Dansk
Gamereactor
artikler

Microsoft - E3 2015

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Af de tre konsolproducenter har især Microsoft talt højt sin egen E3-pressekonference, og lovet en del ekstra, så spil som Crackdown og Quantum Break er blevet flyttet til Gamescom.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Ikke overraskende var det Halo 5: Guardians, der havde den ære at åbne Microsofts pressekonference. Det har ellers i de senere år været Call of Duty der har gjort dette, men nu har Sony indgået en aftale med Activision, og efterladt Microsoft ud i kulden. 343-chief Bonnie Ross tog derfor scenen, og præsenterede hvad vi skulle se.

Microsoft - E3 2015

Det var en meget lilla bane der dukkede frem, hvor fire mennesker arbejdede sammen mod et fælles mål. Der var ingen Master Chief, men i stedet så vi Lockes bande, som ihærdigt undersøgte Master Chiefs forsvinden. Lige fra det første øjeblik fodres vi med fantastisk grafik i 60 billeder i sekundet, samt Halo-seriens usædvanligt dynamiske og destruerbare miljøer. Fjender vi så mindede om dem vi mødte i Halo 4, før der blev afrundet med en enorm boss.

Demoen sluttede her, men som Halo-fan må jeg sige at jeg ikke var synderligt overbevist. Halo, for mig, er store og åbne verdener, hvor jeg kan opdage ting, og ikke nødvendigvis være fanget i smalle korridorer. Men nu var det også kun et par minutter af et forhåbentligt intens og mindst ti timer langt eventyr. Jeg tror og håber, at det var bare en kort passage, der ikke nødvendigvis er udtryk for spillet i sin helhed.

Microsoft - E3 2015

Studielederen for Halo 5: Guardians, Josh Holmes, gik derefter op på scenen for at præsentere en del kaldet Warzone, og pludselig kom det sjove i spillet for alvor til sin ret. Her vil spillerne møde andre, og man kan endda smide computerstyrede fjender med i blandingen. Kort sagt, en enormt actionfyldt variant af PvP, der synes at fremhæve præcis hvad der gør Halo så magisk. Det bliver uden tvivl en af de store favorit game-modes, når spillet udkommer i slutningen af ​​oktober.

Efter Halo kom den første verdenspremiere. Her viste det sig, at Keiji Inafune (skaberen af ​​blandt andet Mega Man, Lost Planet og Dead Rising) samarbejder med Microsoft, og som hjælp har han Retro Studios-afhopperen og udvikleren Armature Studio. En utrolig smuk demo viste en pige og hendes robot hund i et øde landskab, hvorefter fjender angriber. Hunden ofrer sit liv for at redde pigen, og efterlod kun en kugle - en kugle, som derefter synes at have en central rolle i spillet, der i øvrigt hedder Recore, og tilsyneladende vil vi se det blive udgivet i foråret.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Xbox-chefen Phil Spencer dukkede nu op på scenen, og kørte den sædvanlige PR-snak, om hvor meget der skal vises ( "Greatest Games lineup in Xbox History") siger han og forklarer, hvordan Microsoft arbejder løbende på at forbedre Xbox One. Uden advarsel og ud af den blå luft annoncerer Spencer derefter et eksempel på dette, nemlig bagudkompatibilitet. 100 spil vil blive understøttet ved udgangen af ​​året, og du vil ikke være nødt til at købe de spil, som du allerede ejer. Derudover er der funktioner, som at tage billeder og video-funktion. Bare indsæt disken, hvor de nødvendige filer er klar til download, så kan du komme i gang. Som et eksempel på dette så vi Mass Effect, som synes at fungere fint på en Xbox One. De der er i Preview-programmet, vil snarest have denne funktion på deres maskiner.

Microsoft - E3 2015

Næste i rækken var så en ny Xbox One-controller. Det har normalt altid været dyre og dårlige versioner lavet af af tredjeparter, men nu ser det ud til, at Microsoft dropper denne tilgang med Elite. Den har udskiftelige dele, så du bør være i stand til at få den controller som du vil have, med ekstra knapper og funktionalitet, og meget mere. Det er endda muligt at indstille grebet.

Bethesda havde allerede haft sit pressemøde, men Todd Howard fra virksomheden indtog dog også scenen under Microsoft's konfrence, for at tale om Fallout 4. Han talte om hvordan de to selskaber har arbejdet sammen siden The Elder Scrolls III: Morrowind, og herefter fremviste han Fallout 4, og sluttede med at sige, at de mods der er skabt til PC-versionen af ​​Fallout 4, vil kunne overføres til Xbox One - gratis. Om dette også gælder PlayStation 4 stadig uvist, men det er jo gode nyheder, og uanset hvad, så gør det pludselig konsol-versioner mere attraktive.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Et, for Microsoft-fans, meget velkendt ansigt gik herefter op på scenen, nemlig Peter Moore. Han var der for at tale om den fremragende service, EA Access. Du ved, at man for 384 stakater om året (eller en stor is om måneden), modtager et stort antal titler fra EA. Titan Fall vil fra denne uge blive en del af tjenesten, og dermed bliver det endnu mere overkommeligt, end det allerede er. Og det stopper ikke der, selv Dragon Age: Inquisition vil blive frigivet til download. Men i hele E3-ugen vil EA Access være gratis for alle, der har Xbox Live Gold. Så start din Xbox One, download og spil løs med det samme!

Microsoft - E3 2015

Moore havde mere at fortælle, og annoncerede Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 med den første trailer. Det ser godt ud, nogenlunde som forventet, med helt vanvittige planter og zombier, uhyrlige våben og ... mech-rustninger. Det var for mig et af højdepunkterne, for forgængeren tilhører et af de spil, som jeg spillede mest på den nye generation af konsoller.

Forza Motorsport 6 var det næste spil på listen, og en Ford GT blev vis,t sammen med et besøg af Henry Ford III og Dan Greenawalt. En trailer blev vist, og vi kan nu kan se frem til nat-racing, store byer og meget mere. Alle med 60 billeder i sekundet og i 1080p-opløsning. Hvad er Turn 10's hemmelige trick? Deres spil er fantastiske. Måske er det mest overraskende, at det allerede bliver udgivet om ca. tre måneder. Den 17. september er det tid til race igen.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Der havde været rygter før E3, om at Dark Souls 3 ville blive vist.
De fleste regnede med, at det ville ske på Sony's pressekonference, men det var i stedet Microsoft, der fik æren. Så vidt jeg ved, var der imidlertid ingen der har sagt noget om eksklusivitet, så dette er sandsynligvis et multi-format spil. Den viste trailer formåede ikke at imponere grafisk, men jeg ved, at det er noget fans af serien normalt er lidt ligeglade med. Det bliver frigivet i begyndelsen af ​​næste år, og jeg går ud fra, at vi vil se mere af det snart.

Det var på E3 for to år siden, at vi så The Division første gang, som endnu ikke blevet udgivet. Det blev vist igen på Microsoft's scene, og har mistet noget glans, siden vi så det første gang. Det virker alligevel stadig meget lovende, og præsentationen er vidunderlig. En eksklusiv beta vil køre i år, men kun dem der har Xbox, vil få chancen for at blive inviteret med, "fordi Xbox Live-publikummet var Ubisoft's mest loyale fans".

Microsoft - E3 2015

Ubisoft havde i øvrigt mere at vise, og præsenterede Rainbow Six Siege, hvor vi oplevede et angreb på et parkeret fly. Utrolig fantastisk gjort, og noget der gav os en smagsprøve på, hvad vi kan forvente. På et gebrokkent engelsk forklarede Ubisoft-repræsentanten også, at fordi Xbox One nu er bagudkompatibel, vil både Rainbow Six Vegas og efterfølgeren komme gratis sammen med Rainbow Six: Siege til konsollen. Tre store spil for et spils pris. Siege står til udgivelse d. 13 oktober.

Indie-spil bliver som bekendt vigtigere i den seneste tid, og et segment dedikeret til disse spil var derfor på sin plads. Der var en masse fristende titler her, især Cuphead, Tacoma, Ashen og Beyond Eyes fik meget tid. Og ja, det er virkelig lovende spil, der udvider udvalget af genre til din konsol kraftigt. Især det sidste, hvor du bogstaveligt talt spiller som blind, fik mig gispe efter vejret. Det virkede gennemført og lækkert, og det bør blive udgivet allerede til sommer, så jeg ikke behøver at vente længe, med at komme til at spille.

Microsoft - E3 2015

Microsoft lod derefter Indie-chefen Chris Charla meddele, at det ikke er det eneste spil jeg stort set ikke behøver at vente på, for ligesom Steam Early Access, får Xbox en identisk tjeneste kaldet Preview Program. Det vil således være muligt at købe et delvist fuldt udviklet spil, hvor du som spiller vil derefter være i stand til at give feedback og forme de fremtidige titler til efter egen smag. Når man tager i betragtning hvor populær Steam Early Access er blevet, er det en genistreg af Microsoft at låne dette koncept, og lige fra starten vil der være åbent for titler som Day Z, Elite Dangerous, The Long Dark og Sheltered. Et mærkeligt spil kaldet ion fik også lidt kærlighed, inden turen omsider kom til Lara Croft.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Rise of the Tomb Raider ser næsten latterligt godt ud. Vi så Lara kæmpe sig vej gennem en grotte, klatre bjergsiderne og undslippe døden snævert. Klassisk eventyrånd, om man vil. Alt fra effekter til ansigter er gennemført og godt lavet, og mens den ene katastrofe efter den anden rammer hende, kæmper hun tappert videre mod alle odds. Quick Time Events optræder også, som jeg gætter på vil blive ganske udbredt.

Rare Interactive havde lovet at vise noget nyt, de de fylder 30 år i år, og det fejres med en SOLID samling, bestående af 30 Rare-spil. Vi taler alt fra Banjo-Kazooie og Battletoads til Perfect Dark og RC Pro-Am. Det er kort sagt en samling med ekstra Achivement points, hele 10 000. Den bliver udgivet den 4. august.

Microsoft - E3 2015

En følelse af skuffelse opstod dog hurtigt, for jeg havde håbet på et helt nyt Rare spil - hvilket jeg heldigvis også fik. For kort efter annonceringen af Rare's 30 års spilsamling startede en ny trailer op, med hvad der tilsyneladende er deres største projekt nogensinde. Det synes at være en slags pirat-MMO med skatte, skeletter, søslag, og vi kan endda se en stakkel der bliver tvunget ud i et hajfyldt hav efter at have gået planken us. Sea of ​​Thieves vil komme til PC og Xbox One, men ingen udgivelsesdato blev afsløret.

En ny Fable Legends-trailer blev vist, inden at det er tid til at Kudo Tsunoda viser HoloLens, Microsofts svar på Virtual Reality. Før starten på showet gik ​​det forklarede han dog, at Microsoft nu samarbejder med både Oculus og Valve VR. En måde at vise, at de også har en fod indenfor i anden virtuel virkelighed. En slags "plan B" føles det som.

Microsoft - E3 2015

HoloLens viser notorisk argumented reality, men det er bestemt ikke noget, der ser godt ud på scenen, på trods af de forbløffende smarte effekter med Minecraft. Det vil helt sikkert være sjovt når jeg får lov til at teste det selv, men for nu forbliver jeg i det mindste en smule skeptisk. Jeg ville nok bare have min sædvanlige spil, trods alt.

Efter småmagiske effekter med HoloLens, er der igen grafiktung action. Rod Fergusson er klar til at tale om Gears of War, og afslører Ultimate Editon. Det er det oprindelige spil med forbedret grafik, 60 fps og 1080p. Den offentlige beta er også startet, så det er let at se om det når sit potentiale.

Derefter vises, meget overraskende, Gears of War 4, et spil, der bare har været under udvikling i omkring et år. Det ser allerede meget godt ud, og har en ny hovedperson. Co-op synes stadig at være et hovedfokus. Jeg var hjerteligt træt af Gears of War efter seriens tredje udgave, og har ikke spillet det siden det blev lanceret, men lysten til at komme tilbage er stor, og selvom demoen ikke var den mest sjove fra konferencen, så har den vist potentiale.

Microsoft - E3 2015

Phil Spencer går igen op og indtager scenen, for at binde begivenhederne sammen. Har Microsoft holdt hvad de lovede? Det har ikke været den bedste pressekonference jeg har set (det er stadig Sony), men det er en af bedste af Microsoft har bragt i lang tid. Det bliver i hvert fald sjovt at være Xbox One-ejer i den kommende tid.Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.