Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Mass Effect 3

Mass Effect 3 Special Edition

Mass Effect 3 er tilbage. Denne gang indtager Shepard Wii U. Lee fortæller om det nye i denne Special Edition af mesterværket.

  • Tekst: Lee West

Aner du intet om Mass Effect-serien, vil jeg straks anbefale dig at suse videre til vores Mass Effect 3-anmeldelse af Thomas, den finder du ved at klikke her. Når du så har læst den, kan du fortsætte herunder, hvor det er Wii U-udgaven der står for skud.

Wii U er en sjov størrelse. På mange måder er den ikke en næstegenerationskonsol, sådan for alvor. Alligevel kan man fornemme de ekstra grafiske hestekræfter under kølerhjelmen. Når Reggie Fils-Aime konstaterer at tredjepartsspil ser markant bedre ud på Wii U i forhold til de traditionelle HD-konsoller, er jeg dog tilbøjelig til at være uenig. Alligevel er der små detaljer (og de fleste kommer jeg ind på når min officielle mundkurv løftes om en dags tid).

Mass Effect 3

Nintendos Wii U er dog også interessant af andre årsager end bare snakken om framerate-problemer og grafiklir. Den markerer også Nintendos tilbagevenden til hardcore-publikummet.

Mass Effect 3 er ét af de spil, der skal hive spillere verden over tilbage til Nintendos maskiner. Denne gang er det i form af en definitiv udgave af Shepards rumeventyr. Eller så definitiv som den nu kan være uden den nyeste DLC. MP-pakkerne Resurgence, Rebellion og Earth er dog inkluderede. Det samme gælder bonusindhold som nye våben og naturligvis Extended Cut-delen From Ashes.

Mass Effect 3

Jeg vil ikke komme ind på slutningen af Mass Effect 3 (som jeg i øvrigt synes er rigtig god, ja skrig I bare, det er den). Man kan dog argumentere for at det er svært at få en følelse af Shepard og universet uden adgang til de to første spil. Bioware har valgt at kompensere en smule, ved at inkludere en udvidet udgave af PlayStation 3-tegneserien, der på en halv times tid fortæller nytilkomne, hvad pokker det hele går ud på.

Der er dog en god chance for, at du ikke synes det er nødvendigt. For når først de modbydelige Reapers invaderer jorden og skaber død og ødelæggelse, har man al den motivation man har brug for. Baggrundshistorie eller ej. Når gigantiske dødstråler fejer gennem mennesker og maskiner til fantastiske klaverkompositioner af Sam Hulick, er det så nakkehårene rejser sig. Dette er episk.

Mass Effect 3

Nu er det jo Wii U-udgaven, og med Nintendos ekstra skærm i form af deres Gamepad, er der pludselig nye muligheder. Udover genveje til flere funktioner og evner er den for mig mest kærkomne tilføjelse et kort. At have adgang til et kort over hvor man befinder sig, uden at skulle bekymre sig om menuer er lækkert. To virtuelle touch-knapper lader dig justere zoom-graden, mens en tredje lader dig vende kortet efter retningen du bevæger dig i. Det er overraskende lækkert at have et kort lige ved hånden. Til gengæld kan man ikke bruge Gamepad-funktionen og spille uden brug af en "rigtig" skærm.

Nu er brugen af Nintendos Gamepad dog ikke den eneste forskel, der er at finde på Wii U-udgaven. Modsat mine svenske kollegaer, synes jeg at den grafiske del står bedre på Wii U, end de traditionelle HD-konsoller. Med undtagelse af enkelte animationer. Man kan ane at der er flere grafiske hestekræfter at spille med, og der er færre grafik-glitches i baggrunden og ingen momentvise problemer med skygger, som eksempelvis Xbox 360-udgaven havde i få tilfælde.

Modsat Call of Duty virker frameraten også til at være solid - i det store hele. Små yderst sporadiske dyk undervejs vidner dog om en maskine, der endnu er fremmed for udviklerne. Da vi endnu ikke må gå online med Wii U, kan vi dog ikke fortælle om MP-delens stabilitet, selvom den del naturligvis er inkluderet.

Mass Effect 3

Nu føles det næsten som helligbrøde, at springe så let henover et så episk spil som Mass Effect 3, men faktum er, der er ganske enkelt ikke så stor forskel på denne udgave og de traditionelle HD-udgaver, at du behøver mere information end denne. Om du føler at det er nok til at genkøbe eventyret, skal jeg lade være usagt.

Mass Effect 3 til Wii U er dog ikke det værste sted at stige på Mass Effect-serien, også selvom man må undvære Shepards vej mod og fra Commander-status. Det er stadig en fantastisk historie med grandiøse øjeblikke, og et godt sted at begynde sin Wii U-spilsamling.

Mass Effect 3
Mass Effect 3
Mass Effect 3
Mass Effect 3
Mass Effect 3
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Dejligt med et kort på Gamepaddet, samme episke eventyr, som vi allerede kender og elsker.
-
Meget få frameratedyk
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • -Mmarksp-
    NOTE: Jeg anmelder også alt dlc + skriver nogle tanker om slutningen i bunden. Alt dlc har dog ikke indflydelse på grundspillets kvalitet, så det... 9/10
  • Nike
    Så er det endelig blevet tid; tid til at afslutte historien om vores Commander Shepard, bogstavlig talt. Bioware's Mass Effect 3 har en del at leve... 8/10