Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
You Suck at Parking

You Suck at Parking

De færreste synes parkeringer er det sjoveste ved at køre bil. Men det kan You Suck at Parking måske ændre på?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Mange gange er det de mest simple spil, der er de mest underholdende. Det har vi efterhånden snart set mange eksempler på, og You Suck at Parking er endnu et eksempel på en simpel idé, der bare virker.

You Suck at Parking er et ganske atypisk bilspil, da det ikke gælder om at komme først, men om at parkere ens lille bil hurtigst muligt. Det er nok også at spænde buen lidt, at kalde det her for et bilspil, da det bedre kan betegnes som et... ja, puzzlespil med en lille bil i centrum.

You Suck at Parking

Man styrer sin lille bil rundt på nogle udfordrende baner, og så gælder det om at nå hen til en række områder på banen, hvor man skal parkere hurtigst muligt. Det lyder jo simpelt nok. Der er dog den lille hage ved det hele, at ens bil ikke kan bakke, og hvis den stopper, tæller det som et forsøg på en parkering. Derfor gælder det om, hele tiden at holde ens bil i bevægelse, lige indtil man når frem til det sted, hvor man skal parkere - og i øvrigt passe på ikke at løbe tør for benzin undervejs, fordi så stopper bilen naturligvis også, og så tæller det som sagt som en parkering.

Dette er en annonce:

De mange baner er placeret på forskellige øer med hver deres tema, og sværhedsgraden bliver hurtigt sat op. Man bliver løbende introduceret til eksplosive autoværn, store blæsere, der blæser ens lille bil langt væk, kæmpe magneter, der modsat suger bilen til sig, miner, platforme der vipper, portaler, der sender ens bil forskellige steder hen på banen, og mange andre ting. Banerne kan ved første øjekast se helt umulige ud, men så snart man begynder at køre lidt rundt på dem, kan man langsomt se løsningen for sig - men det betyder bestemt ikke, at det er let at udføre.

You Suck at Parking

Man ser det hele fra et skråt view oppefra, og styringen minder en del om Micro Machines. Man skal være meget præcis for ikke at ryge i de eksplosive autoværn for eksempel, og områderne ens bil skal parkeres i, er også ganske små. Dog er det blot noget af bilen, som skal være i det afmærkede område, for at en parkering er godtaget - heldigvis for det da. Man kan gennemføre banerne ved at parkere en bil i hvert af de afmærkede parkeringsområder, men vil man perfekte banen, må man kun bruge det antal biler, som svarer til det antal parkeringsområder, der er. Det vil sige, at hvis man laver en enkelt fejl, så er det forfra.

You Suck at Parking er et af de her "jeg-skal-lige-prøve-igen-spil," og heldigvis kan man genstarte ens forsøg med et enkelt tryk på en knap, og så genstarter man øjeblikkeligt. Det er ikke usædvanligt, at man må genstarte en bane over 100 gange, hvis man gerne vil opnå en den bedste rating, og hvis man vil placere sig i toppen af online-ranglisterne, så skal der trænes igen, igen og igen på hver enkelt bane.

Dette er en annonce:
You Suck at Parking

Hvis det ikke var fordi, at et joypad efterhånden koster det samme som tre pakker smør, så er You Suck at Parking et af de spil, der ville kunne tage livet af ens joypads, når man kyler dem ind i væggen af raseri. Sværhedsgraden er ubarmhjertig, den mindste fejl bliver straffet omgående, og den hurtige restart bliver brugt flittigt. Der er også en online multiplayerdel, hvor man kører mod andre spillere i kampen om at få parkeret først, men det er karrieredelen, hvor man bevæger sig gennem de mange øer og løbende bliver introduceret til nye forhindringer, der driver spillet fremad.

Grafikken i You Suck at Parking er tegneserieagtig, farverig og ganske hyggelig. Der er ikke så meget at sige til den, da den fungerer som den skal og passer godt til et spil af denne type. Lydeffekterne er ganske fine, men soundtracket fandt jeg temmelig irriterende. Det kan man heldigvis bare skrue ned for.

You Suck at Parking

You Suck at Parking er et herligt simpelt spil, og som nævnt i starten, er det mange gange de simple spil, der fungerer bedst. At man skal parkere en bil, som ikke kan starte igen, når den først holder stille, er en ganske god idé, og den lille udvikler Happy Volcano har skabt et fint, underholdende og ikke mindst fængende spil baseret på den idé. Vil man mestre de forskellige baner, er der virkelig mange timer gemt her, men det er måske nok også et af de spil, man mest spiller i kortere perioder adgangen, da det godt kan teste ens tålmodighed med den ubarmhjertige sværhedsgrad.

You Suck at Parking koster lidt over 150 kr. og det er en fin pris for et spil af denne type. Det er også tilgængeligt på Xbox Game Pass.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Simpelt spil baseret på en god idé, særdeles fængende, masser af udfordringer, fedt level design
-
Kan være frustrerende svært, få gamemode
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
You Suck at ParkingScore

You Suck at Parking

ANMELDELSE. Skrevet af Palle Havshøi-Jensen

De færreste synes parkeringer er det sjoveste ved at køre bil. Men det kan You Suck at Parking måske ændre på?Indlæser mere indhold