Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Rogueside giver os et helt, helt anderledes take på Warhammer 40,000.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

I april 2015 udgav en lille belgisk udvikler det 2D side-scrollende actionspil Guns, Gore & Cannoli, som var en overraskende solid Metal Slug klon med et særdeles hektisk gameplay og smuk håndtegnet og håndanimeret grafik skabt af Claey Brothers, to dygtige illustratorer fra Belgien.

Senere udkom der en efterfølger og nu er belgiske Rogueside tilbage med endnu et Metal Slug lignende 2D actionspil, denne gang med rødder placeret i Warhammer 40,000 universet. Den flotte tegnede stil er tilbage og alt lige fra animationer og effekter til baggrunde og karakterer er tegnet i hånden. Det giver spillet et helt specielt udtryk, da alle de velkendte "computer bevægelser" fra polygon figurer er afløst af nogle andre og unikke animationer. Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef er et flot spil og ikke som man umiddelbart ville forestille sig et spil i Warhammer 40,000 universet.

Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Der er her tale om et klassisk 2D actionspil, hvor man bevæger sig fra venstre mod højre men også op og ned, da der er tale om ret store baner, nærmest i metroidvania stil. Man tager rollen som en ork, der er blevet snydt af sin warlord og derfor er blevet rasende - og ude efter hævn, smadrer man alt på sin vej gennem Luteus Prime, en "hive city" bosat af imperiet. Historien er tynd som papir og fungerer blot som en undskyldning for at gå amok som knotten ork - helt fint med os.

Dette er en annonce:

På sin vej samler man teef (tænder) op, som virker som spillets valuta. For disse teef, kan man købe en masse forskellige våben, lige fra shotguns og maskingeværer, til flammekastere og andet lækkert destruktivt isenkram. Har man overskud på teef-kontoen, kan man også købe forskellige morsomme kosmetiske ting til ens vrede ork - det gør jo ikke noget man ser lidt godt ud, mens man spreder død og ødelæggelse vel?

Sværhedsgraden er ganske høj og skærmen bliver meget hurtigt oversvømmet med bullet-svampe og senere enorme bosser, som fans af Warhammer 40,000 universet let vil kunne genkende. Den laveste sværhedsgrad er dog forholdsvis let, men man kan stadig få ørerne i maskinen hen mod slutningen, hvor det virkelig kan blive kaotisk. Spillet er bygget med co-op i tankerne og op til fire spillere kan spille sammen, enten lokalt eller online.

Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Dette er en annonce:

Co-op fungerer dog lidt bedre på papir end i virkeligheden, for det hele er hektisk når man spiller alene og det bliver dobbelt så hektisk når man er to - forestil dig så lige, hvor uoverskueligt og kaotisk det bliver med fire spillere ad gangen. Det kan være meget svært at orientere sig og jeg havde det faktisk sjovere med at spille alene, selv om sværhedsgraden tydeligvis er dimensioneret efter, at man skal spille det side om side med en eller flere venner.

Historiedelen er kort og kan gennemføres på omkring 3-4 timer og selv om man kan løbe den igennem flere gange som forskellige typer af orker med forskellige styrker og svagheder, så er det lidt til den korte side. Når man har fået gennemført kampagnen, kan man kaste sig over blandt andet Versus Mode, hvor man bliver sluppet løs på en lukket bane mod tre andre spillere og så kan kaosset ellers begynde forfra.

Er man til klassiske 2D actionspil som Metal Slug, så er Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef er et fint spil, som man kan underholde sig med en mørk vinteraften, enten sammen med et par venner i sofaen, over nettet - eller måske bare alene. Det hele kan dog blive en smule for kaotisk og nogle gange kan det være svært at se hvad der foregår og fjenderne blender for meget ind i de detaljerede baggrunde.

Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Kender man til Warhammer 40,000 universet, så er Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef en ganske morsom afstikker i Warhammer universet og det er sjovt at se steder og fjender udformet i den her tegnede og lidt komiske stil, i stedet for den lidt stereotype afbildning man plejer at se i spil baseret på dette mørke univers.

Tag et kig på Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef hvis du er fan af Warhammer 40,000 men forvent en kort og hektisk, men til tider også morsom, tur gennem et håndtegnet Warhammer 40,000 univers.

Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Lækkert 2D action gameplay, flot håndtegnet grafik, et anderledes take på et Warhammer 40,000 spil.
-
Kan blive lidt for kaotisk, kampagnen er for kort, det kan være svært at orientere sig.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold