Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Gatling Gears

Gatling Gears

I anledning af vores artikelserie om spil med co-op, bad vi Nikolaj kigge nærmere på et af slagsen. Det viste sig at han var godt tilfreds med det job.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nogle spil fortæller medrivende historier, andre byder på endeløse muligheder for at ydmyge og blive ydmyget på virtuelle slagmarker, Gatling Gears har en gammel, småbuttet mand og hans niece, og det er faktisk helt i orden.

Gatling Gears er et skydespil, af den slags hvor præcision er mindre vigtig end at sørge for at der er mere bly i luften end ilt. Kontrollen er simpel og med fugleperspektiv bliver man aldrig taget på sengen af fjender der sniger sig rundt.

Som spiller styrer du den pensionerede Gatling Gear-pilot Max Brawley eller hans niece i deres respektive fartøjer der i bund og grund er de egentlige hovedpersoner.

Gatling Gears
Dette er en annonce:

Gatling Gears starter med en prolog, der sætter spilleren i Max Brawleys sko, før han blev pensioneret. I løbet af prologen finder vi også ud af hvorfor han endte med at pakke pilotbrillerne ned og nyde pensionistlivet.

Når historien rigtigt kommer i gang befinder vi os nær Max Brawleys hjem, da Imperiet invaderer. Ja, med et navn som "Imperiet" er det en værre hjernevrider at regne ud hvem der er de slemme.

Gatling Gears

Sammen med sin niece ruster Max op til en- eller to-mandskrig, afhængigt af om spilleren har en ven med på slæb. Hele turen varer omtrent fire timer, ikke synderligt meget. Der er dog også mulighed for at boltre sig på baner designet specifikt til det formål at give spilleren til opgave at holde ud mod værre og værre odds.

Dette er en annonce:

Det er ikke nogen fortælling der ville stå i min erindring længe, men hvorom alting er så sælger Vanguard Games Imperiets altoverskuende grådighed ret så overbevisende. Kontrasten mellem den billedskønne og helt igennem idylliske skovlandskab og Imperiets højsæde i et industrielt, korrupt helvede er enorm og transformationen der sker i landskaberne er heller ikke at kimse af.

Der er ingen tvivl om at spilleren i ro og mag kan holde aftrækkeren i bund, mens Imperiet slår igen. De knaldrøde raketter der er en evig plageånd for spillerne kan i bogstaveligste forstand fylde det meste af skærmen. Raketterne flyver dog med en så lav fart at man kan komme i tvivl om de er mere "ballon-med-romerlys-på-enden" end egentlige raketter. Det ændrer godt nok ikke på at spillerens Gatling Gear skal have fodtøjet i orden for at undgå de røde djævle.

Gatling Gears

Udover våbnet Gatling Gears er opkaldt efter er også et par andre godter i arsenalet. En kanon der laver de mest fænomonale lyde, en granatkaster gør kål på de forhutlede masser der står i vejen. Sidst men ikke mindst er der en nødløsning til de situationer hvor man overrumples af Imperiets tropper, en "Spark Bomb". Langt de fleste fjender bliver udslettet uden problemer af denne krabat, dem der ikke gør er i hvert fald gjort godt møre.

Våbenvariationen er dog ikke bare til for at gøre det omsiggribende kaos alsidigt, det er også med til at give mulighed for dem med adrætte fingre hurtigt at sende forskellige ladninger afsted og derved nedlægge massevis af fjender.

Våbnene kan opgraderes løbende, men da alle tager sig af en specifik funktion er det som regel en god idé at holde hvert våben nogenlunde kampdygtigt. I kooperativt spil er det dog muligt at uddele rollerne lidt mere og gøre sin egen maskine mere specialiseret.

Gatling Gears ser helt fantastisk ud, hvert område emmer af godt håndværk. Ærligt talt havde jeg ikke de store forventninger til designet, de småting jeg havde set var ikke vitterligt imponerende. Da jeg vandrede gennem skoven for første gang var jeg intet mindre end målløs. Det er måske ikke det mest teknisk avancerede spil, men Vanguard Games har proppet hver eneste kvadratmeter med sjæl og atmosfære.

Gatling Gears

Alt hvad der er værd at lave i Gatling Gears kan gøres med en ven. Der kan deles én skærm i lokal co-op eller der kan rekrutteres fra den store online smeltedigel. Kun med en absolut uduelig partner er det ikke værd at spille sammen med en anden, det gør slagmarken mere underholdende.

Det er på ingen måde nødvendigt at spille sammen med andre for at have det sjovt i Gatling Gears. Men hvis det er overhovedet muligt så hiv en ekstra person med ind i spillet, for hvis der er noget der er bedre end én vanvittig krigsmaskine, er det to vanvittige krigsmaskiner.

Hvis der mangler tjubang i hverdagen er Gatling Gears den rette medicin. Det ser fantastisk ud og vil sætte et smil på læberne. En absolut anbefalelsesværdig download-oplevelse, der kan gøres endnu bedre i selskab med en god kammerat.

Husk: du kan læse mere om co-op spil i første del af vores artikelserie.

Gatling Gears
Gatling Gears
Gatling Gears
Gatling Gears
Gatling Gears
Gatling Gears
Gatling Gears
HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Forbløffende flot, det glade vanvid (på den gode måde), perfekt til co-op.
-
Våbenopgraderingers nødvendighed gør det mindre frit.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Zohinki
    Gatling Gears Ilt er vigtigt for os... Men for nogen er det vigtigere med bly. Sådan er det i hvert fald i Gatling Gears. Gatling Gears' historie... 6/10

Relaterede tekster

7
Gatling GearsScore

Gatling Gears

ANMELDELSE. Skrevet af Nikolaj Kürstein Jepsen

I anledning af vores artikelserie om spil med co-op, bad vi Nikolaj kigge nærmere på et af slagsen. Det viste sig at han var godt tilfreds med det jobbet i Gatling Gears.Indlæser mere indhold