Dansk
Gamereactor
previews
Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy - Preview

Selvom vi endnu ikke kan fælde den endegyldige dom, virker Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy til at være en forholdsvis solid remaster.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Efter udgivelsen af Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy og The Great Ace Attorney Chronicles, kom det ikke ligefrem som en overraskelse, da Capcom tidligere i år afslørede Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy. Nu er samlingen - der inkluderer det fjerde, femte og sjette kapitel i den langvarige serie - næsten her, og vi har (gen)spillet de to første kapitler af hvert spil.

HQ

Hvis du ikke kender serien, er Ace Attorney dels et detektivspil, dels en jurasimulator. Serien startede som en satire over det japanske retssystem, og de anklagede formodes altid at være skyldige, indtil det modsatte er bevist. Du får derfor din sag for, da du både skal forsvare dine klienter i retten ved at fremlægge de relevante beviser, og samtidig selv finde disse beviser. Heldigvis er de involverede personer altid yderst farverige og excentriske, hvilket fører til masser af humor og sjove situationer, trods de alvorlige omstændigheder.

Det fjerde spil, Apollo Justice: Ace Attorney, som åbner denne samling, introducerer en ny hovedperson i form af titlens Apollo, mens vores tidligere helt Phoenix Wright er henvist til en birolle. Fra det femte spil og frem skiftes de to til at føre forsvarets sag, hvilket resulterer i et stort persongalleri, da flere gamle favoritter vender tilbage. Med flere karakterer og længere sager overgår Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy nemt de tidligere samlinger, hvad angår kvantitet. Om det også er tilfældet med hensyn til kvantitet, må du vente med at finde ud af, til vores fulde anmeldelse lander i slutningen af januar.

Dette er en annonce:
Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy
Phoenix Wright ender på anklagebænken i samlingens allerførste sag.

Hvad, vi dog allerede nu kan sige, er, at Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy er et godt sted at starte for nye spillere. Det første spil i trilogien, Apollo Justice: Ace Attorney, visker stort set tavlen ren og introducerer et nyt persongalleri. Og selvom flere og flere fanfavoritter efterhånden vender tilbage, bliver de altid grundigt introduceret, hvilket også er tilfældet med Phoenix Wright selv, som den nyuddannede Apollo Justice skal forsvare i spillets allerførste sag.

Retssagen finder sted syv år efter afslutningen på Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations. Wright arbejder nu som pianist på en russisk restaurant, mens han også spiller lidt illegal poker ved siden af. Da en mystisk herre bliver myrdet i restaurantens kælder, bliver Wright anklaget af den nervøse servitrice Olga Orly, og det er op til dig at rense Wrights navn ved at pille hendes vidneudsagn fra hinanden.

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy
Det er nemmere og mere tilfredsstillende at lede efter spor end i de tidligere spil.
Dette er en annonce:

Sagen viser sig hurtigt at være en labyrint af løgne og selvmodsigelser. Det kan måske virke en kende overvældende for nye spillere at holde styr på, men ofte virker løsningerne sig at være mere logiske, end hvad vi stødte på i den tidligere trilogi. Trial-and-error er ikke længere en nødvendighed, og ved at sammenholde vidnernes løgne med mine beviser og finde logiske fejlslutninger mellem udsagn kom jeg til sidst frem til en overraskende konklusion - uden alt for mange frustrationer undervejs. De andre sager var lige så velpolerede, men jeg vil afholde mig fra spoilers her.

De første to sager i hvert spil giver også en smagsprøve på nye gameplay-mekanikker. Nogle af dem er psykologiske, som Apollos evne til at afsløre løgne gennem kropssprog, eller Athena Cykes' "Mood Matrix", der lader dig finde modsætninger mellem udsagn og følelser, mens Divination Seances fra Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice læner sig op ad det overnaturlige. Det, der hjælper det overordnede gameplay mest, er dog ikke en tilføjelse, men snarere en subtraktion. Fra det femte spil og frem er søgningen efter beviser begrænset til nøglescener i stedet for hvert område, du besøger. Det gør detektivarbejdet sjovere og hjælper tempoet gevaldigt, da man ikke behøver at "pixeljage" så meget længere.

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy
Spirit of Justice finder sted i kongeriget Khura'in, hvilket giver de sædvanlige omgivelser et helt nyt look.

Apropos pixels, så havde den forrige trilogi nogle ret kedelige baggrunde, hvor den originale Game Boy Advance-grafik endte med at fremstå en kende flad og livløs efter HD-behandlingen. Heldigvis egner denne samling af DS- og 3DS-spil sig meget bedre til skærme med højere opløsning, og de udtryksfulde karaktermodeller suppleres nu af smukke baggrunde fyldt med små detaljer og referencer.

Alt er dog ikke perfekt. Selv på en forholdsvis hurtig PC føles spillet til tider en smule trægt i de mange menuer og overgange. Som det også var tilfældet med de tidligere samlinger, er der ingen mulighed for 60 fps, og det kan desværre mærkes. Specifikt på PC føles samlingen også lidt klodset at spille med mus og tastatur, og det kan være ret besværligt at undersøge objekter.

Bortset fra disse problemer virker Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy som en ret imponerende pakke. Ja, Capcom har nok plukket de lavest hængende frugter fra deres massive backlog, men med solide visuelle opdateringer, al DLC inkluderet og masser af nyt bonusmateriale (herunder musik, koncepttegninger og et sjovt, om end ret begrænset, animationsstudie), kan den ekstra polering måske være nok til at retfærdiggøre endnu et køb. Hold øje med vores endelige dom, når samlingen udkommer til PC, Nintendo Switch, PS4 og Xbox One den 25. januar 2024.

Apollo Justice: Ace Attorney TrilogyApollo Justice: Ace Attorney TrilogyApollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Relaterede tekster

1
Apollo Justice: Ace Attorney TrilogyScore

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Samlingen af de tre seneste hovedkapitler i den humoristiske serie giver rigtig meget værdi for pengene til nye spillere. Men der er desværre ikke nok grunde til at genåbne de gamle sager for rutinerede forsvarsadvokater.Indlæser mere indhold