Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Sonic Forces

Sonic Forces

SEGA ramte guldåren med Sonic Mania tidligere på året, men Claus kan desværre fortælle, at successen ikke fortsætter i Sonic Forces.


Facebook
TwitterReddit

Da jeg fik muligheden for at anmelde Sonic Forces, så tænkte jeg naturligvis "Yay, endnu mere Sonic i år", og det er i grunden vel ikke så mærkeligt.

Jeg havde virkeligt nydt Sonic Mania, og jeg tænkte selvfølgelig, at når nu det er lykkedes den ene gang, så mår der være mere af den gode skuffe. Sonic Mania havde en knivskarp styring, smuk 16-bit grafik og genialt platform-gameplay, som man fandt det i Sonic The Hedgehog, tilbage i 90'erne. Det var dog et ret anderledes spil som mødte mig, da jeg startede Sonic Forces op på min PlayStation 4, og her taler jeg ikke bare om overgangen fra 2D til 3D, men i kvalitetsniveauet.

Når man starter spillet op bliver man allerede indenfor nogle få minutter mødt med meget mere historie end der er i hele Sonic Mania. Dr. Eggman (Robotnic for os gamle 16-bit'ere) har vundet, Sonic er forsvundet og er formodet død. Alt er kaos og fortvivlelse, så Sonics venner, som inkluderer Tails og Knuckles blandt andet, har i de seks måneder som det blå pindsvin har været væk, ikke formået at gøre modstand, og Eggman har overtaget 99.99% af verden. Alt virker fortabt, da der pludseligt kommer et nyt antropomorfisk dyr på banen. Dette dyr bestemmer spilleren hvem er, ved at skabe det i en karakterskaber, som vi kender det fra traditionelle rollespil. Her kan man så vælge hvilket dyr man vil være, hvordan det ser ud, og hvilke evner det har. Jeg valgte en katteagtig karakter som min avatar, men man kan også vælge imellem tusinder af andres kreationer, som er frit tilgængelige ved et tryk på trekantknappen. Efter noget mere historie ser man så en verdensklode, hvor man vælger sine missioner og ser hvor langt man har tvunget Eggman tilbage ved at gennemføre diverse baner.

Sonic Forces
Sonic ForcesSonic ForcesSonic Forces

Man spiller dog ikke kun som sin avatar, for senere kommer Sonic naturligvis tilbage i spillet, og 2D Sonic blander sig også i løjerne. Jeg vil ikke komme ind på, præcis hvordan og hvorledes spillets historie kommer til at foregå, hvis folk vil nyde historien i ro og. Jeg kan dog ikke se hvorfor folk ville det, som i overhovedet, for historien er meget rodet, og jeg er ikke sikker på, jeg er målgruppen for den. Der sker ting i løbet af den cirka 6 timer lange kampagne, som ikke giver mening, og dialogudvekslingerne og selve plottets struktur virker både fragmenteret og fyldt til renden med malplacerede moralske lektioner til spilleren. Eksempelvis er der en sekvens hen mod slutningen af spillet, hvor Tails holder en tale om vigtigheden af venskab. Musikkens volumen højnes, mens et instrumentalt nummer understreger, at det er pointen vi har her, ligesom komedieserier fra halvfemserne gjorde. Det er dumt, fjollet og ekstremt cheasy, for at bruge et engelsk udtryk. Et andet eksempel er da Knuckles snakker med en alligator, der hedder Vector, og siger, "None of this is good Vector. That's why it's called war." Citatet beskriver meget godt tonen for resten af spillet. Det bliver meget hurtigt for meget, og det skurrer simpelthen imod resten af oplevelsen. De her karakterer skal leverer sjov underholdning, ikke den ene prædiken efter den anden.

Når det så er sagt, så er det traditionelt set ikke igennem historien at Sonic-serien scorer point, ligesom sine konkurrenter er det mekanikkerne og strukturen der fører an her.

Sonic Forces
Sonic ForcesSonic ForcesSonic ForcesSonic Forces