Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
artikler

Microsoft E3 2017: Håb og forventninger


For et stykke tid siden skrev jeg om mit ønske og skrækscenarie til Sonys pressekonference, og nu er turen kommet til rivalen Microsoft. Mere end nogen anden skal Microsoft virkelig levere deres muligvis bedste og mest overvældende pressekonference til dato. De halter stærkt bagud, lancerer en ny konsol og har en stor mangel på den eksklusive front.

Hvis Microsoft derfor skal blæse os omkuld skal de helst bringe noget ekstraordinært, noget som får Sony og Nintendo til at ryste i bukserne og tænke "den havde vi ikke set komme". Opgaven lyder umulig, men hvis Microsoft og gode gamle Spency bare holder sig til nogle af disse råd, kan de komme tæt på deres mål.

Ny IP

Som sagt er det ikke nogen hemmelighed, at Microsoft skal oppe sig på denne front. Tilbage ved udgivelsen stod de stærkere end Sony, med titler som Sunset Overdrive, Dead Rising 3 og The Master Chief Collection overfor Sonys Killzone: Shadowfall, Knack og Resogun havde Xbox-holdet virkelig fat i den lange ende. Der gik dog ikke længe før Microsoft mistede momentum og Sony vendte tilbage som en Fønix bryder fri fra sin dvale. Uncharted 4: A Thief's End, Bloodborne og et suverænt Ratchet and Clank-reboot gjorde konsollens dominans større og større.

Endnu værre er, at begge Microsoft's kerneserier, Gears of War og Halo ikke formåede at genopfinde sig selv ligesom Sony og leverede mere af samme skuffe. Xbox-holdet har en kæmpe udfordring foran sig og forhåbentlig får vi ikke kun udgivelsesdatoer på State of Decay 2, Crackdown 3 og Sea of Thieves, men de formår også at afsløre en eller to helt nye titler.

Mulighederne er endeløse og det er bare op til Microsoft at finde den rigtige IP til deres publikum.

Mere ekslusivt indhold fra tredjepartsudviklere

Det bringer måske nogle dårlige billeder i hovedet og er for mange et irriterende koncept, men Sony har de seneste par år virkelig været fremme i skoene på denne front med aftaler hos begge Activisions mastodonter Destiny og Call of Duty eller Watch Dogs og det kommende storspil Red Dead Redemption 2.

Alt det eksklusive indhold har gjort PlayStation til den bedste tredjepartsplatform og har derfor være det bedste køb, hvis man ville have den fulde pakke. Især Destiny-versionen på Xbox One føles direkte som et dårligere produkt. Så selvom disse aftaler kan være irriterende for mange spillere, er Microsoft nød til at sikre sig mere støtte på denne front.

Xbox 360 væltede i disse aftaler og det er på tide at få de store titler tilbage i folden.