Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands /
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Borderlands Legends

Borderlands Legends

Borderlands lander på iOS og Android i form af en topdown strategisk shooter med navnet Borderlands Legends. Lee anmelder.

  • Tekst: Lee West

Borderlands-spillene er fantastiske. Der er så meget indhold og så gennemført en sammensmeltning af genrer, at man som spiller får svært ved at finde reelle kritikpunkter. Det er både rollespil, FPS og loot-himmel i en solid pakke.

Spørg enhver fan af Borderlands 1 og 2 om, hvad der gør spillene gode. Chancen er, at du kommer op med denne liste: en lækker førstepersonsskyder, suveræn co-op, den evige jagt på bedre loot, spændingen ved at prøve nye våbenmærker, den lækre grafiske stil og de enorme områder man kan udforske. Måske endda Clap Traps irriterende fornøjelige sindstilstand.

Spørg hvad der gør Borderlands dårligt, og mange vil nævne den langsomme tutorial. Men helt ærligt, det kan de fleste leve med, når resten er så godt.

Borderlands Legends

Borderlands Legends er iOS-udgaven af Borderlands, og spekulerer du nu på, hvilke af ovenstående punkter den rammer præcist, er svaret: den langsomme tutorial. Det er næsten så man må græde.

Lad os bare hive enhver form for glæde ud af det her produkt med det samme: du køber loot i automaterne. De forskellige brands er væk. Du kan kun spille singleplayer, der er ikke skyggen af co-op. Det er ikke en førstepersonsskyder. Der er ingen loot andet end i automaterne. Ja, du hørte rigtigt: intet loot fra faldne fjender. Og så er det små arenaer, der udgør spillets kort. Komplet med tilfældige missioner og gentagende omgivelser. Ikke engang selvom det er små arenaer, har folkene bag det her skrammel gidet at levere mere end en håndfuld af dem. Selv Clap Trap har ingen replikker. Og så er vi ikke engang nået til kritikken af den manglende intelligens, dårlig path-finding og uresponsiv styring.

Borderlands LegendsBorderlands Legends

Til gengæld er grafikken flot, og stilen rammer Borderlands godt. Men seriøst, troede bosserne ved 2K, at de kunne spise iOS-ejere af med så sølle et spin-off? Jeg kan stadig huske i firserne, hvor firmaer som U.S. Gold smed en halvfesen 2D-platformsskabelon på alle licenstitler og så satsede på at stakkels teenagere købte løs. Jeg var én af dem, og hvor har jeg smidt mange penge efter licensbaserede cash cows. Borderlands Legends er sådan et dyr. Det er en cash cow uden charme. Det er kedeligt, styringen er ringe, omgivelserne er få og stort set alt, man elsker ved Borderlands-spillene er pillet væk.

Borderlands LegendsBorderlands Legends
Du kan ikke se om dette er level 1 eller 30. Gæt selv hvilket billede der er fra hvad.

Tilbage står et spil, der gerne vil være en cool udgave af det ypperlige iOS-spil Battleheart. Et spil hvor man på et stærkt afgrænset område styrer sine fire karakterer på én gang ved at trække dem rundt, eller markere på skærmen hvor de skal gå hen. Og selv det virker ikke altid her.

Det er ikke desto mindre, hvad du gør i Borderlands Legends, styrer de fire hovedpersoner fra det første spil mod en lang række velkendte fjender. Når du bliver stærk nok, kan du overleve det meste, og selv når du får problemer, så skal du bare være tæt nok på en holdkammerat for at auto-genoplive vedkommende. Med andre ord, stå i en samlet klump, skyd, skyd, skyd, dø, genopliv, skyd, skyd, skyd. Skyd en boss. Brug dine penge i en automat og gentag seancen.

Borderlands Legends
Du skal købe spillet enten i HD til iPad eller normal til din iPhone. Det koster dig 32 kroner pr. format, men så er det til gengæld ikke optimeret til iPhone 5.

Til tider stiger du et niveau og køber nye skills. Senere i spillet får du perks, som vi kender dem fra de rigtige spil. Men der er ingen strategi. Der er ingen udfordring. Faktisk glemte jeg på et tidspunkt at jeg spillede, mens jeg sad og funderede over anmeldelsen. På det tidspunkt var jeg steget fire levels stort set uden at røre skærmen. Det er ingen overdrivelse, desværre. Det er bare at stå i samlet flok, skyd, skyd, skyd, se dem genoplive og stig i level. Fjenderne stiger med dig. Som sagt: gentag seancen, det er det samme du gør igen og igen. Og de simple grundmekanikker er ikke engang på plads.

Borderlands Legends

Borderlands Legends kunne sagtens have leveret på trods af arenaer og anderledes gameplay-mekanikker. Det har vi set før. En serie, der tidligere har taget springet til arenabaseret gameplay, er Dungeon Hunter-serien, og selvom det var lidt af en skuffelse for fans, leverede den dog fornuftig underholdning i de nye strammere rammer. Den havde ganske enkelt mere interessante områder, og leverede trods alt stadig en tilfredsstillende omgang hack ‘n' slash.

Battleheart, der som nævnt er nærmeste forbillede til det gameplay-mæssige stryg-og-dræb i Borderlands Legends, har langt bedre mekanikker og en meget mere præcis styring. Gun Bros, der er endnu en top down-shooter, har co-op og tilfredsstillende skyderi, og alle disse spil er gratis eller tæt på.

Borderlands Legends

EA viste med Dead Space hvordan man laver et solidt spil til mobilerne, der er tæt på originalen. Ubisoft leverede et spin-off af Rayman der var fantastisk. Det havde krævet så lidt at få det her til at fungere, for Borderlands Legends har grafikken, velkendte musikstykker, et herligt persongalleri og stilen på sin side. Det er få ting, der skal rettes for at vi kan nyde Borderlands Legends, ikke desto mindre er det ret alvorlige fejl, der amputerer spillet, som det er nu.

Hvis jeg var ansat hos Gearbox ville jeg være ked af at se mit hjertensbarn mishandlet af 2K China på denne måde og lægge navn til denne udgave. Som anmelder kan jeg kun sige: Ih, hvor ser det pænt ud på min iPad. Undgå.

Borderlands Legends
Borderlands Legends
Borderlands Legends
03 Gamereactor Danmark
3 / 10
+
Flot grafik, velkendt musik
-
Ingen udfordring, ingen afveksling, intet loot, intet sjov
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer