Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Vampire Survivors

Vampire Survivors

Jonathan Sørensen kommer her med en mere ukurant anbefaling af et spil du måske ikke har hørt om.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Kære Gamereactor og dets ærbødige læsere. Jeg skriver til jer i dag med en historie, men en historie som er en advarsel; en histore om en rædsel. En rædsel jeg har set med mine egne øjne, følt på min egen krop, og jeg vil advare jer alle mod den. Jeg frygter at mine handlinger, den blotte benævnelse af denne rædsel, vil få nogle af jer til at opsøge den, men jeg beder jer, for guds skyld, hold jer væk. Lev videre i uvidenhed, for jeg, kære venner, skriver fra mit fængsel mellem virkelighed og drøm, i en verden bag de illusioner vi er omgivet af, og som du i din lykkelig uvidenhed tror er alt der er, men det er det ikke... Rædslen gemmer sig bag din nærmest skærm: Din computer, dit tv, din telefon. Den gemmer sig, venter, men er klar. Klar til at suge selve tiden ud af dig, og måske hele menneskeheden...

Fredag eftermiddag tjekker jeg Game Pass på min Xbox, er der mon kommet nogen nye spil? Vampire Survivors, gad vide hvad det er? Retrografik, Castlevania-referencer, simpelt gameplay, det prøver jeg sgu. Jeg sætter spillet til at downloade og hopper afsted til middag hos min far. Et par timer efter kommer jeg gabenende hjem, tung og træt efter en aften med familie og andesteg, men, hov! Jeg skal da prøve det spil jeg hentede. Klokken halv ti starter jeg det, og indenfor kort tid står det klart at dette er et ret godt spil. Fem minutter efter kigger jeg på mit ur, jeg skal desværre på arbejde i morgen og kan ikke spille til de sene timer. Men... de digitale tal på mit håndled viser 07:30. NUL, SYV, TRE, NUL. Hvordan i helvede kan det lade sig gøre?! Jeg har spillet ti timer i streg, og det virkede som - uden overdrivelse - at der var gået fem minutter.

Vampire SurvivorsVampire SurvivorsVampire Survivors
Dette er en annonce:

Jeg er en survivor. Ikke en Vampire Survivor, men en Vampire Survivors survivor, og jeg skriver dette i dag for at advare alle spillere, specielt dem som har et Xbox Game Pass, mod ikke at downloade dette spil. For det er ikke et spil; det er en vampyr. En tidsvampyr som forfører dig og gør dig høj, og inden du aner det, har den drænet dig for al din tid.

Skulle du ikke lave aftensmad?
Jo, men det er først klokken syv, der er en time til, jeg kan sagtens spille lidt mere.
Vampyren gnækker lumsk fra sit skjul.

Hov, nu er klokken elleve, skal du ikke i seng? Det er mandag i morgen, og en lang uge truer.
Jo, men jeg sover alligevel ikke før hen ad tolvtiden.
Vampyrens grin kryber gennem mørket.

Min ven, klokken er seks om morgenen, du skal i bad og på arbejde?
Det er løgn, det kan jeg da ikke? Jeg har ikke spist eller sovet i 24 timer. Jeg melder mig syg.
Vampyren træder ud af skyggen.

Dette er en annonce:

To timer efter, kl. 08:00 mandag morgen, ligger du rystende controlleren fra dig. Dine udspilede pupiller stirrer tomt i den sorte slukkede skærm. Kun de sorte rander under dine indsunkne øjne i et udmagret blegt ansigt, er sortere end dén sorte slukkede skærm. Sammenkrummet i sengen trækker du dynen hen over hovedet, for solens stråler titter snart frem i vindueskammen. Måske du kan få lidt søvn? Men det kan du ikke. Det kan du ikke, for dit hjerte hamrer med 160 slag i minuttet og forfærdelsen over at tid bare kan forsvinde, jager dine tanker.

Vampyrens latter runger mellem dit værelses vægge som den flyver ud af vinduet i skikkelse af en flagermus. Og du er fanget af en dæmon, og dæmonens navn er Vampire Survivors, og dæmonen kan kun besejres ved at gennemføre alle baner i spillet med alle karakterer med alle evner og udstyr låst op. Derfor, min kære læser, start aldrig dette spil.

Hvis du alligevel gør det, så vil du opleve et af årets bedste indiespil - måske et årets bedste spil helt generelt. En roguelike-titel som byder på mange timers action.

I rollen som Overlever skal du kæmpe mod næsten uendelige bølger af af nattens skabninger. Det gør du ved at samle våben og magi, gå op i level og opgraderer selv samme våben og magi. Det interessante er at du aldrig skal trykke på nogle knapper. Det eneste du egentlig skal, er at styre analogstikken eller piletasterne. Alle ens evner og våben bliver nemlig automatisk aktiveret i intervaller bestemt af deres stats.

I starten virker det lidt underligt, men snart har man vænnet sig til det, og hurtigt bliver man bidt af at eksperimentere med de forskellige kombinationer. Udover at fjenderne smider diamanter som giver erfaringspoint, kan man også finde penge. De penge kan bruges på at købe opgraderinger og nye karakterer.

Det er et meget vanedannende gameplayloop, og jeg er meget imponeret over at skaberne ikke har lavet dette til et mobilspil og prøvet at malke penge ud af folk. Spillet er gratis på Game Pass, og det koster ikke meget mere end omkring 50 kr. på andre platforme i skrivende stund.

Vampire SurvivorsVampire SurvivorsVampire Survivors

Til at begynde med virker spillet svært, næsten umuligt, men efterhånden som du får nye våben og opgraderinger, overlever du i længere og længere tid. De fleste baner har en tidsbegrænsning på 30 minutter, og når man så langt, oplever man et spil hvor der er tusindvis af fjender på skærmen, og bomber, magi, sværd og knive flyver over alt. Det er spektakulært, intenst og fremfor alt fandens sjovt.

Grafikken er en simpel retrostil, pixel sprites som vi kender dem fra halvfemserne. Men det er charmerende og bærer inspirationen fra Castlevania åbentlyst og stolt. Det samme gælder lydeffekterne.

Jeg undskylder for mit lange skriv i starten som måske virker irriterende, irrelevant og spild af tid at læse, men jeg mener det! Du er hermed advaret. Vampire Survivors' gameplay er så godt at du vil blive afhængig, og tiden vil forsvinde pist, dug for solen. Jeg har spillet mange timer i mit liv, helt generelt, og spillet mange spil hvor tiden gik stærkt, men aldrig har jeg oplevet det i den grad som det er sket med vampire survivors.

HQ
10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

5
Vampire SurvivorsScore

Vampire Survivors

ANMELDELSE. Skrevet af Jonathan Sørensen

Jonathan Sørensen kommer her med en mere ukurant anbefaling af et spil du måske ikke har hørt om.Indlæser mere indhold