Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Toy Soldiers: Cold War

Toy Soldiers: Cold War

Efter de hektiske kampe i første verdenskrig, så er nummer to sprunget over og vi er smuttet direkte til den kolde krig. De små soldater er tilbage, og Sebastian har placeret dem klogt på slagmarken og pryglet kommunisterne.


Første kapitel i spilfortællingen omkring legetøjssoldaterne blev fortalt i foråret 2010, og nu er de tilbage i titlen Toy Soldiers: Cold War. Igen er scenen sat på barndommens drabelige slagmarker, hvor drengeværelser blev omdannet til komplicerede historier flettet sammen med et patchwork af forskellige legetøjskategorier.

I det virtuelle drengeværelse er Toy Soldiers igen en charmerende cocktail af tower-defence og real-time-strategy, tilsat en knivspids action. Din mission er stadig at beskytte din base - en legetøjsæske, mod fjenden.

Denne gang er vi i kamp mod med de røde. Kommunismen er på vej over Europa efter slutningen af anden verdenskrig og udover enkelte sjove historiske baggrunde, så er det reelt alt den historie, du har brug for. De røde skal have bøllebank, og det er så din opgave at uddele dem på bedste vis.

Toy Soldiers: Cold War

Midlet til at få de røde ned med nakken er ikke brudte valgløfter eller anden voksensnak, men derimod simple små legetøjssoldater placeret på den helt rigtige måde på slagmarken i dit børneværelse. Helt i trit med det første spil. Men allerede fra første kamp virker tingene mere dynamiske.

Der er mere at smadre - den kendte diorama-stil fra etteren er mere modtagelig for dit krudt. Som alle gamere ved, så er glæden ved mange spil ligefrem proportional med niveauet af destruktion, så her bliver jeg positivt overrasket på bedste barnlige vis.

Udover de nye muligheder for at være ekstra ond mod baggrunden, så er der selvfølgelig nye våben mere i linje med den kolde krig. Særligt underholdende er de små batteridrevne fartøjer, man kan benytte på flere af banerne. Her er eksempelvis jetfly, kamphelikoptere og kampvogne tilgængelige. Spring ind i disse og deltag i kampen selv. Ofte en yderst effektiv måde at ordne fjenderne på. Men din bersærkergang er tidsbegrænset, og finder man ikke nye batterier, så smadres fartøjet i ren kamikazestil.

Toy Soldiers: Cold WarToy Soldiers: Cold War

Spillet er krydret med specielt destruktive muligheder, som låses op når specifikke mål nedlægges. Her er særligt en Rambo-lignende fætter god underholdning. Man indtager ham i klassisk tredjepersonsperspektiv, hvorefter man kan uddele bly og bomber til de røde, mens der fremsiges replikker i en velkendt Stallone-stil med det karakteristiske vrøvlede toneleje. Atombomber og flysupport er andre dele, som agerer bonus, og alle har samme lammende effekt på de fremadstormende fjender.

Skiftet mellem at overtage styringen af ens forsvarspositioner, og sende morterer og granater af sted, for herefter at se tingene ovenfra med det strategiske overblik, er rygraden i spiloplevelsen. Desværre er særligt fugleperspektivet lidt tungt og virker låst. Jeg manglede friheden til at styre min synsvinkel efter eget ønske, og enkelte baner resulterede i sære akrobatiske stillinger med nakken foran skærmen.

Det er en kilde til frustration og unødige besøg hos kiropraktoren.
Når man efter et par timers underholdning har gennemført den relativt korte kampagnedel, kan spillet tilbyde tre andre kategorier af underholdning. Versus, Survival og en samling minispil. Versus er kampen mod en modstander i splitscreen hjemme i stuen eller afviklet via nettet. Survival tilbyder en tilsvarende oplevelse, hvor man i co-op nedkæmper bølge efter bølge af fjender. Multiplayerelementer og særligt muligheden for at lege med en ven på splitscreen, bidrager tydeligt til holdbarheden af spillet. Det er god underholdning til en regngrå efterårsdag, hvor håneretten kan gå på skift hjemme foran fladskærmen.

Toy Soldiers: Cold War

Da jeg sad i et jagerfly på fuld fart gennem mit virtuelle drengeværelse i tæt kamp mod en gigantisk ubåd toppede Toy Soldiers: Cold War for mig.

Det her er bundsolid underholdning hentet direkte ned til din harddisk via Xbox Live for en billig penge. Aktuelt ligger udgiften på 1200 Microsoft Points, men da titlen ikke er helt ny mere, så kan man sikkert med fordel vente på et kommende tilbud, hvis finanskrisen har udhulet lommebeholdningen.

Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers: Cold War
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
God underholdning for få penge, nemt tilgængeligt, sjovt med en makker og splitscreen.
-
Lidt, stift gameplay, kort kampagnedel.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer