rets spil 2011!

2011 var vanvittigt. Ikke kun fordi Gamereactor bredte sig til størstedelen af Europa, men også fordi kvaliteten af spil var høj, høj, høj.

Hvad er det for et spilår, hvor man overvejer om Uncharted 3 overhovedet skal med på listen, hvor Batman: Arkham City ikke er selvskrevet til GOTY, eller hvor Battlefield 3 må se sig ude af listen et par gange? Et spilår hvor mobile spil ligner det, vi forbinder med stationære formaters udbud. Og hvor både Zelda og Mario vender tilbage til fordums storhed?

Det er jo vanvittigt. Vi holder jo skarpt øje med karakterer, og har en masse statistikker at forholde os til, som ikke er synlige for andre. Og her kan vi fornemme, at selvom vi føler, at vi strøer om os med gode karakterer, så er gennemsnittet alligevel en smule lavere end året før. Og det er ganske enkelt fordi vi er blevet mere kræsne. Fordi vi efter 2010 eksempelvis har set konsollerne peake, og nu ikke længere bliver helt så imponerede.

Undrer du dig over hvordan vi ligger, så er gennemsnitskarakteren i år 6.98, hvilket jo er godt over middel. I 1999 var den 7.66. Det er jo småting, men det viser også, at selvom vi fodres med den ene stortitel efter den anden, så vil vi gerne give dig som forbruger og læser et realistisk bud på, hvor du bør lægge dine penge.

Det sker efterhånden på så mange formater, at vi selv har svært ved at huske dem alle. Mobil-site, iPad-magasin, emag, site, print og TV. Vi vil gerne gøre det så let for dig som muligt at få din daglige dosis Gamereactor.

Men nu gik jeg vist i selvsving. Og det har vi også gjort flere gange under GOTY-vurderingen. Der er så mange titler vi ikke fik plads til, der er så mange som vi synes fortjener endnu et skulderklap, også selvom de ikke er nævnt her. Det planlægger vi at gøre med en artikelserie i 2012.

Indtil da, kan du bladre gennem listen og give dine kommentarer. God fornøjelse.

Lee West / chefredaktør

Fortsæt til første kategori >>
Hvilket er dit favoritspil i år?
Vær med til at stemme! >>