Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Apple MacBook Pro 14" M3 Max

Den fås i Space Black, der er skruet op for GPU-hestekræfterne, og den er stadig bedre end alt det andet i samme vægtklasse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lad mig måske starte med at sige, at jeg ikke har noget imod, at Apples nyeste M3-varianter af de to centrale MacBook Pro-modeller ligner sig selv på næsten alle centrale parametre. Når alt kommer til alt var det brede redesign de introducerede for et par år siden banebrydende, og særligt for dem, eftersom de stort set indrømmede at den slanke profil, mangelfulde IO og ærgerlige batterilevetid ikke var godt nok.

HQ

Så hvad fik vi? Et større batteri, flere traditionelle porte, en eliminering af touch-baren til fordel for almindelige funktionstaster og meget, meget mere. Det design står stadig knivskarpt i dag, og derfor behøver vi ikke at dvæle så meget ved det.

Alt er som det plejer. Det store fantastisk Force Touchpad, det vidunderlige, responsive og taktile tastatur med den glimrende fingeraftrykslæser i øvre højre hjørne, den storslåede batterilevetid, der vitterligt kommer tæt på 12 timers brug, selv med den M3 Max-variant jeg har brugt i testperioden. Der er meget få ankepunkter at fremsætte sådan her som udgangspunkt. På næsten samtlige parametre, om det er vægt, ydeevne, daglig brug, skærmens lysstyrke og refresh-rate og alt det andet, så er en MacBook Pro, og måske særligt MacBook Pro 14, en dyr, men veletableret gigant.

Apple MacBook Pro M3

Hvad der dog er nyt set udefra er den nye Space Black-farve, der kun fås hvis du køber en Pro med mindst en M3 Pro. Apple har lovet at den proces de bruger til at farve deres maskiner ikke er det samme som en coating, som Razer eksempelvis gang på gang påstår vil fikse alle de fingeraftryk du efterlader på en helt ny Blade bare få sekunder efter den er blevet pakket ud. Nej, at bekæmpe fingeraftryk er en del af selve processen, og det kan faktisk mærkes. Det skal siges at denne proces kun bruges på selve låget, og ikke inde ved tastaturet, hvor maskinen da også samler lidt mere fingerfedt op end hvad godt er. Men samlet set er det faktisk et effektivt resultat, og blev du mildest talt skuffet over hvor meget skidt og snavs sidste års M2 MacBook Air samlede op i sin mørkeblå farvevariant, så er det her uendeligt meget bedre.

Dette er en annonce:

Okay, M3-tid. Det her er Apples helt nye SoC-generation, men ligesom de tidligere par gange er der, naturligt nok, tale om en iterativ fremgang, snarere end en transformativ en af slagsen. Den testede variant er udstyret med en M3 Max, det betyder 16 CPU-kerner, 40 GPU-kerner, 64GB RAM og 92 milliarder transistorer. Af de 16 CPU-kerner er 12 high-performance og fire er efficiency, og det er alt sammen lavet igennem TSMC's helt nye 3nm process. En mindre node-størrelse giver højere transistordensitet, som på sigt giver både bedre performance og udholdenhed.

Så hvordan ser det egentlig ud? I CineBench 2024 kigger vi på godt og vel 15% sammenlignet med M2 Max, og cirka 30% sammenlignet med M1 Max. Det er dog single-core, og ovre i multi-core testen ser det lidt anderledes ud, hvor vores M3 Max klarede 1702 sammenlignet med 1022 med M2 Max. Se nu, snakker vi. Apple har også proklameret at GPU-delen af SoC'en har været det største fokusområde, og det er let at se hvorfor. I CineBench' 2024 GPU-test scorede M3 Max 12932 overfor 6201 på M2 Max - en fordobling. Det samme gør sig stort set gældende for GeekBench 6.2.1 både i single-core og multi-core.

Naturligvis er dette begge syntetiske benchmarks specifikt optimeret til Apple silicon, og man ville let kunne argumentere for, at hvis du fortsat benytter dig af software til arbejde eller leg der ikke specifikt understøtter denne arkitektur, så kommer du hverken til at se de her fordele udspille sig på skærmen, det kan decideret været en ujævn oplevelse.

Apple MacBook Pro M3
Dette er en annonce:

Men hvis du enten bruger Apples egne proprietære programmer som Final Cut, så er det en ret magisk oplevelse. Særligt denne 14" er så uendeligt tynd, vejer så uendeligt lidt, og tilbyder både batterilevetid på i hvert fald 16 timers jævn brug, samtidig med at ydeevnen brillerer.

Den testede enhed står dig i små 30.000. Det er også en slags penge, men en topudgave af Dells XPS 15 koster faktisk præcis det samme, og selvom at en ThinkPad Z1 "kun" står dig i 22.000 hvis du opgraderer det hele, så er det altså bare med 16GB RAM, og en Ryzen 5 Pro.

Så er MacBook Pro 14" med M3 Max så ude i hampen for hvad du får? Nej, det synes jeg faktisk ikke. Jeg synes faktisk den er ret genial. Det afhænger fortsat af om dit workflow er optimeret til MacOS, og specifikt til Apple Silicon. Men udover det, så er der ikke mange fedtfingre at sætte på.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold