Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Captain America: Sentinel of Liberty

Captain America: Sentinel of Liberty

Lee tager superheltedragten på og hopper afsted på App Store efter endnu en licenstitel, der modsat Grønne Lygte rent faktisk underholder.

  • Tekst: Lee West

Der var engang. Dengang inden Marvel var Marvel, og hvor Timely Comics kunne præsentere verden for en ny superhelt: den ærkepatriotiske Captain America. Aksemagterne skulle vise sig at stille op til tæv, og Captain America og hans unge side-kick Bucky var de nye helte. Det var ikke tilfældigt, at de netop bekæmpede nazisterne. En af figurens skabere, Jack Kirby, havde stor foragt for nazisternes handlinger, og Captain America blev et politisk symbol i superhelteverdenen.

Da krigen var ovre, var Captain Americas rolle udfyldt, og efter at have nakket lidt kommunister blev han pensioneret. I 60'erne blev han genoplivet, og det blev forklaret hvorfor han stadig var ung som dengang i de gode gamle dage.

Captain America: Sentinel of Liberty

I 2007 blev Steve Rogers (Captain Americas hemmelige identitet) dræbt, og hans side-kick Bucky overtog rollen som den patriotiske superhelt. Det holder dog ikke den kommende biograffilm fra at bringe skabelseshistorien om Captain America ganske snart. I den forbindelse skal vi selvfølgelig gennem de sædvanlige licenstitler.

Den første er til iPad og iPhone i form af en universal app med navnet Captain America: Sentinel of Liberty.

Skal vi ikke bare få det af vejen: hvis du synes om EA's iOS-udgave af Mirror's Edge, kan du allerede nu slå hul på den virtuelle sparegris og trykke køb.

Over 24 baner skal du hoppe, løbe og slå dig forbi alskens ensudseende skurke, der ledet af Red Skull (Marvels svar på en tysktalende magtsyg stodder) naturligvis vil overtage verdenen.

Captain America: Sentinel of Liberty

Nøjagtig som ved EA's mobiludgave af Mirrior's Edge, er du fri for skyggen af virtuelle joypads. Du stryger fingeren over skærmen for at løbe, hoppe, glide, sparke, slå eller hvad den akrobatiske superhelt ellers har brug for at gøre. Det virker stadig forbløffende godt, og holder du dig fra platformspil på dette format grundet touch-begrænsningen, bør du alene af den grund teste kaptajnens eventyr.

Har du kigget på karakteren her i siden, har du sikkert bemærket at den ikke er skyhøj, og det er der to årsager til. Den mest uretfærdige er, at det hele er set før i Mirror's Edge, og forandringerne i banerne er så få, at det er svært at sluge genbruget af figurer og baggrunde, også selvom alle mekanikkerne er i top.

Det værste er dog lydsiden. De samme få stykker dialog, og den samme bombastiske heltemusik gentages over alle 24 baner, så man til sidst tænder for sin iPod og skruer helt ned for spillets lyd. Det trækker ned i helhedsindtrykket, hvilket er en skam.

Captain America: Sentinel of Liberty

Der er sikret nok af genspilningsværdi, da der på hver af de 24 baner er gemt 5 bøger, der naturligvis er lette at overse, og som ofte kræver en ekstra indsats at samle. Disse åbner op for masser af billeder af forsider fra tegneserierne (inklusiv den famøse, hvor Hitler får en kæberasler af kaptajnen) samt fire udgaver af Captain America-dragten. Der er altså rigelig grund til at tage flere gennemspilninger. Til gengæld er sværhedsgraden ikke synderlig høj, og banerne kan løbes igennem på få timer, hvis man bare vil fra a til b.

Spillets mekanikker er dog solide, og på den nyeste i-hardware ræser spillet derud af. Sidder du med bare én generation ældre iPad eller iPhone, vil du dog til tider opleve hakken eller sprutten, hvilket er synd, især taget i betragtning af hvor godt netop Mirror's Edge klarer skærene på ældre hardware. Vil du have superheltespil, er Spiderman: Total Mayhem stadig klassikeren på iOS, der kan patrioten ikke være med.

Captain America til iOS er dog et fornøjeligt platformspil, der gør sit til at levere en fin udnyttelse af licensen, hvis du ikke kan nøjes med biografturen til august og allerede har indkøbt Mirror's Edge.

Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
Captain America: Sentinel of Liberty
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Velfungerende spilmekanikker. Godt licensspil, fin levering af historien.
-
Forfærdelig kedelig lyd. Enerhverende musik. Gentagelser i fjender og omgivelser.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer