Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Plants vs Zombies 2: It's About Time

Plants vs. Zombies 2: It's About Time

Plants vs. Zombies 2: It's About Time er landet på App store, og det er strøget til tops i Apples online-butik. 16 millioner downloads er det blevet til siden lanceringen. Lee anmelder.

  • Tekst: Lee West

Det kan virke nærmest tåbeligt at anmelde et gratis spil. Men som de fleste gamere efterhånden har lært betyder free-to-play sjældent gratis, men nærmere host-op-hvis-du-vil-spille. Derfor er det på sin plads at fortælle, om Popcaps efterfølger til det afsindigt populære strategispil Plants vs. Zombies kan levere, eller om det er en grådig pengemaskine, der på trods af løfterne om et gratis spil i virkeligheden er en demo med heftige renter.

Plants vs. Zombies 2: It's About Time er landet på App store, og det er strøget til tops i Apples online-butik. 16 millioner downloads er det blevet til siden lanceringen.

Plants vs Zombies 2: It's About Time

Aner du intet om spillet, så lad mig ganske kort ridse originalens præmis op: en bunke zombier vil invadere dit hus, og som dit eneste værn har du en bunke planter, der skal placeres som forsvar mod de fremadrykkende hjernegnaskere.

Det samme er stort set tilfældet i efterfølgeren. Dog er der denne gang meget mere indhold til erfarne spillere og nogle helt andre temaer end bare en forstadsvilla under angreb.

Plants vs Zombies 2: It's About TimePlants vs Zombies 2: It's About Time

Men lad os først kigge på den tåbelige historie. Crazy Dave elsker tacos og efter at have spist sin sidste af slagsen får han en god ide: hvorfor ikke bygge en tidsmaskine og så rejse tilbage i tiden for at spise selvsamme taco igen? Som sagt så gjort. Desværre ender han 4000 år tilbage i tiden, og det er unægteligt lidt af en ventetid. Den fordriver han med at tage til Det Vilde Vesten Egypten og kæmpe mod pirat-zombier.

Plants vs Zombies 2: It's About Time

For naturligvis er der stadig zombier i de forskellige tidsaldre, og så kører kampen for overlevelse igen. Denne gang er der dog ikke kun simple rækker af planter mod de hjernedøde zombier. Der er nemlig nogle nye mekanikker at spore. Ikke mindst at modellen denne gang er freemium.

Det er derfor glædeligt at kunne forklare freemium-modellen således: er du en uerfaren spiller og samtidig dælens utålmodig, så kan du åbne hver af de tre verdener, der lige nu er i spillet, ved at købe dig adgang til dem. Er du erfaren eller ude efter en udfordring, kan du optjene stjerner ved at gennemføre delmål i allerede klarede baner. Så simpelt er det. Vil du eksempelvis åbne pirat-verdenen, som kommer efter turen til Egypten, så skal du klare femten delopgaver eller hoste op med kontanter.

Der er denne gang hele 26 planter at vælge mellem, og sidder pungen løs, kan du tilkøbe yderligere seks af slagsen (som på ingen måde er nødvendige for at klare banerne, men tilbyder en mulighed for at snyde sig til lettere sejre undervejs). Udover de mange nye planter tilbydes der også en slags power-ups, der købes for de mønter man finder i banerne. Disse lader dig mase, slynge eller brænde zombier, hvis kampen bliver for hård.

Plants vs Zombies 2: It's About Time
Plants vs Zombies 2: It's About TimePlants vs Zombies 2: It's About TimePlants vs Zombies 2: It's About Time

Der bydes ligeledes på nye mekanikker som at man skal matche zombier i en slags vendespil og skal jagte yetier for ekstra bonus-genstande.

Plants vs. Zombies 2: It's About Time leverer både nyt indhold, flere udfordringer og en herligt fængende strategioplevelse fordelt over et hav af baner på tre temaer. Og så er det gratis. Sådan for alvor. Det er ganske enkelt freemium på en ny og frisk måde, der tilbydes her. Ingen timere, ingen langsommelig grinding og ingen krav. Faktisk er det imponerende hvordan Popcap og EA planlægger at tjene penge på denne måde. Og så alligevel ikke. For med 16 millioner downloads er det næppe kun hardcore-gamere, der tager turen, og det betyder ganske enkelt, at vi i denne "hardcore-gruppe" får et fortræffeligt gratis spil, men at utålmodige eller uerfarne spillere betaler turen for os.

Plants vs Zombies 2: It's About Time

Plants vs. Zombies 2: It's About Time leverer et fuldt spil med mulighed for at skyde genvej, hvis man vil betale. Det leverer også en fantastisk efterfølger til et herligt simpelt strategispil. Du kan med andre ord roligt hente spillet, og du skal ikke frygte at rende ind i en betalingsvæg. Alene det faktum gør PvZ2 til et af de bedste freemium-spil i nyere tid.

Plants vs Zombies 2: It's About TimePlants vs Zombies 2: It's About Time
Plants vs Zombies 2: It's About Time
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Dybere strategi. Udfordrende. Fantastisk freemium-model og en brillant efterfølger.
-
At gamere sikkert brokker sig over freemium alligevel
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer