Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Vi gennemgår Marvels Multiverse Saga

Redaktøren mener at den igangværende fjerde fase er ret kedelig, men kunne det ændre sig?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

å skete det endelig. Under San Diego Comic-Con løftede Kevin Feige sløret for hvordan Marvel-filmuniverset, der nu også består en hel del af serier på Disney+, kommer til at se ud de næste par år, og vigtigst af alt afslørede han den generelle retning vi bevæger os i.

Som vi allerede har argumenteret for i en artikel for nylig, så har MCU for alvor manglet netop retning, en samlet overhængende trussel, en skurk, eller egentlig bare meningsfyldte konsekvenser for vores helte i deres respektive film. I stedet har Marvel, i meget af denne fjerde fase, trådt vande, bibeholdt status quo, og kun forsigtigt introduceret os for de konsekvenser åbningen af multiverset kan have for hele fortællingsstrukturen.

Okay, lad os starte med at få det basale på plads. Fase 4, 5 og 6 hedder tilsammen "The Multiverse Saga", ligesom Fase 1, 2 og 3 hed "The Infinity Saga". Den fase vi er i nu, fase 4, begyndte som en slags eftermæle for afslutningen på kampen mod Thanos, og vi ved nu at denne officielt slutter efter Black Panther: Wakanda Forever i november måned. Derefter begynder den femte fase officielt i februar med premieren på Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Vi gennemgår Marvels Multiverse Saga
Dette er en annonce:

Lad os lige få styr på hvilke projekter fase 5 egentligt består af, samt deres estimerede biografpremiere:


 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania - Februar 17, 2023

 • Secret Invasion - Forår 2023

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 - 5. maj, 2023

 • Echo - Sommer 2023

 • Loki Season 2 - Sommer 2023

 • The Marvels - 28. juli, 2023

 • Blade - 3. november, 2023

 • Ironheart - Efterår 2023

 • Agatha: Coven of Chaos - Vinter 2023/2024

 • Daredevil: Born Again - Forår 2024

 • Captain America: New World Order - 3. maj, 2024

 • Thunderbolts - 26. juli, 2024

Ligesom fjerde fase er der tale om en blanding film og serier, og vi kan vist godt regne med at eftersom denne fase skal bygge imod et større klimaks, så vil kontinuitet og en sammenhængende trussel der er til stede på tværs af fasens projekter, vil spille en mere afgørende rolle. Vi ved eksempelvis allerede at Jonathan Waters vender tilbage som Kang the Conqueror, en karakter der blev introduceret i Loki-serien, og som har været én af adskillige mulige større skurke i The Multiverse Saga.

Nu kan vi dog nok sagtens forvente at den femte fase vil dække en række forskellige trusler, og at flere skurke vil blive introduceret i løbet af de film som fasen består af. Sådan forholdt det sig også igennem MCU's tre første faser, men vi får både Quantumania og en anden sæson af Loki, der, baseret på den måde den første endte, nok også vil have Kang, og ødelæggelsen af den såkaldte "Sacred Timeline" som centralt tema.

Dette er en annonce:

Faktisk er det en ret signifikant give-away, at den første Avengers-film netop hedder "The Kang Dynasty", og den instrueres i øvrigt at Shang-Chi instruktøren, som forbliver en af den ellers forvirrede fase fires bedste film.

Ellers kan man ikke blive klantret for at føle at netop fase fire stikker i et hav af forskellige retninger hvad angår etableringen af en mere central trussel, og der er en central størrelse der for alvor mangler i Marvels line-up for både fase fem og seks - Eternals. Det var nemlig hele ideen med netop den at udvide universet, og for alvor introducere kommende helte for noget langt større. Som det ses tydeligt er der tilsyneladende ingen umiddelbare planer om en efterfølger, heller ej er der nogen primær kandidat til reintroduction af de tilbageværende Eternals-karakterer, altså udover i et større team-up i den ene eller begge Avengers-film i slutningen af sjette fase, som også bliver afslutningen på The Multiverse Saga. Og når nu vi taler om sjette fase, så lad os kigge nærmere på den:


 • Fantastic Four - 8. november, 2024

 • Avengers: The Kang Dynasty - 25. maj, 2025

 • Avengers: Secret Wars - 7. november, 2025

Naturligvis er hovednavnet her uden tvivl Fantastic Four, som Kevin Feige i øvrigt har bekræftet ikke er en typisk "origin story", som uden tvivl vil behage mange der er lidt træt af det formats faste formularer og virkemidler. Men om hvorvidt John Krasinski medvirker, om det er garvede ansigter eller helt nye af slagsen? Ja, det står endnu i det uvisse, og nu hvor John Watts (manden bag de sidste tre Spider-Man film) har måtte tage en pause fra genren, så vides det ikke hvem der skal forme det her nye hold.

Desuden er det også bemærkelsesværdigt at hele FOX-delen af Marvel-universet, som for ikke alt for længe siden blev reintegreret i MCU, ikke er nogen steder at spore. Naturligvis kan de fortsat dukke op via cameo-roller og post-credit scener, men i forhold til enten Deadpool eller en gedigen X-Men film? Nej, der skal vi tilsyneladende udover Avengers: Secret Wars for at se det. Dog skal det siges at Ms. Marvel-afslutningen officielt introducerede os for hele konceptet om mutationer i Marvels og Disneys brede serie- og filmunivers, som markerer begyndelsen på den her sammensmeltning.

Vi gennemgår Marvels Multiverse Saga

Så er der noget vi ellers bør vide? Tja, vi kan nok godt forvente at se en gradvis udfasning af nogle af universets originale helte. Elizabeth Olsen, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, måske sågar Benedict Cumberbatch, de har efterhånden mange film under bæltetstedet, og lader ikke helt til at byde på samme entusiasme for de her gigantiske, omfattende og tidskrævende produktioner som før. Eksempelvis Ruffalo står muligvis til at se et exit igennem She-Hulk, der får premiere lige om lidt, ligeledes byder Thor: Love & Thunder muligvis på en alternativ ny udgave af karakteren fremadrettet, og samme med Doctor Strange.

Men The Multiverse Saga er nu kortlagt, og forhåbentlig betyder et forøget fokus på kontinuitet og sammenhæng - det har vi manglet. Ligeledes er det nu lettere at investere tid løbende over året end nogensinde før takket være adskillige store serier på Disney+, som skuespillerne i øvrigt lader til at omfavne.

Hvad glæder du dig mest til at se i henholdsvis fase fem og seks?Indlæser mere indhold