Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Rooms: The Main Building

Rooms: The Main Building

En verden af rodede værelser, der skal ryddes op, så man kan nå hen til døren. Lyder det som et godt koncept til et puzzle-spil? Anders har spillet Rooms: The Main Building, og han er ikke i tvivl...

  • Tekst: Anders Isaksen

Forestil dig du finder en seddel. Du læser den, og vupti bliver du transporteret til en anden dimension. I denne dimension ser du en elevator, en telefonboks og en talende bog. Den talende bog fortæller dig at du nu befinder dig i en verden fyldt med rum. Disse er rodet helt sammen og for at komme tilbage til din egen verden, skal du fordele rummenes indretning således, at du kan komme hen til døren til næste rum.

Det er nogenlunde hele ideen bag spillet Rooms: The Main Building til Nintendo DS. Hvorfor man overhovedet har valgt at pakke dette puzzle-spil ind i en eventyrlig forklædning er mig et mysterium, i hvert fald når man betænker hvor uopfindsomt og livløst det hele er præsenteret.

Historien forandrer sig ikke i spillet og bliver hverken mere eller mindre interessant. Det eneste væsen du møder i denne verden er den førnævnte bog, og man kan roligt sige at efter 5 minutter, så var den historie og verden både triviel og fantasiløs. Bogens kommentarer er desværre gabende kedelige og hovedpersonen ikke meget bedre.

Men hvad så med gameplayet? Formålet er, som tidligere nævnt, at få rykket værelserne på plads så du kan komme videre til næste rum. Dette foregår ved at rykke felter rundt og bruge de ting der, af og til, er til stede i disse rum, det være sig stiger, telefonbokse o.lign. Man kunne kalde det en modificeret udgave af de små billedpuzzles, hvor man skubber en brik ad gangen, for til sidst at have et helt billede.

Og ja, det er alt hvad man laver hele spillet igennem. Som minigame i et større spil ville det fungere ganske fint, som set i for eksempel Machinarium, men som et fuldblodsspil, uden nogen form for diversitet, er det ganske enkelt for tyndt. Havde jeg ikke skulle anmelde Rooms, havde jeg næppe gennemført det og nok nærmere flået det ud af maskinen efter ti minutter.

Det tekniske hjælper heller ikke på helhedsindtrykket. Grafisk er spillet direkte grimt. Rent faktisk har man flere steder har svært ved at genkende sammenhængen i det rum, man befinder sig i. Et kæmpe problem, da baggrundsbilledets korrekte sammensætning er afgørende for ens videre færd.

Som om det ikke var nok, så reagerer styringen heller ikke ordentligt. Man skal bruge sin stylus, men spillet opfanger gentagne gange ikke hvad man gør. Ofte oplevede jeg, at jeg måtte trykke febrilsk rundt i næsten et minut, for at spillet registrerede hvad det egentlig var jeg trykkede på, eller hvilken brik jeg ville flytte. En sådan form for sjusket programmering er simpelthen ødelæggende for et spil som dette.

Udover lidt baggrundsmuzak består lyden består af små skingre bip og blop, når man rykker felterne. I begyndelsen nød jeg musikken og fandt den ganske behagelig. Dette holdt dog igen kun ganske kort tid, hvorefter det gik op for mig, at den samme sang kørte på noget, der minder om konstant repeat.

Rooms: The Main Building kan helt ærligt ikke anbefales til nogen som helst. Ja det skulle da lige være hvis man føler et behov for at sætte sin tålmodighed alvorligt på prøve eller blot har en masochistisk trang til at pine sig selv med hovedbrud pakket ind i en kedelig historie.

Alle andre bør holde sig væk. Er man til puzzles, er der så mange andre glimrende valg på gaden, at der ingen grund er til at investere hverken tid eller penge i denne titel.

Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
Rooms: The Main Building
04 Gamereactor Danmark
4 / 10
+
Underholdende de første ti minutter. Hvis du elsker puzzles og vil eje hvert eneste af sådanne spil, kan der hives lidt spiltid ud af kortet.
-
Grim grafik, irriterende lyd, ensformigt gameplay, sølle styring
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer