Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Dance Central

Dance Central

De står for mange som kongerne af musikspillene. Rock Band og Guitar Hero er alle produkter fra den hæderkronede udvikler. Nu er Harmonix tilbage med et dansespil til Kinect...

  • Tekst: Lee West

Jeg skal gerne indrømme det: jeg er vild med dansespil. Jeg har endda frivilligt lade mig filme til Snurre Snups Søndagsklub dansende løs til Dance Dance Revolution. Der har været perioder af mit liv hvor Konamis dansemåtte var min eneste forbindelse til motion.

Men selvom DDR-spillene er sjove, så har det aldrig rigtig været som at danse. Bevares, man kunne da selv tilføje lidt moves for at få det til at se sådan ud, men der manglede et eller andet.

Nu kommer Harmonix på banen med Dance Central, og i den forbindelse har de hyret nogle af de hårdeste koreografer til at bistå med opgaven. Justin Timberlake og Lady Gagas dansetrænere er blandt de kreative kræfter bag det nye dansespil.

Dance Central

Det skal spilles med Kinect, og det er ikke længere nok at løfte en arm eller ramme en del af en måtte med foden, nu er det hele kroppen der aflæses. Selvsikker som jeg er, smækker jeg en tilfældig sang på og springer ud i det ved at klikke "Perfom" - med katastrofale resultater. Det er præcist og krævende som bare pokker, og jeg føler mig faktisk hensat til gamle dage, hvor jeg lavede opvisninger i rytmisk gymnastik. For hold da fest hvor er der mange bevægelser at huske på.

Ifølge udvikleren er der mere end 600 af dem. Når man danser er der i siden vist en række flashcards, der mest af alt leder tanker hen på Just Dance. Her kan man se hvilket move der er på vej, og hvilket man er i gang med.

Det virker som lidt af en mundfuld, men rutinerne kan heldigvis deles op i spil-moden, der ganske passende har navnet "Break it Down". Her er der virkelig lagt et stort arbejde i processen. Stemmeskuespillet på træneren er god, og nøjagtig som ved rigtig dans, har bevægelserne navne der gør dem lette at huske og udføre. Og man kan øve igen og igen til en bestemt bevægelse sidder lige i skabet.

Kinect måler spillerens forskellige kropsdele utroligt præcist, og fejler man en bevægelse, lyser den pågældende kropsdel rødt på danseren. Animationerne er gode på de enkelte figurer og der kan selvfølgelig låses op for nye udseender til dem når man klarer diverse udfordringer i spillet.

Dance Central

Der er tre sværhedsgrader i spillet, og når man slår sig til hovedet mens ordet flawless flyver over skærmen til Kylie Minogues Can´t Get You Out Of My Head, føler man sig måske en anelse fjollet, til gengæld er det svært ikke at smile begejstret og lade sig rive med.

Hvis man vil bruge Dance Central som træningspartner, er der også en kalorietæller inkluderet i spillet, og man kan selvfølgelig tage kampen op med sine venner om point i danse-battles. I dette spil kan Kinect dog kun holde øje med én spiller ad gangen, så det foregår ved at sangen deles op i segmenter, og man så skiftes til at danse.

Dance Central er forrygende godt, det kan især anbefales til spillere med lyst på danse, og er mile foran Just Dance, som er nærmeste konkurrent. Personligt kunne jeg ikke fordrage den upræcise styring i Just Dance og det faktum, at man med kun én controller skal bilde sig selv ind, at man danser med hele kroppen. Det er her Kinect virkelig viser sin styrke.

Som festspil til Kinect vil anbefalingen herfra dog lyde på Kinect Sports. For der er tidspunkter, hvor Dance Central virker mere seriøst end sjovt. Så er alle bænkevarmerne advaret.

Dance Central
Dance Central
Dance Central
Dance Central
Dance Central
Dance Central
Dance Central
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Gode dansetrin. Udførligt. God variation i numrene.
-
Begrænset multiplayer.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Et andet syn

Jonas Elfving GR SE
Dance Central er for mig det bedste lanceringsspil til Kinect. Det er selvfølgelig et partyspil, men det er et rigtigt godt et af slagsen. Jeg kan virkelig anbefale en dans med hvad der nemt kan komme til at konkurrere med Rock Band og Singstar til dine kommende spilfester. Og hvem ved, måske kan du få et par imponerede blikke næste gang du træder ud på et rigtigt dansegulv.
8/10