LIVE

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Live broadcast
Annoncer
logo hd live | Main Assembly
See in hd icon
Dansk
Gamereactor
artikler

Det fik vi at se - Sonys præsentation på E3

Lee samler op på spil og indtryk fra Sonys pressekonference på E3-messen i 2014.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Husk, at du kan læse meget mere på vores E3-temasider ligesom du vil kunne finde spritnye previews af mange af de nye titler på vores preview-sider i denne uge.

Her får du overblikket over Sonys præsentation.

Dette er året, hvor Sony skal vise om de kan trumfe Microsofts præsentation igen efter et brag af en præsentation i 2013. Det er som bekendt de to store, der kæmper om gamernes gunst, mens Nintendo står på sidelinjen med et udbud at velkendte (og efterhånden overeksponerede) figurer og navne.

Rygterne har svirret om et fantastisk udseende Uncharted 4, The Last Guardian er endnu engang håbet på af mange gamere, og det samme gælder The Last of Us 2. PS Vita trænger til en saltvandsindsprøjtning, og vi er spændte på at se hvorvidt Sony har større hemmeligheder gemt i ærmet, og om hvorvidt vi skal have mere information om klassikere i nye klæder.

Efter en kort introduktion, der viser mere fra den nye spildel for fire spillere i Killzone, åbner dagens E3-præsentation fra Sony.

The Planet Mars - Present Day er de første ord, der toner frem på skærmen. En fortællerstemme taler om en tid med mirakler i galaksen og onde trusler. Flotte landskaber panorerer over skærmen, og et par kutteklædte kæmpere gør det klart, at det er Destiny, der er tale om. Spillet fra folkene bag Halo ser stadigt forrygende ud.

Andrew House kommer på scenen, det føles næsten underligt at undvære den karismatiske Jack Tretton. Men det er nu engang spillene, vi kommer efter, og en ny CEO skal ikke forhindre os i at følge med. Den obligatoriske tale om at være bedst og være en del af et community følges op med lidt mere snak om hvordan Destiny lever op til disse krav.

En hvid PlayStation 4 annonceres til stor jubel fra tilskuerne. The Order 1886 viser en skumlende varulv og en kort snigersekvens. Og direkte fra de mørke omgivelser springer vi videre til glade pastelfarver og noget, der mest af alt bringer tankerne hen på Flower og Journey. Entwined er navnet. Farverne skifter til et mere neon-agtigt look. Udvikleren fortæller at det handler om to forelskede sjæle, der ikke kan være sammen. Fidusen er, at de styres med hver sit analog-stick. Ude nu på PS4 med PS Vita og PS3-udgaver på vej med cross-buy.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Hastigt videre til snak om Infamous: Second Son. Som forventet skal vi have et indblik i den kommende udvidelse. Det bliver muligt at spille denne uden hovedspillet, men der loves ekstra indhold, hvis du allerede har Second Son. First Light er navnet, og vi kan forvente en udgivelse til August.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Little Big Planet 3 toner frem på skærmen. Det går hurtigt under Sonys konference. Sackboy er tilbage med selskab af Oddsock (der kan walljumpe), og spillet ser nøjagtig så farverigt og glad ud som altid. De brugerskabte baner fra PlayStation 3 vil kunne spilles på PlayStation 4 med opdateret grafik. Der er nu gået tyve minutter af præsentationen, og vi har allerede fået en god portion annonceringer. Sony ligger ikke på den lade side.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Tid til en ny IP. Bloodborne toner frem på skærmen. From Software står bag titlen, der åbner med dyster cello og en by, der mest af alt ligner 1800-tallets London. Et afhugget hovede ruller. En mand med fakkel. Som sagt: det er dystert. Men med folkene bag Dark Souls på projektet, er det ikke helt uventet. Udgivelse i 2015.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Far Cry 4 skal vi naturligvis også have endnu et kig på. Ubisofts shooter ser stadig lovende ud, med få timer siden Ubisofts officielle præsentation er det dog som at se en genudsendelse. Men der er nyt i forbindelse med Sonys præsentation: har du købt spillet på PS3 eller PS4 vil du kunne invitere dine venner til at spille med dig, selvom de ikke har spillet. Eksklusivt på PlayStation naturligvis.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Zombie-tid med en bunke galninge i høj fart. Dead Island 2 toner frem på skærmen. Hastigt videre til snak om andre zombier og monstre. Den 19. august kommer Diablo 3 til PlayStation 4, med clickers! De skræmmende skabninger fra The Last of Us dukker op i Blizzards spil. Vildt.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Battlefield: Hardline blev vist på EA's præsentation, men da betaen allerede er åben på PlayStation 4 skal den naturligvis nævnes. Som sagt det går stærkt under Sonys præsentation, og vi er allerede videre til...

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Disney. Hulk bliver eksklusiv til PlayStation i Disney Infinity. Destiny får også eksklusivt indhold, fortælles der.

Paradox Interactive har tidligere leveret strategi og rollespil på PC. Nu kommer turen til PlayStation med en eksklusiv og helt ny titel. Ordene "åben verden" og "brugerskabt indhold" toner frem på skærmen efterfulgt at figuren fra Magicka. Magicka 2 annonceret.

Kan man bringe et af Tim Schafers tidligere spil tilbage fra de døde? Svaret er ja. Et remaster af Grim Fandango er på vej! Adventure-spillet, der har fået et hav af roser, er på vej eksklusivt til PlayStation 3 og 4.

Videre. Indie-spil er nu på programmet. Devolver nævnes først. Broforce, Titan Souls, Not a Hero, Hotline Miami 2: Wrong Number afløses af The Talos Principle. Et minut senere er vi atter på nye annonceringer. Det er næsten, så man mister pusten.

Suda 51 byder på mere af den slags, han er kendt for: grindhouse-stil krydret med blodige kampe.

Journey-skaberne vender tilbage med nyt. Verdenspremieren på et nyt spil fra Giant Squid Games. Det ser ud til at ørkensandet er skiftet ud med oplevelser på bunden af havet denne gang. Flot ser det ud, og med tanke på Journeys fortryllende stemning, er det svært ikke at være begejstret for Abzü, som spillet hedder. Naturligvis med eksklusiv debut på PlayStation 4.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Næste spil på aftenens show er åbenbart endnu en eksklusiv debut. Vi har set glimt af denne før. Fantastiske orange og gule farver samt kæmpemæssige dinosauere blandes med lyden af flyvende rumskibe. Mangler du farver og nye oplevelser i dine spil, så er svaret tydeligvis her. No Man's Sky imponerede til VGX sidste år, og Hello Games' kommende spil ser stadig fantastisk ud. Der loves tilfældig genererede verdener og dermed et uendeligt antal af slagsen.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Med det slutter Sonys præsentation efter en sand kavalkade af spil. Altså lige med undtagelse af...

Project Morpheus. Sonys virtuelle briller skal naturligvis arbejde sammen med Sonys kamera. Og kan prøves på E3 - forvent vores indtryk fra den prøvetur ganske snart her på Gamereactor.

Showet nærmer sig sin afslutning med tal, statistikker, Remote Play og PlayStation Now (til amerikanske brugere er der en åben beta af sidstnævnte til juli). Snakken går videre til freemium og en god mængde tidligere mobil-titler vises til Sonys håndholdte PS Vita, mens en kavalkade af velkendte freemium-titler toner over skærmen.

Minecraft, Tales from the Borderlands og flere titler vises på PS Vita. Disney Infinity 2 annonceres til PlayStation TV og PlayStation Vita.

Mortal Kombat X fremvises i en gameplay-trailer. Poppende øjenæbler, knuste rygradde og meget mere er på menuen. Det ser hurtigt, dystert og voldeligt ud, lige som man kunne forvente af kampspils-serien.

Videre til tv-serier og eksklusivt tv-indhold. Tegneserien Powers (som vi tidligere har nævnt på Gamereactor) fremvises i tv-udgaven. Den sidste halve time har dog virket mere som om Sony laver samme fejl som Microsoft lavede året inden. Om ikke andet er det svært som europæisk gamer at blive begejstret. Det er vi blevet brændt af for tit til. Nu får vi at se om Sony leverer til andre end amerikanerne. Powers annonceres til udgivelse i december - i USA. Måske er det bare for meget snak om andet end spil her klokken 5:30 om morgenen dansk tid, men det keder en smule. Selv biograffilmen Ratchet & Clank: The Movie får ikke øjenlågene til at føles lettere, selvom det ser ganske fint ud.

Det originale Ratchet & Clank får til gengæld et remake til PlayStation 4 i 2015. The Last of Us er som bekendt et andet remake til PlayStation 4. Vi får endnu en trailer for The Last of Us og en udgivelsesdato! Den 29. juli er det atter tid til Joel og Ellies strabadser i Naughty Dogs storladne fortælling.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Den lækkede trailer for Metal Gear Solid V: The Phantom Pain imponerer atter ved et gensyn. Det ser ud til at blive en følelsesmæssig tung omgang japansk snigeri som Hideo Kojima byder på. Mike Oldfields Nuclear-sang griber igen fat, og det er svært ikke at glæde sig mere end en smule til at lege spion i den store åbne sandkasse.

På trods af en lidt langsommelig anden halvdel af showet, er jeg dog allerede overbevist: Sony leverede ligesom Microsoft en pokkers solid præsentation på dette års E3-messe.

Showet er dog endnu ikke slut. Og vi skal have et kig på Grand Theft Auto? Endelig får vi en bekræftelse på det, som vi egentlig godt vidste. Rockstars sandkasse udkommer til PlayStation 4 (og sikkert også Xbox og Pc, men dette er jo Sonys konference, så det nævnes naturligvis ikke). Det sker i løbet af efteråret. Med mulighed for at overføre ens figur og fremskridt fra både PlayStation 3 og Xbox 360 til PlayStation 4.

Videre til Batman: Arkham Knight. Spillet kan du allerede læse om på vores preview-sider, og selvom det er forsinket til 2015, ser det stadig forrygende ud. Det kommer med eksklusivt Scarecrow-indhold.

Nattens præsentation skal som forventet afsluttes med manér. Det sker med Uncharted 4, der ser flottere ud end nogensinde. Massser af stemning og ufremkommelig jungle. Uncharted 4: A Thief's End kommer i 2015.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Med det slutter en heftig præsentation, mens en spilkavalkade ruller over skærmen i vanlig Sony-stil.Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.