Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Sports Champions

Sports Champions

Lee vifter med Sonys nye bevægelsesfølsomme controller og spiller løs i Sports Champions.

  • Tekst: Lee West

Jeg har sådan et sært forhold til de såkaldte casual-titler. På den ene side bifalder jeg spil, der med simple mekanikker kan hive nye fans til folden. På den anden side føler jeg at gameplayet bliver udvandet til fordel for nogle ligegyldige knaptryk eller viftebevægelser. Man skulle tro, at udvikleren bag Sports Champions har det på samme måde. Sports Champions benytter Move-controlleren, der er Sonys kommende bud på en dims, der blandt andet skal slå Nintendos Wii-mote af pinden som spillernes fortrukne bevægelsesfølsomme controller, men samtidig vil spillet lidt mere.

Sports Champions

Skal man dømme ud fra den første sending festlige titler, er det en anelse svært at se Move som andet end et forvokset Eye Toy. Men det er her Sports Champions kommer ind i kampen. Sports Champions er naturligvis Sonys modsvar på Wii Sports, og de irriterende Miis og ditto avatarer er udskiftet med HD-superhunks og hotte workout-tøser.

Det er befriende at se en titel der tør se godt ud, samtidig med at den leverer simpel festunderholdning og minispil. Nu er det med Move, og før hvert spil beder controlleren om en genkalibrering, der udføres ved at man stiller sig inden for et afgrænset område på skærmen og holder Move op mod skulderen, derefter ned langs siden og til sidst ved bæltestedet. Der er lagt op til de store og præcise bevægelser.

Sports Champions

Den første disciplin jeg vælger er frisbee. Her skal man konkurrere med sin modstander om at skyde frisbeen i mål på færrest mulige kast. Disc-golf som det også kaldes. Omgivelserne er flotte og realistiske. Men for pokker hvor jeg stinker. Det er ikke fordi lyset svigter, styringen fejler, eller fordi jeg står forkert, men ganske enkelt fordi controlleren er præcis, og jeg er elendig til at kaste med frisbee. Magnetometeret kommer virkelig til sin ret her: mine håndledsbevægelser gør, at frisbeen reagerer nøjagtigt som jeg kunne forvente i den virkelige verden. Med andre ord: jeg stinker til frisbee også her, og det er ikke styringens skyld.

Jeg vælger nu gladiatorkampe. Igen er mit første indtryk, at det ser rigtigt godt ud, og at den grafiske kvalitet er milevidt fra Wii og de gamle Eye Toy-spil. Her fortæller min PS3 mig dog, at det ville være oplagt at have to Move-controllere: et styk til mit skjold og en anden til mit sværd. Desværre er jeg kun udstyret med en enkelt controller, og det gør at styringen ikke helt virker intuitiv. Man skal ikke forvente en afløser til hverken Tekken eller Street Fighter, til det er den kunstige intelligens for ringe og styringen en anelse for sløset implementeret. Ikke desto mindre ender jeg med at bruge en god halv times tid alene på denne ene sportsgren, før jeg suser videre til den næste.

Sports Champions

Bueskydning tigger naturligvis også om to controllere, og igen er det et hæderligt kompromis at spille med en enkelt.

Jeg suser hurtigt videre til bordtennis. Hold da op. Det føles igen rigtigt, Move-controllerens vægt bevirker ganske enkelt, at man føler det som om man står med et bordtennisbat i hånden. Til gengæld tager det lidt tilvænningstid, da kontrollen næsten er for præcis.

Volleyball leverer smukke sandstrande og velanimerede deltagere, men uden joypad eller tracking til at "styre benene" virker denne disciplin en anelse amputeret, og efter lidt tid ender jeg derfor ved Boccia. Boccia er denne type spil (som petanque) hvor man kaster en kugle, og så konkurrerer man om at komme tættest på kuglen med de efterfølgende fire kast.

Move-controlleren virker denne gang som spillerens arm, og det kan føles en anelse fjollet at skulle trykke på en knap og vifte controlleren til siden for at kigge eller bevæge sig. Men ser man bort fra dette overdrevne behov for at minde brugeren om, at det er en bevægelsesfølsom controller, de står med, er resten af styringen lige i skabet.

For det er her Move virkelig viser, hvad den kan. Omgivelserne er realistiske og man nyder at se PlayStation-maskinen flexe hestekræfterne. Ganske vist virker det ikke umiddelbart som en sport jeg ville bruge synderligt meget tid i selskab med, men efter en lille times tid skruer jeg bolde, rammer med centimeters afstand på en tyve meter lang bane og har det overraskende sjovt.

Sports Champions

Miljøerne er varierede og især parkbanerne er herlige og leder mest af alt tankerne hen på finurlige minigolfbaner. Her er der skraldespande, bænke, græsbeklædte forhøjninger og igen lækker grafik. På havnekajen er det ujævne planker, der danner det drilske underlag, og det er fantastisk hvor præcist, man kan kaste og udnytte de ujævne flader. Igen imponerer Move-controlleren.

Efter fem timer med Boccia slutter min test. Jeg er forbavset. Jeg har brugt fem timer på at trille kugler? Den er god nok. Fem timer på én sportsgren i Sports Champions, og jeg vil have mere.

Dette er spillet der viser, at Move kan fungere som en uhyggelig præcis Wii-mote, hvis bare softwaren understøtter det. Sports Champions er en virkelig solid konkurrent til Wii Sports. Spillet egner sig godt til solospilleren, der gerne vil fordybe sig i en spiloplevelse uden nødvendigvis at skulle skraldgrine med vennerne. Den lidt omstændige kalibreringsdel, bevirker dog at Sports Champions enten skal spilles alene, eller spilles med to controllere i omløb for at minimere ventetiden.

Sports Champions viser for alvor potentialet i Move og forskellen på designfilosofierne mellem Nintendo og Sonys bevægelsesfølsomme controllere langt langt bedre end andre titler. Køb det hvis du vil have den flotteste lanceringstitel til din nye Move og et godt spil, der egner sig til flere spillere såvel som til den gode sportsoplevelse til solospilleren.

Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
Sports Champions
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Flot grafik, lækkert alternativ til Wii Sports.
-
Ringe implementation af Move i visse sportsgrene.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer