Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Just Cause 3

Just Cause 3 - Sky Fortress

I den første Just Cause 3-udvidelse får du noget, du garanteret har drømt om mange gange. Men i lændgen er det ikke helt så sejt som man måske skulle tro.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Lad os tage det formelle først og få det kedelige af vejen. Sky Fortress er den første af de tre Air, Land & Sea-udvidelser til Just Cause 3. Du får ikke nogen bonuspoint for at gætte hvilket af disse temaer første udspil handler om. Den udkom for folk med sæsonkort i sidste uge, og er nu også landet som DLC-pakke for almindelige folk. Spørgsmålet er om den er et købt værd, og hvis du var glad for grundspillet er svaret ja. Samtidigt er den ikke lige så fed som jeg havde håbet, selvom jeg på mange måder har fået nøjagtigt hvad jeg forventede.

Vi tager den fra starten: Historieformidlingen i Just Cause 3 er så ringe, at jeg ikke er bekymret for at spoile noget for dig. Der er nemlig ikke det store at spoile. Til forskel fra hovedspillet er mellemsekvenserne her byttet ud med håndtegnede still-billleder, men det spiller ikke den store rolle. Her er stadig fyldt på med karikeret skuespil der giver dig rammerne for den galskab, du kastes ud i. Eksplosionerne har hovedrollen i denne serie, både før og nu.

HQ

Rammen i denne omgang er, at øriget Medici er under angreb fra en ond organisation kaldet The Eden Corporation. De er ude efter mystiske grundstof Bavarium, eller neon-uran som jeg kan lide at kalde det, og selvom stoffet befinder sig dybt nede i jorden, bygger Eden Corporation deres styrke på flyvende droner. Disse droner minder om dem, der har forstyrret flytrafikken de sidste par år, men de er en tand større og udstyret med raketter og maskinegeværer. Dét har dem man køber i Elgiganten ikke. Dertil har Eden Corporation et olmt luftskib flyvende fire-fem kilometer oppe i luften, kraftigt inspireret af det heli-hangarskib som The Avengers bruger i Marvels film.

Dette er en annonce:

Får at gøre det lidt mindre kompliceret at hamle op med luftskibet har Rico fået et nyt stykke legetøj, der kort sagt udgør essensen af udvidelsen. Takket være Bavarium (hvad ellers?) har Ricos wingsuit nemlig fået en jetpack. Nu kan du suse gennem luften som et fly, og du har tilmed missiler og maskingeværer monteret på ryggen. Den har endda uendelig ammunition til dem.

Just Cause 3
Just Cause 3Just Cause 3

I starten lader det hele til at fungere rigtig godt. Kan du huske hvordan det føltes, den første gang du åbnede wingsuitet? Det er samme følelse her. Du drøner gennem luften og er endda mere mobil end tidligere. Det er som at have et jagerfly tilgængeligt hele tiden, et jetfly i lommeformat.

Dette er en annonce:

Faktisk føler man sig ret så sej i starten, og mod baserne fra grundspillet er du praktisk talt uovervindelig. Oppe ved luftslottet sørger de hidsige droner for lidt mere udfordring, men du er alligevel chef i luften. Manfred von Richtofen, bedre kendt som den røde baron, ville være stolt af dig. Du har våben og fart, der tidligere var forbeholdt jagerflyene (jetpacken er ikke helt lige så hurtig, men det er tæt på), og langt større frihed til at manøvrere dig rundt. Du kan stadig åbne din faldskærm når som helst for hurtigt at dreje, få overblik eller bruge dine "almindelige" våben.

HQ

Det lyder fint, ikke? Men ulempen er at udfordringen bliver for lille. Du er blevet for stærk. En superhelt, ud tilsvarende mægtig ærkerival at slås mod. Og hvis du tidligere er nået mætningspunktet for ødelæggelse (personligt har jeg for længst befriet hele Medici), er her på en måde ikke nok at tage sig til. Med jetpacken er du mere effektiv end nogensinde, men dine opgaver er stadig de samme. Nøjagtigt som grundspillet går Sky Fortress ud på at befrie et par områder ved at sprænge rødtmærkede genstande i småstykker, afbrudt af lidt historiemissioner der er fine uden at være banebrydende.

Selvom Just Cause 3 ikke var et svært spil, var balancen i grundspillet bedre end den i Sky Fortress. Et godt eksempel er sammenhængen mellem wingsuitet og gripekloen. Med wingsuitet kunne man bevæge sig hurtigt og effektivt, men man skulle hele tiden bruge kloen for at holde farten oppe. Altså skulle man lave iskolde beregninger for at få mest muligt momentum, og slyngede sig ofte få centimeter over bakker og trætoppe. Det var dynamisk og havde en indlæringskurve, samtidigt med at det føltes fantastisk. Med jetpacken behøver du ikke den slags længere. Dens boost holder ikke uendeligt, og skal lades op ligesom nitroen i fly, biler og både, men i praksis kan du alligevel flyve uanstrengt.

Just Cause 3

Det bliver lidt kedeligt i længden, tro det eller ej. Men der er selvfølgelig ingen der tvinger dig til at bruge jetpacken hele tiden, og du kan stadig spille på den gammeldaws måde hvis du vil.

Det, jeg hovedsageligt savner i Sky Fortress, er noget der føles anderledes udover at flyve med jetpack. Jeg ved ikke hvad det skulle have været, men jeg havde håbet på nogle missioner, der ikke ville have været mulige at lave tidligere. At gennemføre Sky Fortress uden jetpacken ville være krævende, men det er slet ikke umuligt. Derfor har jeg blandede følelser for denne første udvidelse. Udviklerne har gjort et godt arbejde med at designe en jetpack som er sjov at bruge, især i starten, men resten af udvidelsen føles lidt fattig. Lidt som om alting kører på autopilot. Det hjælper heller ikke at PS4-versionen lider af nogle voldsomme fald i billedhastigheden fra tid til anden, og det ville udelukke topkarakterer selv hvis alt andet ved Sky Fortress var perfekt. I må altså til at teste lidt mere inden lancering, Avalanche!

HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Jetpacken er sjov at bruge. Du føler dig som en endnu større badass end før.
-
Strukturen på missioner og gameplay er identisk med grundspillet. Store fald i billedhastigheden.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Lilium11
    Lad os snakke om Wingsuits! Et stykke værktøj som i kombination med din grapple-hook sætter dig i stand til at suse igennem landskaberne ved... 10/10

Relaterede tekster

4
Just Cause 3 - Sky FortressScore

Just Cause 3 - Sky Fortress

ANMELDELSE. Skrevet af Morten Bækkelund

I den første Just Cause 3-udvidelse får du noget, du garanteret har drømt om mange gange. Men i lændgen er det ikke helt så sejt som man måske skulle tro.

1
Prøv Just Cause 3 gratis på Steam

Prøv Just Cause 3 gratis på Steam

NYHED. Skrevet af Mikael Jensen

Actionspillet Just Cause 3 er lige nu muligt at spille gratis på Steam. Prøveperioden gælder til på fredag, og kommer samtidigt med den nye multiplayer-modifikation, der...

1
Kart racing i Just Cause 3?

Kart racing i Just Cause 3?

NYHED. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Siden Just Cause 3 fik officiel mod-understøttelse på PC sidste år, har tonsvis af spillere lavet nogle ret fantastiske mods til spillet. Større eksplosioner, bedre...Indlæser mere indhold