Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem






Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Dead Rising 2: Off the Record

Dead Rising 2: Off the Record

Remix, Director's Cut, mashup - kald det hvad du vil. Capcom har i hvert fald genudgivet Dead Rising 2 med nogle få justeringer, og vi har endnu engang taget turen til zombie-helvedet i Fortune City.


På et eller andet tidspunkt er der nogen hos Capcom, der er kommet frem til at Frank West, hovedpersonen i det første Dead Rising, er en af deres mest populære figurer. Siden da har de proppet ham med i stort set alle spil, de har kunne finde plads i, herunder Lost Planet, Tatsunoko vs Capcom og det kommende Ultimate Marvel vs Capcom 3. Men han var ikke med i Dead Rising 2, pånær den selvstændige epilog Case West, og tilsyneladende har han været savnet. I hvert fald har Capcom besluttet at lave en ny udgave af spillet med Frank i hovedrollen i stedet for motorcykelkøreren Chuck Greene.

Og det er en sjov ide - at genfortælle spillet med en ny hovedperson, en slags hvad-nu-hvis-scenarie, hvor meget er som man husker det fra originalen, mens andre ting er ændret og justeret til at passe på den nye centrale figur.

Men jeg har også svært ved at slippe følelsen af, at Dead Rising 2: Off the Record også er en smule unødvendig. Men det kan vi vende tilbage til.

Dead Rising 2: Off the Record

Efter at have dækket zombieudbrudet i byen Willamette er Frank blevet et verdenskendt navn. Han har haft sit eget tv-show og har levet det søde liv i mange år, indtil seerne vendte ham ryggen. Nu er han afdanket, småfed og har ikke rigtig gang i karrieren. Han øjner chancen for et comeback - eller i hvert fald nogle lette penge - da han bliver tilbudt at deltage i showet Terror is Reality, hvor de medvirkende kæmper mod zombier i drabelige arenaer. Efter showet er overstået får Frank færten af en god historie, da han overværer TIR-værten TK overrække en kuffert fyldt med penge til en halvskummel type, men inden han kan undersøge det nærmere bryder showets lager af zombier fri, og casino-byen Fortune City bliver forvandlet til et helvede af omvandrende døde. Det hele lugter af en sammensværgelse, og Frank beslutter sig for at komme til bunds i sagen, inden militæret ankommer for at udrydde alle zombierne.

Har du spillet Dead Rising 2, lyder meget af dette sikkert velkendt, med den undtagelse at Frank ikke får skylden for zombie-udbruddet, i modsætning til originalspillets hovedperson Chuck. Men ellers er historien i store træk den samme. Langt hen ad vejen er det de samme sager, man skal klare, de samme personer man møder, og de samme skurke og allierede man har - dog justeret til den nye kontekst, at Frank er en relativt kendt person, og ikke er mistænkt for at slippe zombier løs. Ligeledes skal Frank en gang i døgnet have et skud zombrex, medicinen der holder zombie-infektioner nede, da han i sin tid er blevet bidt.

Dead Rising 2: Off the Record

Men Off the Record er ikke rent genbrug, her er også nye tilføjelser. For det første er kamera-mekanikken fra det første Dead Rising tilbage. Det betyder at Frank også kan optjene PP, seriens svar på erfaringspoint, ved at tage billeder, sideløbende med de point man tjener på missioner og at dræbe zombier med hjemmelavede våben. Netop på våbenfronten er der også blevet tilføjet en del nye fjollede og kreative dræber-aggregater, der sætter yderligere kulør på det enorme blodbad.

Selve Fortune City er også blevet udvidet med en forlystelsespark, hvor nogle af de kendte historiemissioner fra originalspillet er blevet flyttet over til, og som også er spækket med minispil.

Terror Is Reality-spiltypen fra DR2, hvor man skulle køre zombier ned på motorsavsudstyret motorcykel, er ude - i stedet er den blevet erstattet af en ny sandkasse-spiltype, hvor man ikke skal bekymre sig om tidspres eller missioner, og bare kan fjolle rundt og dræbe zombier som man har lyst. Spredt rundt i Fortune City er en masse challenges, såsom at dræbe så mange zombier som muligt på bestemt tid. I typisk arkade-stil belønnes man med bronze-, sølv- og guldmedaljer, alt efter hvor godt man klarer sig.

Dead Rising 2: Off the Record

En vigtig detalje ved sandkasse-spiltypen er, at man kan dele sit savegame mellem den og spillets historie-del. Det vil sige, at alle PP, levels, evner, penge og våbenopskrifter du finder i den ene del af spillet, også tæller med i den anden. Det samme gælder kostumer, mens de våben, man bærer rundt på, dog er adskilt. Men det betyder at den tid man bruger i sandkassen ikke er "spildt" i forhold til spillets historie, og der er i princippet intet i vejen for, at man spiller i sandkassen indtil Frank har nået sit maksimale level, før man tager hul på historien.

En anden velkommen tilføjelse er checkpoints. Dør du, kan du vælge at fortsætte fra seneste checkpoint, hvilket typisk vil sige indgangen til den del af Fortune City, du nu befinder dig i. Det er en stor hjælp, hvis man ikke har husket at gemme for nylig, da man sjældent bliver sat særlig langt tilbage. Dog skal man stadig huske at gemme, inden man lukker spillet ned, da checkpoints ikke bliver husket mellem sessioner.

Dead Rising 2: Off the Record

På mange måder er Off the Record et bedre spil end Dead Rising 2. Der er tilføjet nogle fine ting, afhøvlet et par knaster, og Frank selv er en sjovere hovedperson end Chuck Greene (han har dækket krige, ved du nok). Alligevel er jeg en smule skuffet, for på mange måder er det også det samme spil som Dead Rising 2. Har du allerede spillet originalen, er der ikke megen grund til at anskaffe sig Off the Record, medmindre du virkelig er inkarneret storfan. Har du derimod ikke spillet Dead Rising 2, så er det en helt anden snak, især fordi Off the Record ikke er en fuldpris-titel.

Off the Record er et spil for Dead Rising-nybegyndere eller absolutte veteraner, mens dem mellem de to yderpunkter roligt kan springe det over. Dertil er der ikke nok nyt med i pakken.

Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
Dead Rising 2: Off the Record
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Har finpudset nogle ting i forhold til originalen, mere tilgivende, ny sandkasse-spiltype
-
Nærmest identisk med originalen på mange måder
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer