Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
NBA 2K12

NBA 2K12

Christian lader fodboldstøvlerne blive hjemme, samler bolden op, og begiver sig ud i NBA's farvestrålende univers.

  • Tekst: Christian Slot

Jeg modtager bolden lige ude foran trepointsområdet. Med en finte til højre snørrer jeg den første guard, holder R2 i bund og holder joysticken fremad for til sidst at se bæstet Blake Griffin slam-dunke Clippers i front. Replayet viser mine finurligheder i slow motion, mens publikum i Staples Center går amok. Jeg har for første gang kuldegysninger af et spil.

Selvom min portefølje af basketball-spil er lige så skræntende som Grækenlands økonomi, og min viden om sporten begrænser sig til et par middelmådige Bakken Bears-kampe i en halvkedelig NRGi Arena, så er jeg fuldstændig fan af NBA 2K12.

Lad det være sagt med det samme. Har du ikke prøvet et basket-spil før, og kender du ikke reglerne, skal du lægge dig i selen for at lære alle offensive, defensive og taktiske moves, før du bider skeer med de to meter høje monstre i NBA.

Men frygt ej, basket-jomfru. 2K Sport tager dig nænsomt i hånden og med på training camp, hvor de lader dig indføre i alle basketball-spillets facetter. Det tager omkring en time at lære alle 88(!) moves i spillet, indtil du til sidst selv kan udforske spillet og alle aspekterne af basketball i flere forskellige game modes.

NBA 2K12

I "Association" tager du roret i dit eget basketball-flagskib. Du står for at drafte de kommende superstjerner, og skal på den måde sejle holdet hele vejen til mesterskabet.

Jeg har brugt langt det meste af tiden i My Player, hvor du skaber din egen superstjerne. Her tager spillet langt mere form som RPG. Du kan naturligvis selv bestemme, om din spiller skal være en total Kobe Bryant-klon, eller om han skal plastres til med tatoveringer, have Charlie Chaplin-moustache eller være semi-buttet.

Når du har lavet et passende udseende, bliver du kastet direkte ind i et spil med college-kids, og du bliver draftet til holdene på baggrund af dine præstationer. Lige så ydmygende som i skolegården.

I My Player starter du som en noget nær motorisk multiretarderet og komplet talentløs rookie. Men igennem såkaldte "drills" - særlige træningssessions - kan du booste dine stats. Derudover kan du med din i starten sparsomme løn købe dig til træningsophold, der ligeledes gør din spiller bedre.

NBA 2K12

Når du spiller kampe, bliver du løbende vurderet af dine holdkammerater på en skala fra D- til A+. Kaster du en håbløs aflevering, der bliver opsnappet af modspilleren, falder det naturligvis ikke i god jord, og baren daler hurtigt. Laver du til gengæld et perfekt block i forsvaret, er der afregning ved kasse 1.

Efter kampen bliver regnskabet gjort op, og du tildeles XP, efter hvor godt du har klaret skærerne.

Men har du spillet dit livs kamp og sidder med et smørret smil, bliver du grufuldt irriteret over at skulle trækkes igennem den efterfølgende pressekonference, der er lige så spændende som 17 Finans på TV2 News. En eller anden dum journalist stiller dig ét spørgsmål, som du har fire svarmuligheder til. Jojo, livet er nuanceret som basketball-stjerne in spe, hva?

Efter de første par timer i enten My Player eller Association, bliver man - som det gør sig gældende for de fleste andre sportsspil - hurtigt fristet til at simulere hen til de vigtige kampe. En klar indikation på, at det er tid til variation.

NBA 2K12

Variation finder du i "NBA's greatest". Her træder du direkte ind i en sand basketball-tidsmaskine og rejser tilbage for at spille som en af 15 superlegender i forskellige tidsperioder, hvor du får muligheden for at ryste det sidste drys ud af fortidens fallerede stjerner.

Det vil med garanti give inkarnerede basket-fans gåsehud at forsøge sig med 70'ernes Wilt "The Big Dipper" Chamberlain eller 90'ernes basketball- og filmstjerne Michael Jordan i Chicago Bulls.

Og hvor er det gennemført. Vælger du at spille med Wilt Chamberlain i Lakers-trikoten, er hele præsentationen som det var i 70'erne: Kommentatorernes stemmer går ikke klart igennem og farverne er retro som et resultat af datidens mangel på tekniske landvindinger. Og selvfølgelig har spillerne de markante (alt for) korte shorts på.

Hver af de 15 superstjerner har en challenge-kamp, som låser holdet op og giver dig mulighed for at spille fortidens supermandskaber ud mod hinanden.

NBA 2K12

Når alt kommer til alt, emmer NBA 2K12 af basketball-stemning i en grad, jeg aldrig har set før i et sportsspil. Som inkarneret FIFA-tilhænger er der ikke bare én men 10 verdener til forskel. Det er lige fra reklamepauser, hvor du får et sneak peak på de kommende kampe, lysshowene, announceren der præsenterer spillerne og lyden af tilskuerne, der eksploderer i jubel, når du laver den 3 point-scoring lige på buzz'eren, der giver dit hold sejren.

2K Sports har skabt et spil, der er vanskelig at komme i gang med, hvis ens basket-mødom er intakt. Men så snart du lærer alle moves, er der mange kroge at udforske i et på samme tid underholdende og udfordrende udgivelse.

NBA 2K12
NBA 2K12
NBA 2K12
NBA 2K12
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Fantastisk præsentation, enorme mængder indhold, dybt spilsystem, underholdende og udfordrende
-
Tungt at komme i gang med
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer