Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Way of the Dogg

Way of the Dogg

Gøende hund, springende løve eller strygende gamer? Snoop er på banen med et kampspil med fokus på rytmer...

  • Tekst: Lee West

Snoop er en sær snegl og en dygtig musiker, det tror jeg, at de fleste kan være enige i. Han har i de senere år bekendt sig til rastafari, som bedst kan beskrives som en slags religion i samme udstrækning som buddhisme er det, men på mange måder nærmere er en filosofi, der låner fra Biblen og tilføjer en helvedes masse pot til puljen.

Men andre ord Snoop Dogg er som altid vind og skæv og anderledes. Og nu hedder han altså Snoop Lion. Og er parat med et kampspil.

Way of the DoggWay of the Dogg
Anmeldelsen her er foretaget på iOS, og billederne på nær de to ovenstående er fra iPad Mini. På konsol bydes der modsat mobiludgaven også på en slags multiplayer (flere knapper, men ingen reel kamp). Til gengæld er spillet langt mere velegnet til touch end controller. Way of the Dogg er ligeledes planlagt til Android

At kalde Way of The Dogg, som spillet hedder, for et kampspil er dog nok lige at strække den. Bevares, der er som oftest to figurer, der tæsker løs på hinanden, på skærmen, men er der en sammenligning, der virkelig holder, så er det Elite Beat Agents til Nintendos håndholdte DS.

Du skal nemlig stryge og trykke dig til sejren i takt til et hav af velkendte Snoop-sange. Det hele sker til en campet fortælling om America Jones (ja, det hedder helten), som skal tage kampen op mod alverdens bøller fra underverdenen, inklusiv den obligatoriske korrupte betjent, kung-fu mesteren, steroide-bomben og et par femme fatales. Nåh ja, og så ryger der lige lidt tidsrejse med i puljen, bare sådan at det hele ikke bliver alt for normalt at se på.

Way of the Dogg

Apropos se på: på iPad er dette virkelig en lækkerbidsken. Alle figurerne er velanimerede, kampene er heftige og flotte, og de leveres i et udtryk, der bedst kan beskrives som en blanding af artworket fra GTA V og Borderlands. Det ser med andre ord stilistisk, farverigt og drønlækkert ud på den lille skærm.

Er man fan af Snoops musik er det naturligvis endnu en bonus. Der gemmer sig en del numre på spillets 19 baner. Murder Was The Case, 10 Lil Crips, Who Am I (What's My Name), Pump Pump, Raised in Tha hood er bare nogle af de inkluderede numre (ganske vist med beeps fremfor bandeord, da spillet nu engang er rated teen). Snoop leverer ligeledes stemmeskuespil til sin figur.

Way of the DoggWay of the Dogg

Når man er færdig med at juble over den lækre stil eller musikken, så er det tid til at kigge nærmere på selve spillet. Som sagt låner det gameplay fra Elite Beat Agents, og det er ikke en dårlig ting. På Xbox 360 føles det hele dog en smule mere amputeret. At trykke på knapper er desværre ikke så sjovt som at stryge på skærmen. Mekanikkerne er som skabt til touch.

Der skal trykkes på de rigtige knapper på det rigtige tidspunkt, så skal der stryges i takt til musikken, stryges i bestemte retninger eller også dukker der en snørklet figur op på skærmen, som man så skal følge med fingeren. Det virker perfekt med touch.

Way of the Dogg

Hvor Way of The Doog gør det hele lidt anderledes, er ved kampene. De foregår i hæsblæsende tempo, men under pivotale mellemsekvenser tælles ens foreløbige procentsats op, for hvor godt man har ramt rytmen i de enkelte sekvenser, og så får man enten et slag ind eller kan sige goddag til en bunke kindheste.

Det er ganske underholdende, mens det står på. Det vil sige knap to timer. Derefter kan man genspille for en højere score eller kigge på nogle af de oplåste stykker artwork. Og det er det.

Way of The Dogg er kort, fyldt med stil og ganske underholdende, det er dog næppe et spil, jeg vil hive frem mere. Er du fan af musikken eller ny i genren, kan sagen måske vise sig at være en smule anderledes. Personligt oplevede jeg ikke at få mindre end en A- eller S-rating (hvor S er for den ypperste præsentation) gennem første gennemspilning. Man bliver kort sagt ikke blæst væk af udfordring.

Way of The Dogg er et fint musikspil til touch, der sagtens kan tages som en hyggelig lille snack, men det ender aldrig som meget mere.

Way of the Dogg
Way of the DoggWay of the DoggWay of the Dogg
Way of the DoggWay of the DoggWay of the Dogg
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Lækker stil, original musik, fint stemmeskuespil, godt på iPad
-
Kort, mindre heldigt med controller
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer