Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Snipperclips: Cut it out, together!

Snipperclips: Cut it out, together!

Når du tager en pause fra Zelda, så gør dig selv en tjeneste og check dette charmerende puslespil ud.


Da folk gik ud for nylig og investerede deres hårdtjente håndører på Nintendos nyeste maskine, så var det med ét centralt formål - at skulle opleve det nye The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det er også forståeligt nok. Det nyeste kapitel i den elskede serie har taget verden med storm, og selvom der ikke ligefrem er mange spil at spille på en konsollen på nuværende tidspunkt, så må Zelda gøre op for det med sin kvalitet og størrelse, ikke?

Dog er virkeligheden ikke helt lige så sort og hvid, for der er ét andet spil i det nuværende Switch-bibliotek, som godt nok er sneget sig lidt udenom den traditionelle presse- og PR-dækning, men som fortsat er blandt de fineste eksempler på den rolle som konsollen kan spille - det hedder Snipperclips: Cut it out, together!

I løbet af min tid med Nintendo Switch har jeg naturligvis spenderet størstedelen af min opmærksomhed på The Legend of Zelda: Breath of the Wild, men på ganske tilfældigvis blev jeg gjort opmærksom på denne lille perle af et puslespil, og siden da har min kæreste og jeg indført et lille ritual - at vi spiller en smule Snipperclips: Cut it out, together! inden vi går i seng. Det er blevet et absolut højdepunkt, og det er fordi at det her spil bør være i enhver Switch-ejers bibliotek, så godt er det.

Snipperclips: Cut it out, together!
Snipperclips: Cut it out, together!

Præmissen er ganske enkel. Du og en ven tager hver en Joy-Con og kontrollerer hver jeres figur, og I får tilbudt et bredt udvalg af baner der er inddelt efter temaverdener. I kan hoppe, skubbe og... når ja, klippe! For at kunne løse de udfordringer som hver bane stiller jer skal I nemlig klippe i hinanden. Man kan tippe sin form, gendanne sig selv hvis det skulle gå galt og klippe former ud af hinanden. Er udfordringen derfor at én skal trykke på en knap, samtidig med at den anden skal fange en vildfaren fugl? Så klipper I bare hinanden til så den ene er formet som en finger, og den anden som et fuglebur - ganske enkelt.

Disse udfordringer bevæger sig dog hurtigt fra det trivielle og mondæne og til det ganske avancerede, og disse enkeltstående puslespil får pludselig flere stadier, der kræver at man klipper hinanden til, for så at gendanne og fortsætte klipperiet med andre former og strategier.

Det giver med andre ord anlæg til fantastisk samarbejde imellem to spillere, og det er sågar muligt at være hele fire spillere hvis man har controllere nok. De forskellige verdener opererer med forskellige temaer, hvoraf der er en traditionel papirverden og endda også en retro 80'er inspireret verden.

Snipperclips: Cut it out, together!

Snipperclips: Cut it out, together! formår dog vigtigst af alt at eksemplificere det som Switch-konsollen skal kunne, det er et eksempel på den rolle som konsollen skal spille. Ser du, The Legend of Zelda: Breath of the Wild er "bare" et spil. At have det med på farten er selvfølgelig vidunderligt, men Snipperclips gør netop alle disse ting som den originale Switch trailer lovede. Du kan bruge de to Joy-Cons til at spille sammen, og spillet gør sig fantastisk på den store skærm, på den lille tablet, med den lille flap slået ud på et bord eller liggende i en dyne i sengen. Det er et sjovt, letfordøjeligt og veldesignet, og virker i alle de situationer man overhovedet kan forestille sig.

Spillets visuelle stil er samtidig charmerende, og har den der øjeblikkeligt genkendelige charme som vi tidligere har set i Tearaway og Little Big Planet. De små papirkarakterer har tonsvis af forskellige animerede ansigtsudtryk, og klipper man sin kompagnon i stykker assisteres det med et tilpas hånligt, skurkeagtigt grin.

Godt nok er der ikke mange spil på Nintendo Switch lige nu, og som der er blevet pointeret et hav af gange er størstedelen af konsolejerne nok fortsat fortabt i Hyrule, men når du endda kravler ud derfra, så står Snipperclips: Cut it out, together! klar med sjove, avancerede og veldesignede puslespil. Gør dig selv en tjeneste, spil det.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Fede puslespil, sjov opsætning, masser af ideer, skøn visuel stil, sjov co-op.
-
Lidt ensformigt henimod slutningen, begrænset i sin formel.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer