
Det er ikke ligefrem fordi at powerbanks er blevet uncool, men der er ikke ligefrem samme energi bag konceptet som tidligere. Måske skyldes det at det meste af det grej vi har med os præsterer respektabel batterilevetid? Eller måske går vi ikke nær så langt imellem muligheder for egentlig opladning som før? Lige meget hvad, så findes der stadig masser af situationer hvor det at have en stor, tung kleppert af en powerbank med sig gør sig gældende, og her kommer Anker ind i billedet.
Deres Prime Powerbank anses af mange som en go-to standard, og det er faktisk selvom at den ikke har den højeste kapacitet per kilo. Det er igen en slags altmuligmand vi har med at gøre, der både giver dig relativt høj kapacitet, uden at det hele vejer for meget, og samtidig med at du får en række spidsfindigheder "extras", såsom en proprietær smart oplader, der altid holder den opladet, klar til brug, og et ret detaljeret display.
For ja, Anker Prime har "bare" 27.650mAh om bord, som står i ret skærende kontrast til eksempelvis Sandbergs Active Powerbank, der leverer 50.000mAh. Men den vejer så også under halvdelen med sine cirka 660 gram, og har flere interessante features. Pointen er at du kan få større powerbanks, men Anker er altså konkurrencedygtige her, ingen tvivl om det.
Og så kommer vi til alt det andet. Først og fremmest kan Prime lade ved næsten fuld hastighed på alle porte samtidig. Jo, der er så kun to USB-C porte og en enkelt USB-A, men tilsammen kan den skubbe 250W ud, som er ret sjældent at se. En enkelt port kan desuden levere 140W, som i næsten alle tilfælde vil være mere end den enkelte enhed kan klare. Eksempelvis kan du få en MacBook Pro 16" op på 50% på 28 minutter - fra en powerbank. Du kan desuden bruge de dobbelte USB-C porte til at lade Prime op, og her kan det tage så lidt som 37 minutter, og hvis du har mod på det, kan du sågar tilkøbe en proprietær ladestander, der kan holde den toppet.
Det lille display er i farve, og giver dig ikke bare en let procentoversigt over hvor meget der er tilbage, men hvor mange watt der kommer ud af hver individuel port, samt en fin lille timer. Hvis du ønsker endnu mere information, så er der en dedikeret app, der på bedst Find My-vis lader dig finde den igen via lyde, samt få et mere detaljeret overblik.
Det er alt sammen ret storslået for de der 1500 kroner du skal af med, og hvis den er lidt for tung, og lidt for stor, så kan du få en 20K-version til bare 650 kroner lige nu, der mildest talt er en bedre deal.
Men Anker beviser altså igen at de virkelig har styr på sagerne, og selvom at der findes alternativer med et større batteri, så er dette virkelig en kombination af behændighed, funktionalitet og byggekvalitet der er svær at toppe.