Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Joe Danger: Special Edition

Joe Danger: Special Edition

Vi smed redaktionens gale professor i rollen som vovehals. Joe Danger tager springet fra PS3 til Xbox 360 og får en del nyt i posen. Læs anmeldelsen her.


Vanvittige mennesker med dødsforagt, og evnen til at ignorere den lille fornuftige stemme, der forhindrer os andre i at lave halsbrækkende handlinger, stikker jævnligt deres hoved frem i diverse medier. Basejump fra bygning iklædt Speedos og en faldskærm i størrelse x-small giver denne gruppe et kick, hvor vi andre føler os vovede, når vi tager tredje stykke julekringle under besøget hos Moster Maren.

I 70'erne havde disse selviscenesatte og spektakulære begivenheder deres storhedstid og datidens største ikon var Evel Knievel. Tv-transmitterede spring over mængder af busser eller vanvittige kløfter, med Evel som en Elvis-lookalike iført kappe og farvestrålende dragter, var toppen af underholdning. Spejlbilledet i spilverdenen hedder Joe Danger, og han er i bedste retrostil, en tegneserieudgave af den største indenfor denne nichebeskæftigelse.

Joe Danger: Special Edition

En charmerende lille tyksak på en motorcykel, som skal styres igennem de farverige og vanvittigt konstruerede baner, er essensen af titlen. Joe har været ude for en arbejdsulykke, hvilket indenfor hans branche, kan dække over alt fra pulveriserede knogler til markante hudafskrabninger. Men nu er det tid til et comeback, og dette sker i form af en tour igennem adskillige baner, pakket med alt fra store busser, gigantiske musefælder og badebassiner fyldt med hajer. Der er med andre ord, pyntet op til en underholdende spilfest.

Joe Danger: Special Edition

Styringen af vores dare-devil starter simpelt, hvor man alene skal vride gashåndtaget i bund, ved hjælp af højre trigger, for herefter at styre Joe op og ned af forskellige ramper og flyvehop. Inden længe bliver kontrollen dog tillagt flere lag, og hurtigt vil man sidde med stort set hele joypaddet i brug, uden at tænke alt for dybt over de mange tryk. Styringen minder på flere måder om den roste arcadetitel Trials HD, men vores vovehals syner dog mere robust overfor ufornuftige vinkler og skæve landinger.

Hvor Trials HD kræver en del detalje, balance og ikke mindst velvoksne portioner tålmodighed, så er Joe Danger SE mere ligetil og tilgivende. Hele styringen har dog hurtigt en intuitiv og velkendt fornemmelse over sig. Selvom jeg flere gange, højrød i hovedet, bandede over kontrollen af Joe, så er det retfærdigvis nok mere mine evner som arcade-vovehals end spillets knivskarpe styring, som skal stå for skud.

Joe Danger: Special Edition

Hvor den virkelige Evel Knievel er endt i Guinness Rekordbog med sine 433 brækkede knogler gennem karrieren, så er hans virtuelle fætter Joe Danger langt over dette i mine kyndige hænder. Der er en del try-and-error i spillet, hvilket er en smagssag. Men de vanedannende elementer overtrumfer dette markant og selv utålmodige folk - som denne spilanmelder - vil overgive sig og gentagende gange prøve kræfter med de sværeste baner. Ganske elegant, så kan man ved et enkelt tryk på back-knappen øjeblikkeligt genstart banen - en mere og mere brugt funktion, jo længere man bevæger sig ind i Joe´s comeback-tour.

Gennem banerne kan man opsamle forskellige ting såsom møtrikker, bogstaver og mønter, hvilket efter banens gennemførsel kan resultere i optjente stjerner. Disse kan så investeres i at låse nye baner op.

Joes motorcykel er udstyret med en turbo, som nemt aktiveres med et tryk på A-knappen. Denne sætter spark i køretøjet, og store spring og lange sekvenser af lufttricks kan foretages. Turboen holder dog ikke uendeligt, og skal genoplades ved stunts, som for eksempel et par saldoer eller lidt køretid balancerende på baghjulet. Tit vil gennemførslen af banen være afhængig af, at man har turboen parat på de rigtige tidspunkter.

Joe Danger: Special Edition

Udover karrieredelen så kan man prøve kræfter med multiplayer, som dog er begrænset til action hjemme foran fladskærmen med en medspiller i splitscreen. Til glæde for mange og ærgelse for andre. Mere end ti forskellige baner sikrer dog, at man ikke bliver træt af gentagelser alt for hurtigt - udover måske udvalget af folk hjemme i sofaen. En mulighed for at spille via Xbox Live ville have klædt titlen - selvom sådanne online-spillerum har en tendens til, at blive mennesketomme kort efter udgivelsen.

Et ekstra element til multiplayer-kampen foran den delte skærm, er muligheden for at lave egne baner. Oplagte chancer for at fremstille umulige og dybt uretfærdige udfordringer, inden spillevennen kommer på besøg, er altid velkomne. Dine kreationer kan bestå af en stor vifte af forskellige dele. Alt fra kiosker, busser, ramper, de nævnte badebassiner med hajer samt utroligt meget mere. Dine kreationer kan derefter deles med vennerne online, hvilket er et klart plus for spillet.

Joe Danger startede sit liv i juni 2010, som en eksklusiv titel på PlayStation Network, og hans spring til Xbox Live her i år har givet lidt ekstra i godteposen. Man har adgang til et såkaldt laboratorium, som basalt set er en legeplads, hvor man kan teste og lære nye evner. Herinde udfordres man også hurtigt af puzzle-baner, hvor man med baneeditor-værktøjet skal ommøblere forhindringer, således at man kan gennemføre banen og opsamle de påkrævede bonusting. For mig var dette endnu et skønt højdepunkt, i en allerede godt stjernspækket spiltitel.

Med kniven for struben - eller en stram deadline for anmeldelsen, så må jeg grave lidt rundt i min spiloplevelse for at finde lidt negativt. Første time blev testet med folk i rummet og fuld blæs på plasmaskærmen, hvilket ret hurtigt resulterede i en kommentar omkring lydsporet. Børstede det af, og mumlede noget med kvinde-fri-zone, manglende forståelse for mediet og generelt bare et krav om, at man satte sig ind i tingene før man talte - men efter at jeg så var blevet sat på plads, og fik mine små hørebøffer på, så forstod jeg kritikpunktet. Meget muligt at det er rent i vinkel med den ønskede 70-retrostil - men jøs, det bliver hurtigt belastende! Gentagende korte lydsekvenser, spillet på el-orgel eller et lignende af datidens vidundere. Man har ikke lyst til at hænge i menuen for længe.

Skal vi samle trådene, så er det igen tilbage til Evil Knievel for lidt fun-facts og fundament. Manden blev 69 år og sov stille ind på en ganske naturlig måde i Florida i 2007. Jeg er ikke sikker på, at Joe i vores hænder bliver bare i nærheden af 69 minutter eller måske endda sekunder. Spillet har helt klart sin holdbarhed, og havde jeg ikke siddet her og skrevet ord omkring oplevelsen, så var jeg med sikkerhed foran skærmen, i et forsøg på at tage den næste stjerne eller toppen af et leaderboard. Dette er en spilperle, som brugerne af Xbox Live heldigvis også har fået lov at nyde.

Joe Danger: Special Edition
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Baneeditor, knivskarp styring, meget indhold for få penge, voldsomt afhængighedsskabende, charmerende tegneserie look, puzzledelen.
-
Musikken bliver hurtigt belastende.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer