Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
The Elder Scrolls Online: Morrowind

The Elder Scrolls Online: Morrowind

The Elder Scrolls Online vender tilbage til Morrowind, et af de mest ikoniske steder i spiluniverset, men er det lykkedes?


Zenimax har formået at gøre The Elder Scrolls Online til et solidt MMORPG-spil, og med den nye udvidelse er der nok indhold til at være godt underholdt i lang tid. Jeg har aldrig rigtigt prøvet The Elder Scrolls III: Morrowind, så jeg glæder mig til at se Vvardenfell-kontinentet. Jeg har nemlig hørt utroligt meget godt omkring det tredje kapitel i serien, der nu er blevet komplet genopbygget i den nye udvidelse.

Udover dette har jeg set meget frem til at afprøve den nye Warden-klasse, samt prøvet det nye Battlegrounds-system, hvor spillere kæmper mod hinanden i kampe der foregår i en langt mindre skala end Cyrodiil.

Efter at have installeret den store opdatering går jeg som det første igang med den Warden-klasse, der, uanset racevalg, starter i en tom hytte i det nye Vvardenfell-område. Efter at have trådt ud af den første dør vil Morrowind-entusiaster allerede føle sig hjemme, da man allerede ved første blik i sollyset ser kolossale svampe områder.

Warden's har, ligesom de øvrige klasser, tre klassespecifikke træer, hvor de kan hente magiske evner fra. Den første hedder Animal Companions, der lader dig bruge evner med dyr. Den ultimative evne er at kunne hidkalde en stor grizzly-bjørn, der kæmper ved din side. De øvrige evner inkluderer blandt andet i at skyde med flagermuse, inficere fjender med en stor sværm der giver skade, samt at kunne forøge ens egen bevægelse så man dermed kan gå hurtigere.

Green Balance er det næste klassespecifikke træ, der fokuserer på at hele spilleren samt sine holdkammerater. Den ultimative evne er her at kunne skabe en stor skov foran spilleren, hvor andre medspillere kan blive helet hvis de går ind i det specifikke område. De øvrige evner er mere klassiske evner, der giver liv over tid, men det er også muligt som heler at kunne svine sig over til sårede allierede, for hurtigt at kunne hjælpe dem med at få mere i liv før de dør.

The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls Online: MorrowindThe Elder Scrolls Online: MorrowindThe Elder Scrolls Online: Morrowind

Det sidste træ hedder Winter's Embrace, der fokuserer på frost. Den ultimative evne her er at kunne skabe en stor storm omkring dig, der derefter giver fjenden skade samt reducere fjendens hastighed med 70%. Udover dette så styrker evnerne spillerens udholdenhed, samt mulighed for at skyde med skarpe iskrystaller mod fjenden.

Ved første øjekast er der ikke den store forskel på de tidligere opgaver man bliver sat på i forhold til før, hvor man klare basale opgaver som at eliminere fjender, finde en person at snakke med,
finde nogle bestemte ting eller eskortere folk, så tidligere spiller af The Elder Scrolls Online vil hurtigt føle sig til rette. Det er desuden også muligt at springe hjælpe banen over hvis man allerede har klaret den med en tidligere karakter, hvilket får din nye karakter op på det samme niveau, som hvis du havde klaret guiden.

Noget der dog har irriteret mig i starten, er manglen på guld. Der er nemlig en række missioner, der kræver at man køber forskellige ingredienser fra butikkerne, samt betaler nogle forskellige personer for at få information ud af dem. Jeg har samlet en lang række udstyr op gennem mit eventyr indtil videre, men de forskellige købmænd rundt omkring vil ikke give mig nogle guld for dem da de tilsyneladende anses for at være værdiløse. Hvis du som veteran klare disse missioner, der skalere efter hvilket niveau man selv er, så er det intet problem. Men hvis du som, i dette tilfælde, har skabt en helt ny karakter, kan det være en smule overvældende at blive overdækket med så mange missioner hvor du ikke er i stand til at betale for at komme videre.

The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls Online: MorrowindThe Elder Scrolls Online: MorrowindThe Elder Scrolls Online: Morrowind