Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Blade Lords

Blade Lords

Et gratis kampspil til mobilen med indbygget butik. Blade Lords viser hvordan man skal gribe sådan en udfordring an.

  • Tekst: Lee West

Er der én ting, som markedet med mobile apps efterhånden har vist, så er det, at det betaler sig at give spillet gratis væk og derefter lade forbrugerne betale, jo mere de spiller. Spiludviklere elsker denne model, og kært barn har som sagt mange navne. IAP, in app purchase, freemium, paymium, F2P og Djævelen selv. Okay sidstnævnte er nok ikke brugt så ofte af udgiverne, men for mange forbrugere er IAP en dødssynd mod spil.

Blade Lords

Fra et indtjeningsmæssigt synspunkt, kan jeg godt forstå hvorfor, at udviklere vælger modellen. Som forbruger kan det gå ganske galt (som Final Fantasy: All The Bravest tydeligt beviste). Andre gange er det mindre frustrerende og er ofte et spørgsmål om mindre pauser i gameplayet eller sjove hatte.

Blade Lords er nyeste skud på stammen og i en helt anden genre end vi er forvænte med. Playsoft Games har nemlig skabt et underholdende kampspil, der formår at balancere fint på freemium-vejen. Men lad os først kigge på hvad Blade Lords er for en sag.

Blade Lords

Hvis du har kastet mønter i den lokale grillbars arcade-kampspil, vil du straks føle dig hjemme her. Japanske og let forfærdelige guitarrock-kompositioner drøner ud af højtaleren, mens omgivelser tæller alt fra japanske templer, til brændende lava og frodige skove. Farvestrålende kæmpere deler håndflade ud til hinanden, og det hele understøttes af en ekstatisk kommentarstemme der skriger "Fight!" inden hver kamp. Med andre ord ægte japansk kampspilsstemning.

Udvikleren er dog ikke japansk, selvom denne klart har ladet sig inspirere og spillet er ikke et simpelt arcade-spil, selvom det ofte lader som om.

Vi følger helten Sakuraba, der pludselig befinder sig på et storslået eventyr for at optrevle bander og i sidste ende få nakken ned på The Dark Lord som tydeligvis er en ganske ond fætter, der naturligvis gerne ser verden indhyllet i kaos. Og så skal der ellers knækkes nakke og tæskes med lyn og torden. Naturligvis med bovlamme cutscenes og snak, der aldrig kommer i vejen for "du lugter/er en værdig modstander, nu skal vi slås".

Blade Lords

Det første man bemærker ved en kamp er, hvor simpelt det hele ser ud. Du har kun tre knapper, der hver især styrer hårde eller hurtige slag og et special move. Det lyder ganske enkelt, men er langt mere kompliceret end som så. Til gengæld er valget med få knapper et smart træk, da touch-skærmen aldrig kommer i vejen for morskaben.

Dit specialangreb er afhængigt af et "power-meter" som du opbygger under kampen. Det kan til gengæld blokeres, hvis du eller modstanderen er hurtig. Det samme gælder alle andre slag, spark og tæsk. Med andre ord: under den umiddelbart simple styring gemmer der sig et fuldfedt kampspil, der blander Tekken med Soul Calibur.

Kampene er dog ikke det eneste du skal holde øje med. Du leveller også din karakter op i bedste rollespilsstil, og kan indkøbe nye våben, udstyr eller vælge at forbedre detaljer i dit evnetræ.

Blade Lords

Og så er det tid til at betale ved kasse 1. Det er nemlig sådan, at dine våben slides under kampene, og sjældent kan holde til mere end en stor håndfuld baner. I starten er det skuffende således at blive spurgt om man vil bruge ens optjente guld til at reparere nu, vente eller betale med rigtige penge. Men faktisk er det ikke et stort problem efter omkring ti kampe. Man kan som sagt købe forskellige våben, og intet forhindrer en i at skifte til et andet våben, mens man venter på at smeden fikser det ødelagte.

En anden IAP-mulighed findes ved karakterudvalget. Du kan nemlig kun vælge én figur. Så har du fundet en modstander du gerne vil spille med, må du igen betale en smule, med mindre du vil grinde guld nok til at indkøbe figuren for spillets møntfod.

Blade LordsBlade Lords

Selv denne detalje er dog ikke et problem, man kan nemlig flere gange dagligt deltage i såkaldte kaos-turneringer, hvor spillet vælger en figur for dig, og du dermed kan få lov at lege med lidt andet end standard-figuren.

Blade Lords tilbyder også mere end bare hovedhistorien. Du kan kæmpe dig op mod øverste etage i Tower of Infinity, hvor du møder nye modstandere indtil du taber. Du kan som sagt vælge at kæmpe i kaosportalen og så kan du genspille historien eller tidligere kampe i den.

Blade LordsBlade Lords

Med et solidt kampsystem, rollespilsmekanikker, et stort kort at vælge missioner fra, en fornuftig indkøbsmodel og en fin stemning, er det i sidste ende kun grafikken, der kan trække ned. Derfor er det utroligt lækkert at se spillet ubesværet servere masser af lir og lyseffekter. Det hele sker takket være Unreal 3-motoren og raser løs helt uden problemer, om ikke andet på min iPad Mini, der var enheden brugt til testen. Og så skal man ikke glemme, at det ganske enkelt er sjovt at spille. Således har jeg flere gange, siden anmeldelsen blev skrevet, liiige taget ét spil til.

Udvikleren lover at implementere online-dueller på et senere tidspunkt, og har allerede opdateret spillet med nye funktioner siden udgivelsen.

Blade Lords

Savner du et heftigt kampspil med god styring, flotte figurer, varierede omgivelser og fornuftige spilmekanikker, og kan du leve med at måtte holde lidt spilpauser indtil du har fået indkøbt flere våben, er der al mulig grund til at hente Blade Lords til din iPad eller iPhone.

Blade Lords
Blade Lords
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Flotte omgivelser, gode spilmekanikker, simpelt og sjovt med fornuftig dybde.
-
Stemmeskuespillet er lidt for grillbars-agtigt. Freemium-modellen bremser spillet i begyndelsen.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer