Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
artikler

Gamereactor debatterer: Hvilken spilserie skal genopstå fra de døde?

Beyond Good & Evil kommer endelig tilbage, og det har ledt Magnus til at stille det skæbnesvangre spørgsmål - hvilke andre serier bør gøre comeback?


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Spilindustrien, ligesom Hollywood, har det med at køre i ring. Under E3 hørte vi, hvordan udviklingen af nye IP'er øjensynligt er "industriens leveblod." Det afholder dog hverken fantasiforladte udgivere eller deres risikorædde investorer fra at gå i arkiverne med lys og lygte, på jagt efter tidligere succesesser med genkendelige navne.

Beyond Good & Evil får en længe ventet efterfølger. Shadow of the Colossus bliver genoptrykt, atter engang. Crash Bandicoot går sejrsgang gennem stuerne lige nu. God of War, DOOM og Prey har forsøgt at genopfinde sig selv, men skyr forsigtigt tallet eller undertitlen. Drøvtyggeri!

Vi kan hylde eller begræde det, med omtrent samme virkning. De intellektuelle ejendommes kirkegård er konstant offer for gravrøveri, men der er tilsyneladende ikke meget at gøre ved det. Det er åbenbart en uundgåelig del af industriens cyklus - eller dens vokseværk. Desuden har vi selv bedt om det, eller hvad?

Nostalgien, akkurat som et forvarmet toiletbræt, er et tveægget sværd: det er rart at mindes de gode, gamle dage - men vi vil også gerne videre i livet, ikke? Om det er industrien som reagerer på markedet, eller den anden vej rundt... det vil jeg ikke forsøge at besvare her.

Selvfølgelig fører det også gode ting med sig! Gamle, uspillelige titler bliver gjort tilgængelige igen, gennem såkaldte 'enhanced editions'. Kultklassikere kan svipse på markedet og stadig få en ekstra chance, som nu med Nier: Automata. Og så er der jo glæden ved at se en velkendt spilfigur fra fordums tid, genoptrykt med flere farver og en ny gang lak.