at have jagtet og slagtet et vildsvin med din slangebøsse, vender du hjem. Dit hjem er fyldt med karakterer (mest tjenestefolk), der går og snakker om vejret, og stedet føles i det hele taget meget livligt. Det er på dette tidspunkt i spillet, at vi præsenteres for Amicias lillebror, Hugo. Vi lærer hurtigt, at de to karakterer ikke kender hinanden særligt godt, men før vi begynder at dykke ned i de tos forhold, begynder problemerne.

Dette er en annonce:

Inkvitionen er i byen og de ransager De Rune domicilet, og vi står overfor den første rigtige stealth sektion i spillet. Efter at Amicia finder sin bror, finder de ud af bygningen ved at bevæge sig i slalom rundt om soldaterne, der myrder tjenestefolkene og plyndrer hjemmet. Herfra ser vi mange af de typiske gameplay mekanikker fra denne type spil. Du kan gemme dig i højt græs, kaste med småsten for at forvirre vagterne - klassiske men også effektive spilmekanikker. Dog har du også Hugo med, og ham kan du ikke efterlade alene i for lang tid, for så går han i panik og ender med at alarmere vagterne - en interessant og original ide.

A Plague Tale: Innocence

Da de to børn kommer ud af De Rune slottet, løber de mod den nærmeste landsby. Her begynder landsbyboerne dog at holde Amicia og hendes bror ansvarlige for, at pesten har ramt landsbyen. Spillet bryder med det stealth gameplay og kapitlet ender med en bosskamp, hvor du skal stå overfor en mand i pladerustning, som du bliver nødt til at bryde ned, før du kan afslutte kampen med et velplaceret hovedskud.

Efter at have undsluppet landsbyboerne søger søskendeparret mod kloakerne, hvor de skal stå overfor rotter. Har du en forbi for de små kryb, så kan vi kun anbefale, at du holder dig langt fra A Plague Tale. Du må bruge lyset omkring dig til at holde de små bæster væk, men selv med en fakkel føler du dig aldrig helt i sikkerhed.

A Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: Innocence

Gennem deres eventyr begynder de to børn at lære hinanden bedre at kende. Der er en del dialog og deres forhold udvikler sig konstant. Nogle gange er Hugo bedrøvet, andre gange Amicia brug for lidt afstand, og deres interaktioner er dejligt varierede.

Du kan samle materialer op for eksempelvis at crafte våben og redskaber, denne mekanik føles ikke helt ulig The Last of Us.

Det tog kun fire timer at gennemføre de fire første kapitler af spillet. Der er 17 kapitler, hvilket samlet set giver omtrent 12 til 15 timers spilletid.

A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence er virkelig lovende. Udviklerne har satses højt ved at fortælle en historie om børn i en virkelig grum historisk setting, men i forhold til historien er der virkelig meget potentiale. Gameplayet er ikke innovativt og en smule gentagende, men der er nogle interessante nuancer, der helt sikkert giver spilleren nogle gode taktiske udfordringer. Blandet med en velfortalt historie har A Plauge Tale: Innocence, hvad der skal til for at skabe et godt spil.

HQ
A Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: Innocence

Relaterede teksterIndlæser mere indhold