Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
King of Seas

King of Seas

Open world-spillet lider ikke skibbrud, men det har desværre for lidt vind i sejlene.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Rares pirateventyr Sea of Thieves har efter en lancering, der bragte udvikleren i modvind, nu selv taget verden med storm - og det er fuldt fortjent for open-world spillet er virkeligt fantastisk. Men nu indtager et nyt piratspil de syv verdenshave og forsøger at kapre spillernes gunst. Det drejer sig om King of Seas, der også er et open world-spil, men udspiller sig fra et top-down perspektiv, hvor du styrer et piratskib på udkig efter kister og ballade i alle verdenshjørner. Spillet er udviklet af 3DClouds, og jeg har brugt de sidste par dage på at plyndre og handle, uden rigtigt at blive overbevist om spillets kvaliteter.

HQ

Inden vi når så langt, er det dog værd at se nærmere på, hvad King of Seas er for en størrelse. I dette action-RPG spiller du som en søn/datter af en Søernes Konge, og det skal ikke forstås metaforisk. Din fader er faktisk verdenshavenes konge, og spillet åbner med, at han bliver myrdet, og du bliver anklaget for at have udført udåden. Efter med en håndsbred at have undsluppet kongens flåde, samles du op på af en gruppe pirater og lærer en ny måde at drive søfart på, der er noget anderledes, end hvad du tidligere var vant til. Formodet død og ikke længere bundet af loven, skal du nu forsøge at blive stærkere i den produceralt generede verden, fylde din kiste med dubloner og finde frem til, hvem der i virkeligheden myrdede din fader.

Hvordan du vil opnå dette, er helt op til dig selv. Ligesom i Sea of Thieves kan du sejle hvorhen vinden fører dig og udforske verden, som du har lyst. For eksempel kan du satse på handel og sejle fra havn til havn, mens du køber og sælger materialer. Eller du kan omfavne din nye pirattilværelse og plyndre skibe på alle verdenshavene.

Dette er en annonce:

For det meste fungerer det udmærket. Det giver en glimrende fornemmelse af frihed, at du kan sejle hvorhen, du har lyst, men manglen på en klar ledetråd, kan dog også blive et problem, og det skyldes den produceralt genererede verden. Selve kortet er verdenshavene, og da disse som bekendt udgør cirka 80% af jordens overflade, så er der altså ofte langt mellem de interessante punkter. Og det er min største anke ved spillet; det kan blive virkeligt kedeligt, især i de tidlige faser, hvor du har en lille skude, der slet ikke kan hamle op med de øvrige fregatter og krigsskibe.

King of SeasKing of Seas

Hvad spillet I grunden handler om, er netop at opgradere dit skib, da udforskning, kamp og spillets historie alt sammen støtter op omkring dette aspekt. Du vil aldrig have en chance for at kapre et stort flådeskib eller besøge en fjendtlig havn, medmindre du har stor ildkraft og et modstandsdygtigt skib, så det meste af tiden går med at vinde ressourcer til opgradering, enten gennem kamp eller handel. Det er lidt som en fødekæde, hvor du starter som en lille godbid og arbejder dig op til at blive et frygtet rovdyr.

Selvom spillets tempo er noget langsomt, og jeg ikke nød de første timer, så bliver spillet sjovt, når du får bygget dig et slagkraftigt skib, der kan skabe frygt på alle verdenshavene. Spillet er også utroligt flot med mange fine detaljer, hvilket er vigtigt, da du kommer til at bruge en del tid på blot at stirre på skærmen, mens dit skib sejler fra en lokation til den næste. Igen, ligesom et rigtigt hav føles det ofte meget tomt.

Dette er en annonce:

Jeg spillede på PC og blev lidt skuffet over kontrollen, da der slet ikke er understøttelse af mus; alt styres med keyboardet. Spillet fortæller dog eksplicit, at det fungerer bedst med en controller, så i det mindste er det ærlig snak.

King of SeasKing of Seas

Jeg synes ikke King of Seas i sig selv er et ringe spil. Men der er klare problemer med, hvad det tilbyder. Det langsomme tempo og det store fokus på grind suger virkelig fornøjelsen ud af dette pirateventyr. På den anden side, så ser spillets verden fantastisk ud, og der er mange måder at opgradere dit skib på. Hvis du har masser af tid og holder af piratspil, så er King of Seas helt sikkert noget for dig. Men vil du ligesom mig gerne have lidt mere action undervejs, kan det blive svært at fastholde interessen frem til spillets sidste dele, der er langt mere interessante end de indledende faser.

HQ
King of SeasKing of SeasKing of Seas
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Flot grafik. Du kan opgradere og tilpasse dit skib på mange måder.
-
For meget grind. Langsomt tempo. Der sker for lidt på de store verdenshave. Understøtter ikke mus på PC.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
King of SeasScore

King of Seas

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Open world-spillet lider ikke skibbrud, men det har desværre for lidt vind i sejlene.Indlæser mere indhold