Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
No Man's Sky

Fem fede tips til No Man's Sky-begyndere

Det kan være besværligt at hitte rede i det uendelige univers, men her er fem begyndertips til den grønne udforsker.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

No Man's Sky er endelig over os efter en ventetid der har føltes lige så lang, som spillets univers er stort. Netop grundet spillets enorme størrelse kan det derfor være svært at finde hoved og hale i strukturen. Hvor skal man hen? Hvad skal man lave? Hvilken rækkefølge skal man udføre de forskellige ting i? Vi har heldigvis rejst ude i det uendelige univers, og kan derfor give dig en række tips og tricks, så du er godt rustet til din rejse ud i universets uendelighed.

No Man's Sky ser måske ganske roligt, og sågar uskyldigt ud, men universet er ikke for sarte sjæle, og vil du nå universets midte, spillets primære mål, er der en række opgaver du skal udføre, og en række ting du skal have styr på.

Bare rolig, Gamereactor har din ryg, og du kan her læse vores tips.

1. Tag dig god tid

Dette er en annonce:

Godt nok er universets midte dit mål, og det kan virke lokkende at udelukkende gå efter de opgradering til din dragt, dit skib og dit våben der giver dig adgang til de mere hårdføre planeter tætter på kernen, men vi anbefaler at du først og fremmest tager dig god tid. Det er ikke af taktiske årsager at vi beder dig om at sætte gearet lidt ned, men snarere fordi at selve udforskningen af planeterne, at finde nye arter og nye spor efter uddøde civilisationer, er No Man's Skys primære styrke. Selvføgelig har spillet en struktur, og det er primært fordi fans har bedt om det, men Hello Games' største es i ærmet er stadig følelsen af at være til stede i sådan et eksansivt og varieret univers med uendeligt meget at se og opdage.

Derudover er der desuden en taktisk fordel i at tage den lidt med ro, for hver planet indeholder særlige ressourcer, som du får brug for henad vejen, så at udforske planeter ordentligt, at finde de nødvendige ressourcer du skal bruge, og selvfølgelig at se planetens flora og fauna gør både at du har stiftet bekendtskab med samtlige af spillets systemer og mekanikker, men også at du kan sætte mere pris på de verdenener du udforsker tættere på universets midte, på spillets slutning.

No Man's Sky

2. Saml altid ressourcer

Dette er en annonce:

Størstedelen af No Man's Sky handler godt nok slet og ret om udforskning af det gigantiske verdensrum, men en stor del af spillets indhold er også at finde i crafting-systemet. Hello Games har konstrueret deres eget periodiske system, og for at nå galaksens centrum, skal du konstant være beredt på at indsamle og holde styr på alle de ressourcer som dit grej bruger.

Derfor er det ganske essentielt at du konstant holder øje med de ressourcer du skal bruge til diverse opgraderinger, og ikke er fedtet med minepistolen. Godt nok kræver selv pistolen en ressource for at kunne blive opladet, men ser du en spændende ressource er der en god chance for at den enten viser sig at være ganske brugbar, eller kan sælges med fortjeneste ved den nærmeste stjerneterminal.

Særligt Heridium og Plutonium er altid værd at holde øje med. Den ene kan hurtigt gå hen og blive en sjældenhed, og indgår som fast inventar i mange opgraderinger, hvorimod Plutonium skal bruges i store mængder som brændstof til at lette dit skib fra planeternes overflade.

No Man's Sky

3. Navngiv alt

Et af de primære aspekter ved No Man's Sky er at spillere kan navngive og registere deres opdagelser i ét gigantisk intergalaktisk codex. Heldigvis er det ikke bare tilfredsstillelsen ved at være den allerførste i verden til at opdage noget der gælder, der er også masser af penge i det. Hver eneste du gang opdager en ny galakse, en ny planet, en ny base, en ny region, en ny dyreart, har du muligheden for at "uploade" denne opdagelse til spillets codex, og det modtager du op til flere tusind units, spillet valuta, for hver eneste gang. Hurtigt skal du bruge hundredetusindvis af units til at foretage dig noget som helst, men denne indtjeningskilde bliver hurtigt overset, da spillet ikke direkte beder dig om at navngive og uploade.

Derudover er der en utrolig tilfredsstillelse i at glide ud i en opdaget galakse, kigge rundt på de forskellige planeter, og se ens hjemmelavede navne på hver og en af dem. Det har selvfølgelig ingen taktisk fordel, men føles bare utrolig godt.

No Man's Sky

4. Styr uden om Sentinels

Planeterne i No Man's Sky er vidt forskellige. De kan have farlig syreregn, for lave eller for høje temperaturer, brændende solskin eller livstruende fauna. Alle planeter har dog én ting til fælles, og det er de mystiske Sentinel-robotter, en race af robotter der vogter over planeterne. Disse reagerer kraftigt hvis du miner for meget eller udsætter planetens dyreliv for fare, og når de reagerer, så reagerer de hårdt. Systemet minder i grunden lidt om den måde du får politiet efter dig i Grand Theft Auto V. Når først de er efter dig, indikeres mængden af robotter af en værdi på 1-5 ikoner, og jo mere kaos du forudsager, jo flere vil komme efter dig.

Har du lige opgraderet din minepistol, og leder efter en eller anden form for konfrontation med de mystiske robotter, så kan det virke fristende at angribe. Dog skal det nævnes, at robotterne ikke kan give dig synderligt mange ressourcer, og overlever du koster det en del af reparere dine skjolde. Styr derfor uden disse Sentinels i starten, og vælg i stedet at fokusere på mere fredelig udforskning. Er du dog fundamentalt stridslysten er der store præmier at hente, hvis du formår at stjæle ressourcer fra de gigantiske handelsflåder, der tit dukker op i det store verdensrum. Dog er disse tæt bevogtet af mange, mange fjendtlige rumskibe, så bered dig på en lang og sej kamp, hvis du ønsker at angribe.

No Man's Sky

5. Led efter baser på planeterne

Som du nok allerede har forstået, handler No Man's Sky hovedsageligt om at tjene nok penge til at opgradere og udbygge ens grej. Som spillet går sin gang vil disse opgraderinger kræve at du køber særlige ressourcer fra en handelsterminal, og det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr affære. Om hvorvidt du har valutaen til at købe disse ressourcer afhænger af din evne til at handle, og særligt hvad du handler med.

Én måde at komme i gang på, er at vælge en vilkårlig planet, og besøge samtlige af planetens baser, som fremgår som et grønligt spørgsmålstegn i horisonten når du er i atmosfæren og scanner. Disse baser giver dig ikke kun mulighed for at gemme og søge ly for storme, temperaturer og andet, men indeholder også særlige ressourcer. Ved mange af disse baser findes aflange kasser, der indeholder skatte som ingen anden funktion har udover at have et stort salgspotentiale. Mange af disse objekter du finder kan sælges for op imod 30.000 units, og gennemsøger du en planet kan du hurtigt finde et par stykker.

Dette giver dig den økonomiske frihed til at købe lidt ind i handelsterminalen hist og her, og det anbefales at du om ikke andet checker baserne ud løbende når du alligevel udforsker planetens overflade.

No Man's Sky

No Man's Sky er ude lige nu, og du kan læse Magnus' første indtryk af spillet lige her. En komplet anmeldelse med en score vil følge senere på ugen.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold