Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Trespasser

Trespasser

Dreamworks har bragt dinosaurerne tilbage på jorden med spillet Trespasser, hvor man som Anne skal undslippe fra øen Site B, et sted, hvor intet menneske kan føle sig sikker.

  • Tekst: Thomas Hilt

Det måtte jo komme, selvfølgelig skulle vi have et spil, der følger op på Steven Speilbergs dinofilm The Lost World (Jurrasic Park II) og lad mig sige det med det samme: Det er en meget blandet mening jeg har om Trespasser, spillet har en hamrende god stemning, men der er alt for mange bugs og irritationsmomenter, som til tider kan få en til at stampe og pruste og få lyst til at kyle spillet langt ud af vinduet.

Trespasser er et første persons actionspil der til en hvis grad har en snært af TombRaider, man starter hvor den sidste Jurassic Park film slap: Der er gået en rum tid og alt ligger øde og forladt tilbage på tropeøen Site B, forskningsstedet hvor man gensplejsede dinosaurerne. Stedet ligger stille hen og kun gamle forfaldne bygninger og fantastiske konstruktioner står tilbage og vidner om menneskenes store triumf på øen i deres "vellykkede" forsøg på, at få dinosaurerne tilbage på jorden. Alt dette tænker Anne ikke på, for hun er på vej til Costa Rica i et lille fly, men noget går galt og flyet styrter frontalt ned nær en lille tropeø. Anne overlever til alt held styrtet og får reddet sig i land på øen, der med det samme lugter langt væk af mystik og det skal da snart også vise sig at hun absolut ikke er alene.

No doubt, når det kommer til stemning og uhygge score Trespasser virkelig topkarakter, i meget lang tid har jeg ikke spillet et spil, som er så fængslende uhyggelig og stemningfuldt, og det er i allerhøjeste grad lyden der skaber mirakler på denne front, man bliver til tider direkte "angst", da man ikke kan se hvad der lusker rundt mellem buskene og pludselig bliver man overrasket bag fra af et uhyggeligt væs og det næste man ser når man vender sig om er det skræmmende store gab på en Velociraptor. Det hænder af og til at lyden går i overgang, og der kommer knas på højtalerne, men det sker sjældent.

Spillet virker en lille smule, som at bevæge sig gennem en film, undervejs kommer man i tanke om ting, som man har hørt, set og læst omkring øen Site B og historien bag, hvilket kommer til udtryk gennem Richard Attenborough stemme, der med genlydsklang fortæller løs. Også når man når til nøglepunkter på øen starter et lille theme, som på sin helt egen måde fortæller en historie, suppleret med stemmer fra ens bevidsthed.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Virkelig stemingsfuld atmosfære
-
Ikke finpudset nok, alt for mange fejl
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer