Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Viva Piñata

Viva Piñata

Lev livet som anlægsgartner i papmachedyrenes farverige verden. Tanggaard er trukket i gummistøvlerne og har fundet spaden frem.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg mangler ikke noget at lave, da jeg efter at have gravet ud til en idyllisk sø midt i haven, kigger rundt og får øje på to farvestrålende papmachedyr, der er i gang med en kamp på liv og død bag mit ensomme egetræ. To sekunder senere svinger lågen op til min nydelige blomsterhave og en langsom, men tonstung Fizzlybear går løs på mit nøje planlagte arrangement af tidsler, smukke blå violer og hvide roser. Så for pokker! Jeg griber mit yndlingsværktøj, en spade med et fint rødt bånd omkring og jager den irriterende Piñata ud af indhegningen, mens jeg forsøger at nå hen til de to kamphaner - men det er for sent. En Buzzlegum ligger bleg og livløs på jorden, mens en Fudgehog spiser lystigt af dens indmad - en række farvestrålende og velsmagende karameller.

Viva Piñata er en sær snegl, og det er bestemt ikke for alle. Som en fusion af Animal Crossing, Harvest Moon og The Sims, inviteres du til at kultivere et stykke brak jord, udelukkende med resterne af en slidt spade. Du banker løs på den stenhårde topjord, indtil den bløde muld nedenunder viser sig, og finder så en pakke græsfrø frem for at så et helt nyt, grønt tæppe. Heldigvis er pakken omtrent ligeså bundløs som Gammelpots vadsæk, så der går ikke længe, før græsset dominerer dit lille frimærke. Og det lokker de nysgerrige Piñata til. De små papmachedyr vrimler nærmest ud af den omkringliggende skov, og der går ikke længe før fødekædens bundskravl, en nuttet og fredelig orm kaldet Whirlm kravler frem og tilbage på din plæne. Herfra er det bare at få et par af dem til at mødes, før sød musik opstår og de har en romance (Rares fortolkning af en god, gammeldags omgang sex). Romancen er i øvrigt illustreret som en kort, men farlig vandring gennem et regulært minefelt - altså lidt ligesom virkeligheden.

Desværre er netop starten på Viva Piñata kedsommelig. Jeg er aldrig blevet testet for koncentrationsbesvær, så jeg skal ikke kunne sige, om det er mig eller Rares børnevenlige spil, der fejler, men at skulle bruge de første par timer udelukkende på at så græs, parre de samme Piñataer til hudløshed og hælde lidt vand ud over mine blomster, virkede bare ikke særligt ophidsende. At oplevelsen også stoppes hvert andet sekund af forklaringer, nye punkter i menuen og små opgraderinger, gjorde det ikke mere spændende. Men efter en times tid sker der endelig noget. Butikkerne begynder at have mere på lager, et par helt nye Piñataer viser sig før første gang i den bolig, du så møjsommeligt har fået byens tømrer til at bikse sammen, og snart stråler dit lille paradis.

Okay, måske er paradis så meget sagt, men det er i hvert fald idyllisk, hvis du ser bort fra at dine Whirlms, såvel unger som voksne parrer sig i flæng, mens dine Sparrowmints æder dem for overhovedet at blive brunstige. Imens er du nødt til at tæve en Mousemallow til lirekassemand, så han ikke ødelægger dine blomster, og fra tid til anden sælger du ganske enkelt havens afkom for ussel mammon til byens eneste butik. Der gik faktisk ikke længe, før jeg har et helt lille avlsanlæg kørende med daglige produktioner af både Whirlms og Sparrowmints - og så kom djævelen for alvor op i mig. Jeg anlagde stier, fik installeret mine papmachedyr i nydelige huse og anlagt en sø til en gruppe frøer. Derefter tævede jeg et fredeligt Fudgehog-par til døde (med min yndlingsspade, naturligvis), fik en ny og helt ukendt Piñata til at spise dem, og så gik jeg i gang med en indhegning til min første Pretztail. Alt hvad der efterfølgende kom ud af et æg blev solgt, og pengene rullede ind på kontoen. Jeg var pludselig byens rigeste anlægsgartner.

Dette er en annonce:

Men med en decideret business-attitude kommer du ikke langt i Viva Piñata. Variation, fornyelse og alsidighed er vejen frem. Har du kun grønt græs så langt øjet rækker, er der masser af nuttede dyr, der holder sig væk. Laver du det hele om til Lalandia, stikker nogle af dine nuværende beboere af, og glemmer du at udstyre haven med en række livsvigtige træer, så kan du godt vinke farvel til en del flyvende herligheder. Og netop dette gør Viva Piñata så sjovt. Manualen afslører nærmest intet, så det er op til dig at fodre det ene papmachedyr med det andet, fjerne en del af græsset og smide en bunke blade ind, samt at få et par træer til at spire. Da spillet desuden ikke har noget endeligt mål, så er penge i sig selv ikke meget værd, men det gør unægtelig de mange eksperimenter lettere at udføre. Hvis intet af det, jeg lige har forklaret ovenfor lyder indbydende, så kan du lige så godt lade spillet stå på hylden, for det er reelt essensen i Viva Piñata.

Visuelt, og det her kan du selv se fra de medfølgende screenshots, så er spillet som en regnbue, der er eksploderet på din fladskærm. De små dyr ligner vitterligt noget, der er klippet ud af crepepapir, og de kommer i enhver tænkelig afskygning. Fra de frølignende Likatoads til de søde Quackberries, over de koagtige Moozipans til de hårdføre og hestelignende Hotstachios. Selv byens butikspersonale, gartnere og den eneste læge, er supernuttede. Sidstnævnte er i øvrigt en blå abe, der kommer kørende i en sæbekassebil og giver dine Piñataer kunstigt åndedræt - mod betaling, naturligvis. Samtidig er musikken en slags tilbagelænet, halvmexicansk siesta-hurlumhej, der kun toner frem, når du rammer pauseknappen eller har svært ved at vælge, hvilken butik, du skal besøge på dit menu-hjul. Resten af tiden spenderes med cikaderne summende i baggrunden, lidt fuglefløjt og en sagte vind, der rusker i dine totempæle-agtige træer. Stemmerne er til gengæld overkarikerede og irriterende, men man kan åbenbart ikke få alt.

Viva Piñata er præcis, hvad der skal til at for Rare kan få lidt oprejsning. Efter det skuffende Perfect Dark Zero og det skabelonskårede Kameo, har det engelske firma endelig fundet det rigtige ben at stå på. Spillet er sjovt, anderledes og udfordrende, og så suger det ungerne hen foran skærmen, hurtigere end du kan sige "Fredagsslik". Det er måske ikke verdens dybeste spil og det er nok de færreste, der køber en Xbox 360 til jul og så styrter lige mod spilhylden, hvor en fjoget hest og en lumsk ræv præger forsiden, men dem der gør det, vil få muligheden for at opleve en helt anden side af Microsofts næstegenerationskonsol.

Viva Piñata
Dette er en annonce:
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
Viva Piñata
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Sød og nuttet grafik. Let og alligevel sjovt gameplay. Masser af dyr og muligheder.
-
Kedelig begyndelse. Ingen historie.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • knorkator
    Viva Pinata er et spil hvor man skal anlægge en have med græs og søer, og bedst af alt Pinataer, dette spil er fedt og genialt, men kan blive lidt... 8/10
  • BULLERBOY-DK
    Grafik: 9/10 Lyd: 8/10 Gameplay: 8/10 Holdbarhed: 8/10 Historie: 7/10 Multiplayer: ?/?? over alt: 8/10 Jeg... 8/10

Relaterede tekster

Viva PiñataScore

Viva Piñata

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Tanggaard

Lev livet som anlægsgartner i papmachedyrenes farverige verden. Tanggaard er trukket i gummistøvlerne...Indlæser mere indhold