Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?

Vi fik os en snak med den ansvarlige for Netflix spilsatsning, der ganske langsomt er ved at komme op i gear.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Abonnementstjenester som Xbox Game Pass og PlayStation Plus Extra (tidligere PS Now) er flere gange blevet beskrevet som "Netflix for spil." Sidste år fik vi så adgang til den rigtige vare, da den amerikanske streaminggigant lancerede Netflix Games, en samling af mobilspil, som inkluderes gratis oven i samtlige Netflix-abonnementer.

De første tilføjelser var allerede-udgivne spil baseret på successerien Stranger Things samt mindre arkadelignende spil med fokus på gåder og sport. Siden er sortimentet, uden den store fanfare, dog udvidet betragteligt og inkluderer nu mobileksklusive versioner af succesfulde indiespil som Moonlighter, Hextech Mayhem: A League of Legends Story og Before Your Eyes. Inden længe kommer også Immortality til mobilen gennem Netflix - et nyligt lanceret narrativt eventyr med en Metascore på 90 og en vejledende udsalgspris på 159 kroner.

Ambitionerne virker til at være skruet i vejret, hvilket også tydeligt fremgår af den netop offentliggjorte samarbejdsaftale med Ubisoft. Netflix assisterer i forvejen den franske spilgigant med at bringe deres populære spilserier til TV-skærmen. Fremover kommer samarbejdet til at fungere begge veje, da Ubisoft skal levere tre mobilspil til Netflix, heriblandt et baseret på Assassin's Creed.

Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?
Ubisoft og Netflix har indgået en samarbejdsaftale, der bringer tre nye spil til Netflix Games.
Dette er en annonce:

I forbindelse med offentliggørelsen af det nye samarbejde fik vi chancen for at interviewe Netflix' Head of External Games Development, Leanne Lombe. Hun fortalte os blandt andet, at Netflix medlemmer fremover kan se frem til mange flere spiloplevelser, der er bygget specifikt til platformen:

"Det er værd at nævne, at vi endnu er i begyndelsen af vores rejse. Så for at udbygge udvalget og variationen har vi fokuseret på vores bagkatalog. Spil tager lang tid at udvikle, så de kommende måneder og år, byder med sikkerhed på flere spil, vi har udviklet fra bunden af med vores samarbejdspartnere. Det giver os muligheden for at fokusere mere op oplevelsen og bringe friske, unikke titler til vores medlemmer."

Tidligere på året meldte Netflix ud, at de fremover vil introducere en abonnementsplan, der inkluderer reklamer. Det bliver dog ikke tilfældet for Netflix Games. Alle spil på tjenesten vil forsat hverken have reklamer eller mikrotransaktioner. Alligevel kan vi godt se frem til flere spil i den slags genrer, der ellers normalt lever af talrige, små betalinger.

"Nøglen er, at lade udviklerne lave de spil, som de har lyst til at lave. Markedet for free-to-play, med monetarisering, kan være mere udfordrende," fortæller Leanna Lombe. "Det betyder dog ikke, at nogle af disse mekanikker ikke kan anvendes. Jeg synes, der er mange gode måder at få spillerne tilbage på daglig basis, hvis de eksempelvis er passionerede om at bygge deres landsby eller bondegård. Så at komme tilbage hver dag, det vedvarende engagement, er i mine øjne en vigtig del af morskaben."

Dette er en annonce:
Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?
Reklamer og mikrotransaktioner er bandlyst på Netflix Games, men du kan dog stadig spille afslappede genrer som farmspil og match-3.

Ifølge Netflix handler det alt sammen om variation. Ideelt set, skal der være "et spil til enhver Netflix-kunde," gentager Leanne Lombe flere gange. Det betyder selvfølgelig ikke, at målet er 221 millioner unikke spil, men snarere at de skal repræsentere et bredt udvalg af genrer og oplevelser. De kommende måneder byder blandt andet på platformspillet Lucky Luna, det afslappede Match-3-spil Wild Things: Animal Adventures og The Queen's Gambit Chess. Særligt det sidstnævnte spil ser Leanne Lombe personligt meget frem til: "Jeg glæder mig meget til Queen's Gambit, jeg elsker den serie, så den ser jeg personligt ret meget frem til. Især fordi, jeg godt kan lide tanken om, rent faktisk at lære skak!"

Netflix-chefen er nok næppe den eneste, der ser frem til det kommende skakspil baseret på successerien af samme navn. Spiloplevelser, der deler "connective tissue" med streamingtjenestens populære serier og spil, er nemlig noget af det allermest efterspurgte blandt fans. "Jeg tror, at I fremtiden vil vi begynde at se mange flere spil baseret på Netflix' licenser fra vores forskellige studier. Især fra et second- og third-party perspektiv vil der være mere fokus på Netflix licensspil, de spil vores medlemmer ser frem til sat i de serier og universer, de virkelig elsker." fortæller Leanna Lombe. Blandt de allerede afslørede titler for 2023 er spil baseret på datingprogrammet Too Hot to Handle og den spanskproducerede successerie La Casa de Papel.

Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?
Spil baseret på Netflix populære IP'er kommer til at fylde mere fremover. Men er det nok til at løfte Netflix Games til succes?

For nyligt kom det frem, at kun knap 1% af Netflix' abonnenter rent faktisk havde benyttet sig af Netflix Games. Ud fra næsten alle målestokke ville dette blive betragtet som en fiasko, men det hører bestemt med til historien, at Netflix nærmest ikke har promoveret deres spilservice. Dette kommer til at ændre sig fremover, afslører Leanna Lombe og fortæller samtidig, at "discoverability" kommer til at blive et vigtigt fokusområde.

Lige nu virker Netflix Games nærmest som et filantropisk projekt. En sikker havn for de komplette mobiltitler, der på Google Play og App Store hurtigt ville lide skibbrud blandt de mange farverige free-to-play-titler. Det er selvfølgelig ikke tilfældet. Kommer Netflix Games ikke til at blive et selvstændigt salgsargument for det overordnede abonnement, er det svært at se en fremtid for servicen. Netop derfor bliver de kommende år og måneder interessante at følge, hvis man går op både mobilspil og spil baseret på filmlicenser - to normalt så udskældte genrer, som Netflix altså har valgt at kaste en økonomisk redningskrans.

Siger mobilspil dig ingenting, ja, så beklager jeg virkelig, hvis du har læst denne artikel hele vejen til ende. Netflix har nemlig ingen planer om andre platforme en mobil, lyder svaret, da jeg slutteligt spørger ind til fremtidsudsigterne: "Vores fokus lige nu er klart mobil. Vi synes, det er en god måde at servicere vores medlemmer på. Fra et tilgængelighedsperspektiv har de fleste mennesker kloden over nu en telefon i lommen eller et andet tilgængeligt sted. Muligheden for at spille under pendlerturen eller hive telefonen frem og spille et spil i en pause, giver muligheden for at finde spiloplevelser der passer til ens livsstil."

Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?Kan Netflix Games rent faktisk blive Netflix for spil?


Indlæser mere indhold