Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Steelseries Spectrum 7XB

Steelseries melder sig på banen med deres første trådløse headset til Xbox 360.


Vi har tidligere kigget på trådløse headsets til Xbox 360 i form af Plantronics' Gamecom X95, og nu har Steelseries også meldt sig på banen. De har lavet headsets til Microsofts konsol før, men de har været kendetegnet ved et mindre kabelhelvede. Det undgår man med Spectrum 7XB, men det er ikke alt, der gør dette headset værd at kigge på.

Opsætningen går ganske let. Senderboksen bruger USB til strøm om de RCA-splitterkabler, der er standard for Xbox 360-headsets, der blander både spillyd med stemmechat. Det betyder, at man enten skal benytte komponent-kabel mellem Xbox og tv, eller man skal have et tv med phono-udgang - men det har de fleste moderne fjernsyn heldigvis.

Selve hovedtelefonen er særdeles komfortabel, med læderbetræk på puderne omkring øret. Lydkvaliteten er glimrende, væsentligt bedre end på Steelseries' foregående Xbox 360-headset, Spectrum 5XB, der efter min mening havde lidt for meget diskant og for lidt bas. Det er ikke tilfældet her, og 7XB har i stedet klare diskant- og mellemtoner og en tilfredsstillende, fyldig bas.

SteelSeries Spectrum 7XB

Lydisoleringen i headsettet er rigtig god. Den holder det meste lyd ude, til det punkt hvor man næsten ikke kan høre hvad man selv siger, når man har det på. Og man skal skrue så højt op, at det gør ondt, før der slipper noget nævneværdig lyd ud til omgivelserne fra hovedtelefonerne. Det gør 7XB glimrende til stille aftener, hvor der skal være ro i resten af stuen eller værelset (så længe man er bevidst om at holde stemmen dæmpet, altså).

Headsettet har en indbygget equalizer med fire indstillinger. Udover standardindstillingen er her Performance, Immersion og Entertainment, der hver især fremhæver forskellige dele af lydspektret. I performance dæmpes bassen mens diskanten skrues op, så ting som fodtrin og lyden af magasiner, der skiftes ud, bliver lettere at høre. Det er i hvert fald meningen. Om man synes det hjælper på ens spil, er nok et spørgsmål om personlig præference, og selvom jeg klart synes standardindstillingen lyder bedst, vil jeg ikke klage over valgmuligheden.

En anden funktion er Livemix, der automatisk skruer ned for spillyd og op for stemmechat, hver gang nogen snakker. Det fungerer udmærket, omend det kan være en lille smule distraherende, når funktionen bliver aktiveret af medspilleres små host eller andre korte lyde. Det er et lille ankepunkt, og for det meste til at leve med - og ellers kan man jo bare slå Livemix fra.

Volume- og lydindstillinger justeres alle med knapper på headsettets højre skål, og takket være små knopper på nogle af knapperne, og medfølgende bib-lyde, når man trykker på dem, kan de alle fint betjenes mens man har headsettet på.

SteelSeries Spectrum 7XB

Som med alle Steelseries' headsets kan mikrofonen diskret skubbes ind i den ene højtalerskål, når man ikke bruger den. Ligeledes kan kablet til stemmechat, der forbindes til ens controller, tages af, når man ikke skal bruge det. Har man forbundet senderboksen via tv'ets phono-udgang, kan man i praksis bruge 7XB både med Xbox 360, PlayStation 3 eller bare til at se fjernsyn med (den får stadig strøm over USB fra Xboxen, selvom konsollen er slukket), ligesom den også kan forbindes til PC med de medfølgende kabler uden problemer. Stemmechat er dog forbeholdt Xbox 360, men som allround trådløst headset er 7XB bestemt godkendt, grundet sin gode lyd og lette betjening.

Rækkevidden på det trådløse signal er angivet til ni meter - det er rigeligt til spil og film, men du skal ikke gøre dig nogen forhåbninger om at kunne gå rundt i haven og lytte til musik fra stuen med 7XB.

Jeg har kun to ankepunkter ved 7XB. Det ene er kablet til stemmechat - det er ret tykt, stift og klædt i stof, og når det skraber mod ens trøje, forplanter lyden sig gennem gennem hele venstre højtalerskål. Et blødere og mere "stille" kabel havde bestemt været at foretrække. Det er ikke en dealbreaker, og er til at leve med hvis man sidder forholdsvis stille, men det er stadig nok til at man bemærker det.

Og så er der den lidt pebrede pris: Steelseries Spectrum 7XB koster i omegnen af 1100 kroner. Trådløse headsets er altid dyrere end de kablede ditto, og 7XB udmærker sig på lydkvaliteten, men der er også billigere alternativer. Hvis du kun kommer til at benytte headsettet en enkelt gang eller to om måneden, er det nok i overkanten at kaste så mange penge efter det. Har du derimod tænkt dig at bruge det oftere, får du et godt og solidt headset med glimrende lyd, der også egner sig fint til at se film og fjernsyn.

SteelSeries Spectrum 7XB
SteelSeries Spectrum 7XB
SteelSeries Spectrum 7XB
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Rigtig god og klar lyd, behageligt at have på, god lydisolering, fine EQ- og Livemix-funktioner
-
Meget tydelig "skrabelyd" fra chatkabel, dyrt i forhold til konkurrenter
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer