Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
artikler

Xbox One Elite - Den bedste controller nogensinde?

Magnus har leget med Microsofts luksuriøse controller, og er mildest talt begejstret.


At have en ordentlig controller er et af de vigtigste aspekter af hele konsoloplevelsen. Den er den taktile forbindelse imellem dig og spillet, det er der hvor al indlevelsen kommer fra, det punkt hvor spilmediet får sin interaktion fra.

Det har derfor altid lagt konsolejere meget på sinde at have en ordentlig controller, og det med rette, for at konsolproducenter har skabt en ordentlig controller er slet, slet ikke en garanti, hvis man kigger tilbage på nogle af de kummerlige løsninger der har eksisteret igennem tiderne.

I løbet af denne konsolgeneration har vi dog set ét initiativ der har for alvor har rykket til vores forståelse af controlleren, og det er Microsofts Xbox One Elite, en controller der eksisterer som et luksusalternativ til den konsolspiller der virkelig går op i oplevelsen, i kvaliteten af det taktile. For nylig har jeg haft mulighed for, for første gang siden udgivelsen for lang, lang tid siden, at lege med Xbox One Elite, og konklusionen er ganske klar - Xbox One Elite er den bedste controller nogensinde, og repræsenterer en ryk i vores branche der bør eftergøres af både Sony og Nintendo.

Ser du, der eksisterer tonsvis af producenter derude, der laver meget dyre alternativer til de almindelige controllere. Scruf er det primære eksempel, men også Razer og Macon tilbyder controllere hvor du kan tilføje ekstra knapper, vælge din egen farve og barbere samtlige overflødige gram af, så du er helt klar til alverdens eSportsturneringer. Xbox One Elite går den helt anden vej, og er i stedet en slags controllerens Rolls Royce, et tungere, lækrere og mere ambitiøst bud på hvad en luksusudgave af den traditionelle controller skal kunne.

For det første er den alt andet end let, den er faktisk meget, meget tung, og det skyldes hovedsageligt at vægtningen er med til at give den en kvalitetsfølelse. Microsoft har med vilje valgt ikke at barbere vægt af, men snarere at tilføje vægt, så spilleren er instinktivt klar over, at der er tale om noget "tungere", et stykke hardware med mere i. Der er selvfølgelig alle de ekstra knapper, som desuden er udskiftelige hvis det er det der betyder noget for dig, men pointen er at Xbox One Elite netop ikke er designet til at give dig en fordel i konkurrencebaseret multiplayer, men snarere at give ejere end lækrere oplevelse med deres konsol.