Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Syberia 3

Syberia 3

Benoit Sokals tredje kapitel i serien om Kate Walker er endelig udkommet, og vi har kigget på PC-versionen... Her er dommen.


Der er gået nøjagtig 13 år siden Benoît Sokals Syberia-opfølger, Syberia 2, udkom, og blev hyldet verden over af point n' click-fans. I 13 år har spillerne ventet på en forklaring og uddybelse af spillets slutning, og den lange ventetid har opdelt fanbasen i to. Den ene gruppe har ventet på en eventyr af en pompøs kaliber, et spil der hører hjemme i den nye konsolgeneration, mens den anden gruppe har ventet længselsfuldt på en nostalgisk drømmerejse i tråd med de gamle spil. Én af disse grupper har nok bedst af at holde sig fra udvikleren Microids nyeste, for Syberia 3 er et spil der sagtens kunne være udkommet tilbage i 2005 - på godt og ondt.

Syberia 3

Syberia 3 starter efter Hans Vogelbergs afsked fra mammutryggen og robotmanden Oscars "død". Mange fans mente at toeren efterlod alt for mange åbne og ubesvarede spørgsmål, men det er desværre meget få af dem der bliver besvaret i dette tredje kapitel. Efter en kort introsekvens der forklarer hvordan Kate Walker er blevet reddet fra en sikker død af Youkol-folket, vågner spilleren i en sygehusseng. En af redningsmændene sidder ved Kates side, fastspændt i en rullestol (som lader til at være taget direkte fra filmen Hostel) med et nyligt amputeret ben. Manden præsenterer sig selv som Kurk, lederen af sit folk, og forklarer at han har det ganske fint omstændighederne taget i betragtning. Kurk er imidlertidig nødt til at blive genforenet med sit folk i nabobyen så hurtigt som muligt, for han er jo trods alt lederen. Han eneste opgave i livet er at lede folket imod en bedre fremtid et andet sted - en udvandring er undervejs.

Din første opgave som Kate Walker er at komme ud af rummet du befinder dig i, finde en protese til Kurk og derefter drage videre imod de grønne græsenge på Youkol-folkets mærkeværdige snestrudse. Desværre befinder hun sig på et lidt anderledes sygehus som er kontrolleret af russiske millitærstyrker, og Kate bliver hurtigt fanget i en konflikt imellem disse to parter.

Syberia 3

Nyt er det for Syberia-serien, at dette spil ikke er rendyrket point n' click. Tidligere har man styret Kate med et museklik, men nu bevæger man hende med WASD-tasterne. Dette tager overraskende lang tid at vænne sig til, og selv når man har fået godt fat om styringen føles den stadig stiv og klodset. Kameraet er låst fast, og skifter vinkel i tide og utide, så samlet set er det ganske frustrerende at følge med i Kates bevægelser. Det er muligt at spille Syberia 3 med et tastatur, men det anbefales derfor at spille med controller. Det er desuden værd at nævne, at det er en del lettere at håndtere de diverse genstande Kate har omgang med, og at spillets menuer både er intuitive og tilgængelige.

Syberia 3

Handlingen er interessant nok til at fastholde min nysgerrighed, og spillets mærkelige puslespil er nostalgifremkaldende og udfordrende. Når det så er sagt så er der også en hel det problematiske aspekter som bør adresseres. Spillet har alt for få puslespil. Dette blev ikke gjort tydeligt før jeg havde spillet i nogle timer, men så stod det også ganske klart i lysende lue. Størstedelen af tiden bruger man nemlig på at finde de forskellige bestanddele der tilsammen udgør en gåde, snarere end egentlig at løse den. Områderne er desuden alt for åbne til at vække den helt store trang til at finde ting, og det er let at gå glip af ting der er nødvendige for at kunne komme videre.

Det hele bliver dog meget, meget værre når du af og til er nødt til at snakke med en person før du kan modtage en afgørende genstand, og selvom du ved hvad du skal, og har de nødvendige værktøjer får du ikke lov til at gå før du har hørt hele samtalen. Det skete flere gange under min gennemspilning, at jeg havde søgt febrilsk efter en genstand, for så at finde ud af at jeg bare skulle have snakket med nogen for at modtage den.

Syberia 3

Syberia 3 er heller ikke noget tekniske mesterværk, og grafikken er ringe, hvorimod stemmeskuespillet er... direkte frygteligt. Når det er sagt så tager spillet os med igennem en varieret håndfuld miljøer, underholdende puslespil og en spændende historie, og lydsporet fra Inon Zur er ganske fint. Det er ganske tydeligt at Syberia 3 er skabt for at behage nostalgikerne. Fans vil nok være ganske tilfredse med dette tredje kapitel, særligt hvis udseendet ikke er et problem for dig. De som havde håbet på noget mere moderne får dog ingen ønsker indfriet.

Syberia 3
Syberia 3
Syberia 3
Syberia 3
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Spændende historie, gode puslespil, varierede miljøer, høj nostalgifaktor, fedt lydspor.
-
Ringe grafik, grusomt stemmeskuespil, dårlig styring med tastatur, tonsvis af tekniske fejl, fremstår ufærdigt.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer