Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Prince of Persia Classic HD

Prince of Persia Classic HD

Lee genspiller en klassiker på iOS. Se hvorfor Ubisoft fortjener en begejstret mine.

  • Tekst: Lee West

Aaarg, for pokker da også! Latterlige brødhakker! Dumme svin! Irriterende flabede smarte møgmekaniske fælde! Skældsordene er mange, da min tapre prins for tiende gang forsøger at trykke på en knap, der giver ham cirka otte sekunder til at passere to dødsfælder uden at røre gulvknapperne mellem dem og selvfølgelig nå under det faldende metalgitter. Prince of Persia er nøjagtig så svært som jeg husker det. Og nøjagtigt så godt. Der er en grund til, at det originale spil fra 1989 har affødt et hav af konverteringer, efterfølgere og endda en film med Jake Gyllehaal som Jordan Mechners hovedperson.

Prince of Persia Classic HD

Da spillet udkom dengang, var det en mindre revolution. Især grundet den fantastiske animation på prinsen. Som med de fleste spilrevolutioner kan et gensyn ofte ødelægge de rosenrøde minder. For imponerende animationer dengang kan være ensbetydende med næste tragikomiske bevægelser i nutidens spilklima.

Mechner sagde dengang, at en af hans hovedinspirationer havde været de første ti minutter af Jagten På Den Forsvundne Skat. Og spillet var da også ganske atypisk for sin tid. Ingen skud og eksplosioner, men derimod heftige sværdkampe og turbanbeklædte skurke.

På under en time skulle spilleren besejre den forelskede Jaffar og befri den skrøbelige prinsesse fra fangenskab.

Prince of Persia Classic HD

Nu er Ubisoft ude med en ny udgave af spillet, denne gang til iPad. Nu tænker du måske: "Hør hov, din fåmælte gavtyv, glemmer du ikke at Prince of Persia Retro allerede har glædet mangen en eventyrer på det spejlblanke apparatus?". Måske med mindre Morten Korch-stemning, men indrøm det. Du overvejer, hvad vi skal med endnu en udgave. Svaret er enkelt: denne gang skal vi nyde grafik, der minder mere om Xbox Live-genudgivelsen end den aldrende klassiker.

Det tager ikke mange sekunder, efter den første intro er forbi, til jeg atter engang er i prinsens klæder på jagt efter prinsessen og i første omgang et sværd. Og det er let at se, at Ubisoft rent grafisk har ramt Xbox Live-udgaven ganske godt (selvom pseudo-3D-bevægelserne i landskabet er droppet).

Prince of Persia Classic HDPrince of Persia Classic HD

Det vigtigste på en touchskærm og med et platform-spil er dog styringen. Atter engang kan jeg nikke anerkendende. En højre/venstre-slider er implementeret i hjørnet til at styre hvilken retning prinsen skal gå eller løbe i. Tre knapper udgør resten af funktionerne. En knap til at hoppe, en til at lade sig sænke ned og en til at samle genstande op. Ganske smart ændres disse, så snart en fjende dukker op, så du kan slå, blokere eller lægge dit våben uden at skulle se på et mylder af knapper.

Prince of Persia Classic HD

Er der af den ene eller anden grund en bestemt placering for knapperne, som du foretrækker, skal du ikke fortvivle: de kan alle flyttes efter forgodtbefindende.

Der går derfor ikke lang tid før jeg forcerer sindrige fælder, løser mindre puzzles og hakker fjender så det er en sand fryd. Har du savnet en opdatering af prinsens eventyrlige udfordringer, så finder du en af de bedste her. Ubisoft har løst den hårde opgave med at klemme et af fortidens bedste platformspil ned på en touch-skærm, og det har de gjort rigtigt godt.

Prince of Persia Classic HDPrince of Persia Classic HD
Prince of Persia Classic HD
Prince of Persia Classic HD
Prince of Persia Classic HD
Prince of Persia Classic HD
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Herligt gensyn, flot grafik, mange indstillingsmuligheder for styringen, benhårdt
-
Begrænset holdbarhed hvis man ikke orker genspilninger, benhårdt
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer