Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
artikler

10 film du bør holde øje med i 2018

2018 er endelig ankommet, og der står ikke bare til at udkomme mange store spil, men også tonsvis af fede film. Torben leverer her en liste over de måske bedste.

  • Tekst: Torben Andersen

Facebook
TwitterReddit

Var det et godt filmår? Hvilke film printede sig ind i hukommelsen, og hvilke forsvandt i forglemmelsen? År 2017 bød på Spider-Mans endelige solo-optræden under Marvels label, Christopher Nolans eminente overlevelses-drama, Dunkirk, tre timers eksistensfilosofi i Blade Runner 2049 og en Star Wars efterfølger som pt. dele vandene. Måske et par fremtidige nyklassikere imellem?

Imens vi fordøjer 2017 kan vi kigge i næste års kalender og overveje hvad der potentielt lander i biograferne som must-see garantier. Der er rigeligt med tegneserie-film i vente, men hele verden drejer ikke rundt om Marvel. Hvilke film ser du frem til...?

Cloverfield Movie
Cloverfield må siges at være en noget aparte monsterfilm. Først som eksperimentel found footage katastrofefilm fra 2008 der landede fra det ydre rum som et symptom af 9-11 frygten. Forrige år som det kompakte kammerskuespil 10 Cloverfield Lane, der oprindeligt ikke var tiltænkt at være en del af Cloverfield, men blev omskrevet så den passede ind i handlingen. 2018 bringer et nyt kapitel til den mystiske serie. Der har hersket lidt kaos omkring filmen, som har ændret titel fra God Particle og er blevet udsat, men man ved aldrig hvad der kommer ud af røgen.

Premiere: 1. februar 2018

Black Panther
Der er masser af tegneserie-kræs i det kommende år, men Black Panther fortjener den ekstra opmærksomhed. Oprindelig lanceret som en bi-rolle i Captain America: Civil War, men panteren slår folderne utæmmet på egen scene, som et blackspoiltation-projekt fra den ellers konservative Marvel-franchise. Instruktøren er Ryan Coogler, som også leverede den habile Rocky-reboot, Creed, i 2015. Det kommende år markeres som tidspunktet hvor Marvel bryder det forventelige og satser større på en etnisk superhelt.

Premiere: 15. februar 2018

The Shape of Water
Efter Hellboy og Pan's Labyrinth har instruktør Guillermo del Toro slået sig fast som mesteren i empatiske monsterfilm, hvor vi som tilskuere kan fornemme sjælen under et lag af uhygge og grønt slim. Med The Shape of Water skal øvelsen gentages, når der udspiller sig et inderlig forhold mellem en stum kvinde og et vandvæsen i et hemmeligt forskningslaboratorium. Nysgerrigheden består mest i hvordan dælen han løser opgaven.

Premiere: 22. februar 2018

Death Wish
I 1974 var det Charles Bronson der tog loven i egen hånd og dømte hævn over kriminelle efter hans kone blev myrdet af gaderøvere. Kultklassikeren Death Wish (på dansk: En Mand Ser Rødt) var et symptom på den vantro antihelt som mistede tiltroen til det civile samfund og selv greb til revolver. Den infamøse instruktør Eli Roth (Hostel) genopliver Death Wish i 2018 med Bruce Willis i hovedrollen. Måske en fuser - men man ved aldrig...

Premiere: 8. marts 2018.

Ready Player One
Så er der nørd-faktor i A-klassen. Ready Player One har som bogformat længe været hyldet blandt litterære gamere og andre med interesse for VR og teknologi i populærkultur. En opgave der synes umulig at løfte i filmformat, medmindre man altså hedder Steven Spielberg. Du kan forvente avatars fra alle kendte spilklassikere, nye såvel som gamle, CGI effekter så langt øjet rækker og ikoner fra de sidste 30 års mainstreamfilm. Spørgsmålet er så om Ready Player One kan rumme ambitionerne eller luften går af ballonen før rulleteksterne.

Premiere 29. marts 2018.