Som vi har noteret i flere omgange, så kan Anker overraskende meget mere end at producere et habilt USB-C kabel, eller markedets bedste powerbanks. Det er en overraskende bred organisation bestående af adskillige subbrands, og vi har faktisk kortvarigt stiftet bekendtskab med et af disse, Soundcore, før.
Soundcore Motion X600 var en ret fin lille Bluetooth-højtaler med overraskende meget effekt, og hvis det pirrede, så har de nu også lanceret et relativt dyrt, og overraskende konkurrencedygtigt over-ear headset ved navn Soundcore Space One Pro, og selvom det er en del billigere end et AirPods Max, Sony WH-1000XM5 eller lignende, så forsøger Anker her alligevel at dyste direkte imod markedets helt store drenge.
Så hvad er Soundcore Space One Pro? Som nævnt ovenstående er der tale om et over-ear headset til cirka 1600 kroner. Der er stort fokus på foldbarhed, et aspekt som nærmest er gået tabt via særligt AirPods Max og Sonos Ace - men Space One Pro kan foldes sammen, og takket være et både let og fleksibelt build er der absolut ingen fare for at det går i stykker.
Det ser en kende anonymt ud, grænsende til kedeligt, og der mangler for alvor distinktive design features her, der får det til at skille sig lidt ud. Et bredere udvalg af stærkere farver, anderledes materialer eller bare et mere premium build havde været at foretrække, men Anker er her uhyre konservative, og den går ikke på et så tætpakket marked som dette.
Heldigvis er der langt bedre nyheder indvendig; Space One Pro benytter 40mm drivere med tredobbelte membraner, og det betyder at der er plads og tuning til at sikre LDAC high-res codecs. Derudover er der et hav af mikrofoner der giver dig støjreduktion i hele fire niveauer. Det lyder ret godt, det må man give Anker, og lyden præsterer både en iboende balance og en slagkraftighed vi normalt forbinder med eksempelvis JBL. Nej, det er ikke den mest fintunede lydoplevelse jeg har haft, men netop her præsterer Anker over evne.
Med ANC slået til kan du forvente 40 timers batterilevetid, der virkelig heller ikke er noget at kimse af. Nej, det gør ikke Space One Pro til nogen "champ", men det er helt tilforladeligt, og her er det igen værd at nævne at headsettets primære konkurrenter koster en hel del mere.
Det primære problem er igen en eller anden form for distinktiv kvalitet, og så er der naturligvis det faktum at Anker sælger dig det her headset uden en hardshell til, altså en taske med ramme, der gør at du kan beskytte det nede i tasken. Det får du ikke, du må nøjes med en pose, og det nytter altså ikke noget til 1600 kroner.
Space One Pro er billige, men du kan få det lettere uddaterede Sony WH-1000XM4 til samme pris. Nej, det er ikke noget der ligner nyt, men her får du afbalanceret lyd, bedre støjreduktion og måske også bedre komfort til samme pris. Det er ikke det samme som at Anker skyder helt ved siden af her, for sådan forholder det sig overhovedet ikke, men det betyder dog at Space One Pro placerer sig selv et akavet sted i midten, hvor det hverken er et flagship eller en flagship killer.