Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Go Vacation

Go Vacation

Endnu en minispil-samling har fundet vej til Wii'en og med intet mindre en 50 forskellige spil er der noget at gå i gang med. Men er det tidsinvesteringen værd? Læs bedømmelsen her...

Hvis du ejer en Wii, er der gode chancer for, at du efterhånden er blevet lige så træt af minispils-samlinger som jeg. Specielt fordi ingen øjensynligt kan finde ud af at ramme den samme kvalitet som Nintendos egne bud i form af Wii Sports og Wii Sports Resort.

Go Vacation ligner da også umiddelbart endnu et slapt bud på genren, og har man ikke tålmodighed til at prøve mere end de første par minispil, vil det heller ikke være underligt hvis spillet hurtigt sendes i glemmekassen. Men på overraskende vis indeholder dette nye bud langt mere underholdning, end man umiddelbart skulle tro, så snart man bare lige har fundet sig til rette med de til tider mystiske spilleregler.

Go Vacation

Opbygningen ligner umiddelbart den samme som i Wii Sports Resort, og man tilbydes altså igen en tur til en digital men solrig ø, hvor intet mindre end 50 forskellige udfordringer er klar til at underholde. Ganske vist er Wuhu Island denne gang skiftet ud med Kawawii Island, men humøret er stadig højt, vandet stadig blåt og solens stråler stadig konstante.

En mærkbar forskel er dog, at udfordringerne i Go Vacaction ikke blot er en række menupunkter spredt ud over et verdenskort, men i stedet er egentlige lokationer på den lille ø. Hvordan du bevæger dig hen til dem er helt op til dig, og inspirationen fra sandkasse-genren klæder spillet utrolig godt. Transport er også sjældent et problem, for Kawawii Island er godt udrustet med alt fra rulleskøjter til heste, quadbikes, vandscootere og flyvere, der alle står til fri benyttelse.

Go Vacation

Udfordringerne er alle spredt ud over fire forskellige områder - en strand, en by, et sneområde og et sted i bjergerne, som dog ikke tilføjer meget andet end lidt nye baggrunde til oplevelsen. Vælger du at følge følge spillets missionsopbygning, vil du automatisk bevæge dig igennem dem alle sammen, og således er der altså ikke nogen grund til at være bange for at du ikke skulle få set alt, hvad der her bydes på.

Netop selve missionsopbygningen er et element, som normalt ikke befinder sig i disse minispils-samlinger, der oftest har det helt fint med blot at lade ethvert valg tilfalde brugeren. Go Vacations løsning er dog snedig, og således har man stadig frihed til at gøre hvad man vil, samtidigt med at der er ekstra bonusser ved blot en gang i mellem at deltage i de discipliner man med jævne mellemrum opfordres til.

Go Vacation

Den kvindelige guide, der fortæller dig hvilken udfordring, du bør tage som den næste, står nemlig klar til at belønne med klistermærker, hver gang man har gennemført en sådanne med overskud på pointkontoen. Når man har vundet 20 af disse klistermærker, får man et hus, som sidenhen kan udsmykkes med forskellige møbler, der igen gives som præmier. Specielle møbler kan sidenhen skaffes ved at udforske øen for hemmeligheder eller ved at udføre specielle opgaver i udfordringerne.

Desværre er de fleste af de 50 udfordringer ikke lige så originale som resten af pakken, og der går virkelig lang tid mellem at man støder på en af slagsen, som ikke blot virker som en gentagelse af noget, man allerede har prøvet i et af genrens mest populære spil. Ydermere er udfordringen oftest sat så lavt, at man nærmest skal anstrenge sig for ikke blot at pløje lige igennem den, uden egentlig at koncentrere sig.

Go Vacation

Hvis man har mod på flere minispil, eller måske endda endnu ikke har forsøgt sig med genren, er Go Vacation dog et godt sted at starte, og der er tænkt over tingene og sørget for at discen er fyldt med lettilgængeligt indhold. Grundet missionsopbygningen er her også for en gang skyld tale om et bud på genren, som rent faktisk fungerer, selv om man spiller alene, men dog naturligvis stadig fungerer bedst med tre venner.

Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Masser af minispil, sjov verden at udforske, frihed, alle kan være med, co-op for fire spillere
-
Minispillene er ikke originale nok, grafisk og lydmæssigt kedeligt, for simpelt
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer