Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
artikler

Hvad Magnus har spillet på sin sommerferie

Magnus har været en velfortjent tur på Sardinien, men selvom kæresten gerne ville sole og bade, så ville han hellere game...


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Ja, jeg tror måske egentlig jeg glemte at fortælle jer det, men jeg har været på sommerferie. Det har været en travl tid for Gamereactor, og med E3, Switch-udgivelsen og tonsvis af store spil i løbet af årets første seks måneder må jeg indrømme, at det har været tiltrængt. Godt nok har jeg fået masser af hjælp af de dygtige freelancere, men det kræver en del at køre sådan noget en operation ene mand, og lad os bare sige at jeg var ved at nå et kogepunkt.

Men væk var jeg, og billetterne blev hurtigt bestilt til Sardinien, et lille sommerhus ned til stranden i 30 graders solid varme. Nu tænker du sikkert, at dette ville være en oplagt mulighed for at komme væk fra spillenes verden, og lidt ud i solen. Det sagde min kæreste Klara da også, og jeg nikkede da også bekræftende på daværende tidspunkt, men afsluttede så med et lille: "Men jeg tager lidt med til om aftenen". Du ved, man kan aldrig vide sig for sikker.

Det "lidt" jeg taler om her udgjorde så en Nintendo Switch fyldt med spil, og min lille trofaste af PlayStation Vita der har tjent mig vel på mange rejser. Jeg tænkte derfor at der var oplagt at fortælle lidt om de spiloplevelser jeg har haft på min rejse, hvor jeg både har solet mig, drukket rigtig, rigtig meget rosé men også gamet på livet løs. Én gang spilentusiast, altid spilentusiast. Klara forstod hurtigt at det simpelthen er umuligt at rejse med mig, uden at jeg har mindst én konsol med. Lad os derfor starte hårdt ud!

Zero Escape: Virtue's Last Reward
Vi starter på PlayStation Vita, hvor min kære kollega og ven Anders Mai anbefalede dette finurlige japanske spil, der for alvor startede med at blæse mig bagover i lufthavnen i Eindhoven, et sted hvor drømme dør, men hvor ventetiden blev forvandlet til det magiske første møde imellem jeg og dette interessante og udfordrende puslespil.

Spillet er delt op i to primære sektioner. Den ene er udelukkende historie og dialog, hvor du og en række andre skal finde ud af en bunker, hvor I er blevet fanget af den mystiske Zero. Hvem kender hinanden i forvejen? Hvem ofrer hvem for at nå ud først? Der er lagt op til en slags indendørs Robinson-ekspedition der møder Saw-filmene, og det er hæsblæsende intenst og mystisk på den bedste måde, og lige præcis ikke så japansk at det vil fremmedgøre vestlige spillere.

Dernæst er der puslespillene, for en gang imellem skal du undslippe et rum som en del af Zeros diabolske leg. Her fungerer det på traditionel point n' click-vis, hvor du samler genstande op, kombinerer dem med andre genstande og låser op for forskellige puslespil, der ender med dit exit fra rummet.

Det er en intens og anderledes spiloplevelse, der desuden endte med også at fange Klara, og som gjorde den lidt besværlige tur til Sardinien meget mere behagelig end forventet.

Mario Kart 8 Deluxe
Lige som The Legend of Zelda: Breath of the Wild før, så er der hurtigt opstået en situation, at hvis du ejer en Switch, så spiller du også Mario Kart 8 Deluxe, og jeg har da også været en af dem der ikke ejede en Wii U forinden, så dette var første gang jeg for alvor stiftede bekendtskab med dette festfyrværkeri af en titel. For det første opfyldte min situation Nintendos drømmescenarie for Switch-konsollen. To personer der ønsker let tilgængelig underholdning, men ikke lige har et fjernsyn ved hånden, men som ønsker at spille sammen - bum, det var helt perfekt, og vi tog det ene løb efter det andet, og råbte og skreg som gale undervejs, der uden tvivl kun yderligere har forstærket de indfødte italienere nær husets formaning om, at vi danskere er godt gale i skralden.

Mario Kart 8 Deluxe er ikke bare skræddersyet til sådan en situation i form af det kooperative/konkurrenceorienterede fokus, men selve indholdsmængden er så usandsynlig imponerende, og selvom vi kørte stort set hver dag, så så vi konstant nye baner, låste op for nye tilpasningsmuligheder og oplevede suset på ny hver gang vi tændte for konsollen.

Faktisk blev det en tradition at slutte hver aften af med et lidt småberuset kapløb i spillet, og det kan anbefales til enhver.