Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
artikler

Hvordan kan gamere beskytte sig imod hackere og virus?

Vi har taget en snak med Christian Funk fra Kaspersky om sikkerhed på nettet, og hvordan gamere kan beskytte sig.


Sikker færdsel på internettet, ligesom min ynkelige madlavning og det med bierne og blomsterne, er noget jeg har måttet lære mig selv. Måske blev der i fordums tid sat en enkelt time af i 'EDB' til at lære lidt om tingene. Det kan ikke have været ret effektivt, for jeg husker det ikke.
 
I hvert fald er internetsikkerhed blandt de ting som jeg ikke har bekymret mig om i mange år. Jeg tager ikke imod USB-penne fra storsvedende mænd med smalt overskæg og varevogne med tonede ruder, så jeg har ikke noget at frygte, vel? For det meste har jeg også held med ikke at klikke på indlysende "DOWNLOAD & DØ" knapper, så jeg har tydeligvis styr på sagerne. Det har været min tankegang. Du kender det sikkert.
 
Men vi lever i en tid hvor hele nationers valgresultat angiveligvis kan forstyrres af hackerangreb; hvor naboens drone kan udspionere din kone i haven; hvor den beskidte video du har valgt at muntre dig med, formentligt er fyldt med computerbiologiens pendant til syfilis. Bøh! - internettet er et farligt sted!'
 
Det kan være både problematisk og farligt at færdes online. I hvert fald, hvis du spørger Christian Funk. Det gjorde vi. Funk er head of research & analysis for Kaspersky Lab i Tyskland. Han er desuden mangeårig gamer og derfor fuldt bevidst om de farer som navnlig computerspilsfolket er udsat for.

 
Mange har det sikkert som mig: handler sikkerhed ikke først og fremmest om at tænke sig om? Kommer man ikke langt med den famøse brain.exe? Funk er ikke overbevist. Det er selvfølgelig vigtigt at kunne identificere åbenlyse trusler eller svindelnumre. Den nigerianske prins som tilbyder dig en klækkelig belønning for at betale hans flybillet? Han har nok ikke rent mel i posen.
 
Internetsvindlere bliver imidlertid dygtigere hele tiden. Den afdankede prins og hans ligemænd er på mange måder forældet. De blev opfundet i en tid hvor svindlere skød med spredehagel. Disse dage er svindlerbøssen blevet udskfitet med en snigskytteriffel. I stedet for at kaste et bredmasket net ud over en million mailkontoer, fokuserer svindlerne på en enkelt virksomhed; udgiver sig for at være konkrete personer; tilpasser deres sprog, tidszone, osv. Listige sataner.
 
Langt de fleste har oplevet sådanne svindelnumre spøge i deres indbakke. Men der findes selvfølgelig mange andre internettrusler, hvoraf visse henvinder sig specifikt til gamerverdenen. Vi bruger trods alt ekstraordinært meget tid, dels foran computeren, dels på internettet. Funk nævner såkaldt "drive-by downloads" som hyppige trusler. Det kan være software som udgiver sig for at være noget andet, end det udgiver sig for. For eksempel den falske version af Java du lige har hentet, for at kunne spille Minecraft.