Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Mystery of the Japanese Werewolf

Mystery of the Japanese Werewolf

Lee sætter sig med Mystery of the Japanese Werewolf. Læs anmeldelsen af det sjove platformspil her.

  • Tekst: Lee West

Kender du det? Dagen snøvler sig af sted og livet føles formålsløst. Pludselig flyver en UFO hen over hovedet på dig, og da den lander stiger en casual alien med navnet TREX ud af UFOen og beder dig hjælpe med at rydde op i den flyvende tallerken. Nej?

Hvis jeg så tilføjer, at den kære alien ligner en dinosaur og bruger solbriller, mens en del af rodet i UFOen blandt andet inkluderer spøgelser og græsmonstre, så er det nok endnu mere usandsynligt at du kan nikke genkendende til oplevelsen.

Sådan er præmisset for Daniel Novais' Mystery of the Japanese Werewolf. Og for sådan lige at få det på plads, så vil du efter et par timers spil indse, at der muligvis ikke engang er japanske varulve inkluderet i eventyret.

Mystery of the Japanese Werewolf

Forvirringen er således tæt på total, da jeg bliver præsenteret for det indie-udviklede platformspil, der efter en uge på iTunes ifølge udvikleren har sølle solgte 57 kopier.

Til seks kroner stykket, er det ikke engang prisen på et fuldprisspil, hvis man inkluderer indtægterne fra alle kunderne. Og det er synd. For Mystery of the Japanese Werewolf har måske ikke verdens flotteste grafik, det mest varierede gameplay, eller en forbløffende lang spiltid (udvikleren siger selv 90 minutter, men det tog mig tre timer at gennemføre). Til gengæld har det tons af pixeleret charme og rigtig sjov dialog. Og det alene er pengene værd.

Mystery of the Japanese Werewolf

Men nu spekulerer du sikkert over, hvad der egentlig bydes på, og svaret er simpelt: metroidvania af bedste skuffe. Undervejs i platform-eventyret støder du nemlig på såkaldte mental blocks (fnis) og disse har forskelligfarvede prikker, som naturligvis kun kan smadres, hvis du har optjent evnen til dette.

Mystery of the Japanese Werewolf

Du hopper og svømmer således gennem en stak ganske store baner. Uden kort er det samtidig lidt af en opgave at huske, hvor man har været og hvor det nu var, at en farvet mur tidligere spærrede vejen for en. Godt level-design gør dog at man sjældent sidder fast (selvom jeg en enkelt gang måtte se mig slået helt ud af kurs).

To forskellige indstillinger for styringen, der begge virker fint og reagerer hurtigt sikrer at døden i platformeventyret altid føles som ens egen skyld og ikke styringens.

Mystery of the Japanese WerewolfMystery of the Japanese Werewolf

Mystery of the Japanese Werewolf leverer fin underholdning til en aftens hyggehopperi og er du til rigtig finurlig dialog, bliver du ikke skuffet over heltinden og den lille dino-aliens små samtaler undervejs mod målet.

Udvikleren har lovet at spillets længde på et tidspunkt udvides til det dobbelt ganske gratis, og det må man håbe holder, for du må lige nu forvente en cliff-hanger, når du når til spillets nuværende "slutning".

Mystery of the Japanese Werewolf er dog en af den slags indie-titler, der fortjener opmærksomhed. Kvaliteten er god, underholdningen fin og prisen latterlig lav. Snup den næste gang din iDims sulter.

Mystery of the Japanese Werewolf
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Herlig dialog, fin musik, sjove figurer, klassisk metroidvania, billig
-
Kort og alligevel en anelse ensformig
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer