Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Immortals: Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising: The Lost Gods

Denne tredje og endelige udgivelse til det Ubisoft-udviklede spil indeholder en ny helt, en ny ø og et helt nyt perspektiv at udforske.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Efter et par spændende og eventyr-fyldte par måneder, så er den endelige udvidelse til Immortal: Fenyx Rising endelig landet i en top-down mini-rpg med titlen The Lost Gods. Til forskel fra dets forgængere eller endda hoved-spillet, så bruger The Lost Gods ikke det samme tredjepersons perspektiv, og selvom vores nyfundne fantastiske helt eller heltinde, Fenyx, er en del af historien, så følger den primært Ash, en dødelig som er blevet udvalgt til at udføre gudernes vilje.

HQ

Udvidelsen foregår efter begivenhederne i The New God udvidelsen, og i The Lost Gods er de græske guder i konflikt efter Zeus og et par andre af guderne voksede fra hinanden på grund af en en uenighed. Guderne er vrede på Zeus, Poseidon, Hades og de andre som har forladt Olympus for at skabe deres eget land, Pyrite Island, så de kunne herske over det uden Gudernes Konge i vejen. Men da de gjorde dette, så blev resten af verden ubalanceret og der kom naturkatastrofer, der skabte umålelige skader på de dødelige og jorden som de bor på. Den nye gud af Unity, Fenyx, og guden af Visdom, Athena, bliver nødt til at bringe guderne tilbage til Olympus for at gøre verdenen sikker og beboelig igen. Men Zeus smider Fenyx i lockdown på Olympus og hun kan ikke forlade stedet, og er nødt til at få hjælp udefra - den hjælp finder hun i den sølv-hårede dødelige Ash.

Som nævnt tidligere, så spilles The Lost Gods i et top-down isometrisk point of view, ligesom et Diablo spil, for at skabe en unik oplevelse anderledes fra hvad der var i Immortal: Fenyx Rising før det. Der er masser af ligheder, som at du også har et sværd, bue, økse og gudelige kræfter, men på samme tid er der masser af forskelle, inklusiv et helt nyt opgraderings-system og mange nye ressourcer der kan lootes.

Dette er en annonce:

Det nye opgradering- og ressource-system er i bund og grund en overdrevet version af det opgraderings-system fra tidligere, udover at denne gang, så får du ikke opgraderingerne igennem brugen af Coins of Charon eller Zeus Lightning Bolts direkte, men du skal nu bruge ressourcer og forbedre dem med Essences. Men først skal du samle alle de nødvendige ressourcer for at aflåse en opgradering. Det kan være så simpelt som at samle en masse forskellige frugter og blomster, eller så kompleks som at indsamle rough diamonds eller monster dele, for at købe opgraderinger ved et af altarne (fast travel points) som er placeret rundt omkring på kortet. Du kan derefter præsentere ressourcerne som en ofring for at behage Fenyx og resten af guderne for at forbedre Ashs evner.

Immortals: Fenyx Rising

For at udvide det endnu mere, så har du brug for Essences, som bliver fundet en gang imellem efter du har slået monstre ihjel. De kan udstyres i et af flere slots (kendt som Divine Influences in-game) og hver er bundet til en evne og kan forbedre evnen yderligere - eksempelvis ved at gøre det muligt at bruge evnen mens du flyver, eller tilføje nye effekter såsom ekstra liv til Ash, eller ekstra skade efter et succesfuldt block.

Dette forvirrende system er ikke hjulpet af, at du ved at ofre også kan få buffs til Ashs angreb eller forsvar, opfylde hendes health bar, eller endda noget så simpelt som at gemme spillet manuelt - alt sammen noget, som kræver ressourcer for at gøre. Det virker som en stor proces at få styr på til det ellers simple RGP som Immortals tidligere var kendt som, og du skal også stadig samle forskellige farvede krystaller for at kunne opgradere din skade og forsvar i dine våben og rustning.

Dette er en annonce:

Det er en udfordring at se dette system som noget, der ikke er indviklet eller unødvendigt kompleks, især siden Immortals tidligere var kendt for at være et simpelt og ligetil RPG. Kunne det klare sig ved at tone en smule ned? Formentlig. Men det er heldigvis ikke frustrerende nok til at ødelægge oplevelsen i The Lost Gods.

Immortals: Fenyx Rising

Da The Lost Gods foregår i et fuldstændigt nyt område, anderledes fra the Golden Isle, Olympus eller the Eastern Realm, så er der et helt ny map at udforske. Dette map er ikke lige så stort som de andre, men med skiftet til kameravinklen og en langsommere start, hvor Ash får nye evner og skills mere sjældent, så tager det et stykke tid at udforske og klare alt hvad området har at tilbyde.

Og for at gøre dette nye map endnu mere interessant, så har du nogle forskellige opgaver som er bundet til at finde hver af de "forsvundne" guder. Disse varierer fra de mere udvidede opgaver, såsom at klare Vaults of Tartaros for at finde og ødelægge mystiske tablets for Hades, til at lege en omgang fangeleg med Poseidon. Disse opgaver sammen med en masse side-missioner, hvor du eksempelvis skal redde en landsby fra monstre, og så får du en oplevelse, som har en hel del indhold at kæmpe dig igennem.

Jeg er i konflikt omkring min oplevelse med udvidelsen, fordi jeg er en kæmpe fan af hovedspillet i Immortals: Fenyx Rising. Jeg kan godt lide stilen på dette nye eventyr, og der er masser til at holde dig beskæftiget, men det nye opgraderings-system og det langsomme tempo i udvidelsen fik mig ofte til at miste interessen, især fordi Pyrite Island slet ikke er nær så frit og engagerende at udforske som the Golden Isle eller the Eastern Realm er.

Immortals: Fenyx Rising

Når det så er sagt, så vil jeg sige, at hvis du er fan af humoren og loren i Immortals, så leverer The Lost Gods mere på den front, hvis du da kan holde dig selv engageret nok til at opleve det. Men er det her den bedste måde at nyde Immortals: Fenyx Rising? Ikke rigtig. Hovedspillet og dets ligefremme åbne verdens RPG-formular er stadig langt bedre og langt mere overlegen.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Det nye perspektiv er interessant. Underholdende humor og lore tro mod serien. Masser af indhold der kan holde dig beskæftiget.
-
Opgraderings-systemet er unødvendigt kompleks. Tempoet er en smule langsomt. Ikke så engagerende som det første spil.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

9
Immortals: Fenyx RisingScore

Immortals: Fenyx Rising

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Vi har svævet gennem skyerne i Immortals: Fenyx Rising, men når vi himlen, eller lider Ubisofts open world-eventyr samme skæbne som den stakkels Ikaros?Indlæser mere indhold