Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Reckless Getaway

Reckless Getaway

Burnout møde Spy Hunter i Polarbits nyeste iOS-racer. Lee anmelder oplevelsen, der lugter af barnlig køreglæde.

  • Tekst: Lee West

Reckless Racing er et af de mere populære top-down racing-spil, der findes på iOS-formatet. EA's spil var udviklet af Pixelbite AB og selvom (eller måske netop på grund af at) styringen var elastisk og arcade-agtigt, fungerede titlen som helhed rigtigt godt.

Nu er udviklerne tilbage uden EA, denne gang med et spil, der mest af alt minder om de gamle Burnout-spil blandet med Spy Hunter-klassikeren. Faktisk ledes tankerne næsten øjeblikkeligt hen på det kommende Burnout Crash: masser af farver og fugleperspektiv iblandet eksplosioner og farverige trafikuheld.

Reckless Getaway er navnet, og du skal, som titlen antyder, gøre dit yderste for at slippe væk. Politiet er i hælene på dig efter et veloverstået bankrøveri, og med pengesedlerne flyvende omkring ørerne tager du flugten.

Dette sker over 17 ganske varierede baner, med sirener og flangerguitar-tema susende om ørerne. Golde ørkenlandskaber, frodige skovbakker, sneklædte og yderst glatte veje samt aktive landingsbaner danner nogle af de mange kulisser til spillets højhastighedsjagter.

Reckless Getaway

Uanset om man vælger at styre med virtuelle knapper eller tilt, venter der dog følelsen af at være svinefuld og på flugt med benene bundet sammen af elastikker. Det er svært og upræcist. Lige indtil det hele klikker. For den arcade-sejlende styring er skøn, når altså først man lærer den anderledes fysik at kende. Så bliver der driftet, skubbet og fløjet igennem banerne så det er en ren fornøjelse.

I Reckless Getaway handler det om at score så mange point som muligt, mens du ræser fra politiet. Det sker ved at samle stjerner på banerne, foretage hasarderede overhalinger, smadre med- og modkørende bilister og naturligvis krølle politiets larmende vogne bedst muligt.

Rundt på banerne er der yderligere placeret en række overdrevne power-ups, der eksempelvis lader dig booste din bils hastighed i nogle sekunder eller skyder en trykbølge ud over vejen.

Hvad der giver et ekstra lag udfordring, er måden banerne åbnes op. Det sker nemlig ved at akkumulere stjernerating baseret på din score. Og kravene er hårde. Til gengæld åbnes de i par af fire, så du sidder sjældent fast særligt længe, da man ofte kan vride sin favoritbane for lidt ekstra point til samlingen.

Reckless GetawayReckless Getaway

Med i alt 17 baner er Reckless Getaway dog ikke et udpræget langt spil. Og der skal ikke meget mere end et par afteners intensiv ræs til at åbne alle banerne. Til gengæld kan du så bruge uger på at slå din highscore, hvis du er typen der absolut skal have maxet dine stjerneratings, snuppet alle achievements eller foretrækker at ligge øverst på Gamecenter-leaderboards. Samtidig kommer spillet som en universal app, hvilket gør at ét indkøb dækker begge formater.

Det vigtigste er dog, at Reckless Getaway er sveddryppende sjov mens det varer. De hæsblæsende jagter kombineret med den slingrende styring og den letfordøjelige B-films-stemning skaber en pakke, der nok skal begejstre, hvis du har savnet duften af brændt gummi og lyden af sirener.

Reckless Getaway
Reckless Getaway
Reckless Getaway
Reckless Getaway
Reckless Getaway
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Herlige baner. God arcadestemning. Lækker grafik.
-
Kort spiloplevelse. Styringen kræver tilvænning.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer