Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Hardware Awards 2021: Bedste Monitor

En solid oplevelse med en fed computer kræver altså en funktionsdygtig skærm. Vi har testet masser af i 2021, og her er de bedste.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Om det handler om produktivt kontorarbejde, eller hardcore gamling, så har monitors i år faktisk fokuseret på lidt af det samme, nemlig at kombinere behovet for skarpe farver og høj HDR-certificering med en jævnere billedhastighed.

Desuden er der flere og flere produkter der er gået fra 1080p til 1440p, og der er kommet langt flere 4K 144Hz produkter på markedet, også ned i 32 tommer størrelsen. Samtidig ser vi også et fald i prisen på disse, men mærkeligt nok kommer der flere og flere 40-43 tommer modeller på markedet også, tilsyneladende for at tilgodese entusiaster med behov for noget der også kan bruges til konsollen.

360Hz er efterhånden blevet standard for skærme rettet imod esport, ikke kun generelt, også i bærbare. Det er naturligvis fint, men her på redaktionen så vi gerne at 1440p blev minimumsstandarden så der er lidt mere fleksibilitet. Om ikke andet har vi testet ret mange solide skærme i år, og lad os så kigge nærmere.

Hardware Awards 2021: Bedste Monitor
Dette er en annonce:

Vinder: Gigabyte FV43U

Den her basse 11 kilo er faktisk til at betale. Og får den overkommelige pris får du 4K, 144HZ, der er 10-bit farver, HDMI 2.1, 1000 NITS og HDR 1000-certificering, og 97% DCI-P3 farvekorrekthed, og så bruger den Gigabytes Quantum Dot-display, der har ret kraftige farver. Det er altså lidt af en liste.

FV43U byder derudover på Free Sync Premium Pro, fornuftig lyd, og så kan den bruges på både bordet og væggen. Herudover er der PIP, aim- og black stabilizer, samt OSD med alle relevante informationer og sågar indbygget KVM switch.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Dette er en annonce:
Hardware Awards 2021: Bedste Monitor

Vinder: Huawei MateView 28

En lækker skærm, ganske enkelt, i 3:2 format og med en opløsning på 3840x2560, Delt-E under 1, og IPS-panel med 100% sRGB-dækning, det er altså en gennemført hverdagsskærm.

Det hele er udsøgt udført, med en stander der indeholder tilslutninger, og indstillingerne betjenes via et touch-panel og prisen reflektere i at det er premiumsegmentet man går efter - men er stadig under 5000 kroner. I en verden hvor Apple-folk betaler mange, mange gange det for et Display XDR, så fremstår Huaweis MateView som en glimrende deal.

Du kan læse vores anmeldelse her.

Hardware Awards 2021: Bedste Monitor

Vinder: Asus ROG Swift PG32UQX

Måske årets ultimative monitor? Mini-LED, 32 tommer, 144Hz, HDR 1400, Nvidia G-Sync, IPS-panel og Quantum Dot Display, samt HDR10, men dog kun 4ms responstid. Det er altså for vildt, og så extra som noget kan blive.

Billedkvaliteten er fantastisk, og skærmstørrelsen passer glimrende til alt andet end hardcore esport, med god kontrast og Delta-E er under 2, med 98% DCI-P3 farvedækning.

Men.. Den koster også 30.000 dask - av av.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Monitor

Vinder: Dell P3222QE

Det her er mere en MacBook-monitor end en traditionel computerskærm. Den er lækkert designet, stilren og diskret med 4K-opløsning som primære salgsargument. Det er en 32 tommer fætter med alle tilslutningsmulighder du kan forestille dig, selv Gigabit Ethernet.

Det er et IPS panel med 100% sRGB-dækning og Delta-E under 2, men lysstyrken skal man nok lige dobbeltchecke

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Monitor


Indlæser mere indhold